" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Στα Προπύλαια έσμιξαν σήμερα το βράδυ Μίκης Θεοδωράκης και "Αγανακτισμένοι"

Στα Προπύλαια συναντήθηκαν σήμερα το βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης και χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα, πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού, στο Σύνταγμα.

Στα Προπύλαια έσμιξαν σήμερα το βράδυ Μίκης Θεοδωράκης και "Αγανακτισμένοι", οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα, πιστοί στο καθημερινό τους ραντεβού, στο Σύνταγμα.
Το βράδυ ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων από την κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας πήγε στα Προπύλαια και ενώθηκε με αυτούς που είχαν πάει στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και πανεπιστημιακοί.
Στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί και μίλησε για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.
Όσον αφορά στους "Αγανακτισμένους", άνθρωποι διάφορων ηλικιών ανταποκρίθηκαν και σήμερα το απόγευμα στο διαδικτυακό κάλεσμα και πήγαν για μία ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εκφράσουν, όπως είπαν, την αντίθεσή τους στα όσα γίνονται στην οικονομία και τα οποία έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο στην ανεργία.
Είναι η 7η ημέρα που διοργανώνεται, μέσω του διαδικτύου, αυτού του είδους η διαμαρτυρία και όπως είπαν οι συμμετέχοντες, θα συνεχίσουν να παίρνουν μέρος "όσο αντέχουν".
"Αποφασίσαμε να ενώσουν τη φωνή μας με τη φωνή της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας", είπαν άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Στις ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης και ιατρικής περίθαλψης αυτών που μένουν σε σκηνές στο Σύνταγμα, προστέθηκαν και οι ομάδες περιφρούρησης.

Στα πανό οι "Αγανακτισμένοι" αναφέρουν:
"Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ".

Από :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου