" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

" ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ; ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ !!! "


Ακόμη μια συνάντηση των Αγανακτισμένων στο Ναύπλιο,στην πλατεία Τριών Ναυάρχων ! Περίπου 300 Ναυπλιείς έφθασαν στην πλατεία στις 6 το απόγευμα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την νοσηρή κατάσταση που βιώνει η χώρα και οι πολίτες,ειδικά τον τελευταίο χρόνο! 
Μια αγανάκτηση που την τελευταία εβδομάδα κυρίως,φαίνεται να παίρνει τεράστιες διαστάσεις,απόρροια της στάσης τόσο των πολιτικών μας,κυβερνητικών και λοιπών κομμάτων, όσο και από πλευράς εκπροσώπων της τρόϊκας,κυρίως δε της Ε.Ε. αλλά και εσχάτως των της G8 που κατά την σύνοδο στην Ντοβίλ φαίνεται πως ενδιαφέρθηκαν και για την ...Ελλάδα !!!
Και να ήταν το ενδιαφέρον όλων αυτών για καλό,πάει κι' έρχεται (που λέει ο λόγος) το κακό είναι όμως πως οι δηλώσεις τους φορτίζουν τόσο πολύ την ήδη τεταμένη κατάσταση,από κάθε άποψη, στην χώρα μας,που παρόμοιες εκδηλώσεις όπως αυτές στην πρωτεύουσα,αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και αυτή του Ναυπλίου το ελάχιστο που έχουν να υποδείξουν είναι μια ειρηνική ακομμάτιστη διαμαρτυρία,που δεν θέλει και πολύ να εξελιχθεί σε κάτι πιό μεγάλο και ίσως-ίσως ανεξέλεγκτο...
Για ακόμη μια φορά τα συνθήματα " Φτάνει πιά" και " Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγετε" κυριάρχησαν αλλά και αποτέλεσαν την κύρια βάση διαμαρτυρίας από μέρους του αγανακτισμένου Έλληνα πολίτη! 
Πολλοί πήραν τον λόγο,πολλά ακούστηκαν που με μια κουβέντα μόνον μπορούν να εκφραστούν και ανταποκρίνεται απολύτως στον χαρακτηρισμό των συγκεντρώσεων αυτών: ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ !!!
Δεν χρεώσαμε εμείς την χώρα, δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτά τα τεράστια ελλείμματα,δεν πήραμε εμείς τα επαίσχυντα αυτά δάνεια,δεν ξεπουλάμε εμείς την χώρα μας!!!
 Αυτά διεμήνυσαν πρός πάσα κατεύθυνση οι παρευρισκόμενοι από τους οποίους ακούστηκε και η απαίτηση ενός ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Αυτά και πολλά ακόμη που στάλθηκαν πρός ώτα ελπίζω ακουόντων,έστω και τώρα την ύστατη στιγμή με την ελπίδα μήπως κάτι αλλάξει! 
Με την ανανέωση μιάς νέας σύναξης,για αύριο την ίδια ώρα όπου σ' ολόκληρη την Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί παρόμοιες εκδηλώσεις, οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν περί τις 9,30,με μια μικρή ομάδα να έχει παραμείνει μέχρι αυτή την ώρα στην πλατεία.
Ές αύριον τα σπουδαία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου