" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αμερικανική τράπεζα ο επόμενος στόχος του Wikileaks

Ο επόμενος στόχος της ιστοσελίδας Wikileaks θα είναι μεγάλη αμερικανική τράπεζα, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της. 
Ο Τζούλιαν Ασάντζ απείλησε με νέες δημοσιεύσεις δεκάδων χιλιάδων εγγράφων που θα αφορούν τις πρακτικές μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, στις αρχές του 2011.
Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «οικοσύστημα της διαφθοράς» που αποτελεί μια αντιπροσωπευτική εικόνα για το πως δρουν κορυφαία στελέχη μεγάλων τραπεζών.
Mιλώντας στο περιοδικό Ford, επεσήμανε ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα οδηγήσει στην διεξαγωγή ερευνών. Αρνήθηκε, ωστόσο, να αποκαλύψει για ποια τράπεζα πρόκειται.
Παρ' όλα αυτά, οι μετοχές της Bank of America υποχώρησαν την Τρίτη κατά 3%, καθώς, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα έγγραφα της ιστοσελίδας αφορούν στην τράπεζα. 
Και φυσικά το πράγμα δεν το άφησε έτσι το "Παγκόσμιο Διευθυντήριο"  που όπως φαίνεται μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν θα μείνει!!! Οι βολές κατά του Άσαντζ έρχονται από την Σουηδία, και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για πολύ "μελετημένες" κινήσεις!!!

Συγκεκριμένα :

Στη λίστα των πλέον καταζητούμενων ατόμων της Interpol μπήκε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ κατόπιν αιτήματος σουηδικού δικαστηρίου που εξετάζει την εμπλοκή του σε σεξουαλικά αδικήματα.
Το Ποινικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται ύποπτος για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση βίας.
Ο 39χρονος Ασάντζ αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης εξαιτίας περιστατικού που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου στο Ένκοπινγκ, έξω από τη Στοκχόλμη.
Κατηγορείται για τέλεση παρομοίων αδικημάτων στη Στοκχόλμη μεταξύ 13 και 18 Αυγούστου.
Σημειώνεται πως το σουηδικό κράτος απέρριψε την αίτηση του Αυστραλού Ασάντζ για δήλωση μόνιμης κατοικίας στη χώρα τον Οκτώβριο.
 Οι κατηγορίες κατά του Ασάντζ έρχονται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη διαρροή απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων των αμερικανικών υπηρεσιών στην ιστοσελίδα WikiLeaks.
Το WikiLeaks διέρρευσε την επικοινωνία των αμερικανικών πρεσβειών με τη Μητρόπολη.
Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για τα πυρηνικά του Ιράν, για βούληση της Κίνας να επιδιώξει την ενοποίηση της Κορέας υπό την πρωτοκαθεδρία της Σεούλ, ο Μπερλουσκόνι αποκαλείται party animal, ο Πούτιν Α-Dog, ενώ λέγεται ότι ο Καντάφι κάνει μπότοξ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος των αποκαλύψεων του WikiLeaks στην αμερικανική εξωτερική πολιτική θα είναι μέτριος.
Υπενθυμίζεται πως το 2009 το WikiLeaks είχε δημοσιεύσει έρευνες επιστημόνων που ισχυρίζονταν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί μια τεράστια φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου