" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σαρκαστικός για τις ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σάρκασε το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο καλωδιακό δίκτυο του CNN απαντώντας σε ένα από τα έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος του Wikileaks και το οποίο αναφέρει ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς έκρινε ότι στη Ρωσία η δημοκρατία είναι «εξαφανισμένη».

Ο κ. Γκέιτς «παρασύρθηκε από λάθος» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας στη συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο βεντέτα του CNN Λάρυ Κίνγκ.
Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι σε δύο προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις το φαβορί δεν ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους των πολιτών αλλά αυτός που εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων, αναφερόμενος σαφώς στις εκλογές του 2000 που τελικά αποφασίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έδωσε τη νίκη στον Τζορτζ Μπους το νεότερο.
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν εκλέγεται άμεσα από τους ψηφοφόρους όπως γίνεται στη Ρωσία αλλά από ένα σώμα εκλεκτόρων που αυτό διορίζεται από τους αμερικανούς εκλογείς, τόνισε ο κ. Πούτιν.
Στα απόρρητα που κοινοποίησε το Wikileaks ο Ρόμπερτ Γκέιτς κρίνει ότι «η ρωσική δημοκρατία εξαφανίστηκε και ότι η κυβέρνηση είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας».
Ο κ. Πούτιν επισήμανε στο CNN ότι οι ΗΠΑ επικρίνουν το ρωσικό πολιτικό σύστημα, τη στιγμή που οι ίδιες δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το δικό τους σύστημα.
«Όταν εξηγούμε στους αμερικανούς φίλους μας ότι υπάρχουν συστημικά προβλήματα που αφορούν το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, μας απαντούν: 
Μην μπερδεύεστε στις δικές μας υποθέσεις. Εμείς δεν μπερδευόμαστε. Αλλά αγαπητοί φίλοι σας προειδοποιούμε και εμείς να μην ανακατεύεστε στις κυρίαρχες επιλογές του ρωσικού λαού», ανέφερε με έμφαση ο κ. Πούτιν.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου