" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η Απεργία της Τετάρτης 15 Δεκεμβριου 2010

Το απεργιακό «κύμα»  κορυφώνεται με 24ωρη αύριο Τετάρτη: 
μέσα μεταφοράς, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, τραπεζικοί και άλλοι κλάδοι ετοιμάζουν σφοδρές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο. 
Αύριο 15 Δεκεμβρίου στα μέσα μεταφοράς στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Απεργία στις τράπεζες
Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα 14 και αύριο 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση,
«το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων».
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση:
Αύριο 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.
Επίσης αύριο δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Την ίδια μέρα αλλά και την Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο προαστιακός και το τμήμα του μέτρο Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα και τον Προαστιακό λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία αύριο, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Επιπλέον, χωρίς γιατρούς θα μείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ όλη αυτή την εβδομάδα.
Οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αρχίσει από εχθές 13και συνεχίζονται έως και την 16 και 17 Δεκεμβρίου, ενώ θα συμμετέχουν και στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αύριο 15 Δεκεμβρίου. Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των συμβάσεων έργου των συναδέλφων τους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι αλλά και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οπότε δεν θα γίνει καμία πτήση.

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες σήμερα και αύριο, ενώ απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης απεργούν -εκτός από αύριο- την Παρασκευή και το Σάββατο.
Τέλος  οι ταξιτζήδες θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας αύριο 10 με 14:00.
Απεργία στον χώρο της υγείας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου
Χωρίς πλοία και Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου
Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air την Τετάρτη 15 ...
Απεργία στις τράπεζες Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου