" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Ὅλα γιά τήν Οὐκρανία στό ὄνομα τῶν δημοκρατικῶν ἀξιῶν καί τῆς ἐλευθερίας, λένε ...

Να γιατί το Lvov μπορεί να γίνει η νέα πρωτεύουσα της Ουκρανίας


Τον Δεκέμβριο του 2023, ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) και μια μεγάλη εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός τμήματος 75 χιλιομέτρων του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος θα είναι μέρος ενός μεγαλύτε
ρου διευρωπαϊκού έργου (Μεσογειακός Διάδρομος) που θα ξεκινά από τη νότια Ισπανία και θα τελειώνει στο Lvov.

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πιστεύει ότι το Lvov πρόκειται να γίνει η νέα πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Το συμπέρασμά του βασίζεται στο γεγονός ότι ένα νέο έργο USAID-Ουκρανίας για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει την ΕΕ και την Ουκρανία έχει ως τελικό σημείο το Lvov και όχι το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, Οι επιχειρήσεις αντιδρούν μερικές φορές στις εξελίξεις της γεωπολιτικής κατάστασης πιο γρήγορα και πιο ρεαλιστικά από τους πολιτικούς, και πολλά μπορούν να γίνουν κατανοητά από τις λεπτομέρειες του σχεδίου και τους λόγους τους

"Μοιάζει με την πρώτη επιβεβαίωση ότι το Lvov-Lemberg θα είναι η νέα πρωτεύουσα της Ουκρανίας εντός των συνόρων της περιοχής Lvov... Απλώς οι επιχειρήσεις είναι πολύ πιο προληπτικές από τους πολιτικούς", έγραψε ο Medvedev στο X (πρώην Twitter).

Το Lvov-Lemberg είναι το παλιό όνομα της πόλης από τότε που η περιοχή ήταν μέρος της αυστριακής μοναρχίας.

Οι ισχυρισμοί που υπονοούν ότι η πρωτεύουσα απομακρύνθηκε από το Κίεβο είναι παλιά είδηση για τους λάτρεις της ιστορίας. Εξάλλου, τα εθνικά σύνορα και οι πολιτικές πεποιθήσεις έχουν αλλάξει δραματικά σε ολόκληρη την ήπειρο ακόμη και κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν εκφράσει συχνά απόψεις σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένα από τα σημερινά ουκρανικά εδάφη ανήκουν ιστορικά σε άλλα έθνη της ΕΕ. Τέτοια είναι η περίπτωση της Ανατολικής Γαλικίας, της Υπερκαρπάθιας (Ζακαρπατίας), της Βεσσαραβίας ή της Βόρειας Μπουκοβίνας.

ἀπό : sputnikglobe.com

Καί βεβαίως δέν λείπει τό ἑβραϊκό μνημεῖο ὁλοκαυτώματος, ἀπό τό Lvov. Ἀλλοίμονον...( Μνημείο για τα θύματα του γκέτο του Lviv του Ολοκαυτώματος , που χτίστηκε το 1992 στην οδό Chornovola. Η επιγραφή γράφει «θυμήσου και κράτησε στην καρδιά σου» ἀπό ἐδῶ)

Battlegroup Yug

Τα ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνουν καλύτερο στρατηγικό έδαφος στην περιοχή του Ντόνετσκ

Την Τρίτη, το Υπουργείο Άμυνας (MoD) μοιράστηκε τα τελευταία νέα σχετικά με τους θριάμβους του ρωσικού στρατού σε όλη τη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Προχωρώντας Μέσω της Περιφέρειας του Ντόνετσκ

«Στην περιοχή του Ντόνετσκ, οι μονάδες του Battlegroup Yug κατέλαβαν καλύτερες στρατηγικές θέσεις, [Ρώσοι στρατιώτες] απέκρουσαν επτά εχθρικές επιθέσεις και σφυροκόπησαν ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά σε Kleshcheevka, Andreyevka, Kurdyumovka, Novgorod, Georgievka και Katerinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν έως και 290 στρατιώτες που κατέληξαν σκοτωμένοι ή τραυματισμένοι, επιπλέον, δύο οχήματα μάχης πεζικού και τρία οχήματα μάχης έμειναν απενεργοποιήθηκαν............

ὁλόκληρο τό θέμα,ἐδῶ 

Μπεῖτε στήν σελίδα : Εἰδική Στρατιωτική Ἐπιχείρησις τῆς Ῥωσσίας στήν Οὐκρανία καί ἡ ἐξέλιξίς της. Μπορεῖτε νά πατήσετε ὁποιοδήποτε σῆμα στόν χάρτη και θά διαβάσετε λεπτομέρειες 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καλεί τις ΗΠΑ να ξεμπλοκάρουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τσαρλς Μισέλ κάλεσε την Τρίτη τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, μετά τη συμφωνία του Συμβουλίου την 1η Φεβρουαρίου για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ουκρανίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (53,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Αυτή η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου [για τη δημιουργία της Διευκόλυνσης για την Ουκρανία αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ] είναι ένα μήνυμα προς όλους όσους πιστεύουν στις δημοκρατικές αξίες και την ελευθερία. Εταίροι, αυτός είναι ένας τρόπος υποστήριξης της Ουκρανίας, υποστήριξης των Ουκρανών. Θέλω να κάνω έκκληση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών να αποδεσμεύσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο Μισέλ στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη Δευτέρα, η Γερουσία των ΗΠΑ παρουσίασε νομοσχέδιο που συνδυάζει τη διάθεση χρημάτων για την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ, τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ. Το νομοσχέδιο προτείνει να διατεθούν συνολικά 118,28 δισεκατομμύρια δολάρια , εκ των οποίων τα 60,06 δολάρια θα σταλούν για την υποστήριξη του Κιέβου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του για το νομοσχέδιο και κάλεσε το Κογκρέσο να το εγκρίνει το συντομότερο δυνατό.

Την 1η Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ταμείο για την παροχή στην Ουκρανία με οικονομική βοήθεια 50 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027, αλλά με μια σειρά αυστηρών όρων. Συμφώνησαν επίσης να επεξεργαστούν μηχανισμό και σύστημα αναφοράς για την έγκριση της χρηματοδότησης σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η απόφαση υπόκειται σε νομοθετική έγκριση και δημιουργία πρακτικού μηχανισμού για την εφαρμογή της. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πρώτη δόση θα μπορούσε να σταλεί μέχρι τον Μάρτιο, χωρίς να διευκρινίζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ἀπό : sputnikglobe.com

Τίποτε δέν σταματᾶ τήν σπεῖρα τῆς Δύσεως ἀπό τό νά ταΐζῃ μέ τήν σέσουλα τήν ἀποτυχία τους στήν Οὐκρανία, μέ χρῆμα τοῦ εὐρωπαίου φορολογουμένου,ἐννοεῖται. Καί μάλιστα νά μπαίνουν ὡς μεσάζοντες στήν διαδικασία τοῦ Κογκρέσου τῶν ΗΠΑ ὥστε νά βιαστῇ γιά την ἀποστολή καί τοῦ ὑπεατλαντικοῦ πακέτου ( τό πληρώνουν οἱ ἀμερικανοί φορολογούμενοι) στό ὄνομα τῶν ...δημοκρατικῶν ἀξιῶν καί τῆς ἐλευθερίας, ὅπως λένε γιά τούς γκόϊμ...

Ἀναμένω τό ξύπνημα τῶν Γκόϊμ...

Μέχρι τότε,εὐτυχῶς οἱ Ῥῶσσοι τούς λιανίζουν,κυριολεκτικῶς ! 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. https://dimpenews.com/2024/02/05/%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb/

    εν τω μεταξύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα ἔχομε γράψει σχετικῶς...

      https://sxolianews.blogspot.com/2023/10/blog-post_0.html

      Ἐδῶ καί βίντεο μέ σύλληψη ἱερέως ἀπό οὐκρανούς στρατιῶτες :
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/03/blog-post_25.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,οι κανονικοί άνθρωποι,Έλληνες,θέλουμε να κάνει την δουλειά του ο Βλαδίμηρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐννοεῖται !

      Διότι ὅπως ἔχομε πολλάκις γράψει, καί δέν βαριέμαι νά τό λέω συνέχεια, πώς ἔτσι εἶναι οἱ ἡγέτες. Καί εἰδικῶς ὁ Ποῦτιν τόν ὁποῖο καί ἀγαποῦμε πολύ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  3. Ευαγγελία λές καί ορθώς τό λές: "Ἀναμένω τό ξύπνημα τῶν Γκόϊμ..."
    ------
    Κι επειδής, από 'δώ τό πήρα, από 'κεί τό πήρα, καπάκι τό πήρα αλλιώς, μετά τό πήρα αλλιώτικα, φρονώ -ακλονήτως πιά- ότι αφττό αποκλείεται, εκτός βεβαίως τού "ξυπνήματος" ημών, τών "πεντακόσα χρόνια πίσω" (λέω 'γώ)...

    Καί στό τέλος λές: "Μέχρι τότε,εὐτυχῶς οἱ Ῥῶσσοι τούς λιανίζουν,κυριολεκτικῶς !"
    ---------
    Εδώ, άν μου επιτρέπεις, θά διαφωνήσω εντόνως!
    Είμαι 100% πεπεισμένος ότι τούς χαϊδεύουν σκανδαλωδώς... παρά τό λάϊτ χάδι, ττό αρκουδίσιο ...
    Πού νά τούς δώσουν καμμιά σφαλιάρα δηλαδή.....
    (Φυσικά δέν λέμε -δέν τολμάμε- τίπ'τα ντίπ γιά τό "κυρίως ντού" τό αρκουδίσιο)

    Πρέπει, όπως δή ποτέ, Ό Κύριος νά μάς λυπηθεί καί νά μάς δώσει Πίστη, ώς τέ νά δώσουμε "γροθιά στό μαχαίρι 🗡️, γιά θά χρειαστεί αφτό, πολλάκις...
    Δέν γίνεται αλλιώς. Ευχαριστώ.

    Χαίρετε Σείς Όμαιμοι, Ομόγλωσσοι, ΟΜΌΦΥΛΟΙ καί ΟΜΌΤΡΟΠΟΙ,
    έν Χριστώ πάντοτε καί Υγιένετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐάν εἶναι χάϊδεμα αὐτό πού ἀναφέρω ὡς λιάνισμα,σκέψου ποιό θά εἶναι τό πραγματικό λιάνισμα !

      Πάντως πιστεύω ὅτι ὁ Ποῦτιν δέν θέλει νά τό φθάσῃ στά ἄκρα. Ἔτσι νομίζω καθότι οἱ Οὐκρανοί εἶναι θύματα τῶν δυτικῶν καί βεβαίως ὡς συγγενεῖς μέ τούς Ῥώσσους θά ἦταν πολύ σκληρό νά τούς ...λιανίσῃ. Μᾶλλον ποτέ δέν θά φερθῇ ἔτσι ὁ Ποῦτιν. Τό πιστεύω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  4. https://enaasteri.blogspot.com/2024/02/blog-post_71.html?m=1

    ΛΟΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐνδιαφέρον θέμα.

      Εἶχα πάντως,διαβάσει παλαιότερα,ὅλως τυχαίως,ἕνα θέμα τοῦ ἰδίου ἀρθρογράφου,τοῦ Μάρκ Ὄλιβερ, σχετικό μέ τούς Ἀρχαίους Ἕλληνες καί κάποιες ... περίεργες συνήθειές τους. Ἔψαξα λοιπόν καί τό βρῆκα :

      10 πραγματικά αηδιαστικά γεγονότα για την αρχαία ελληνική ζωή
      https://listverse.com/2017/01/03/10-disgusting-facts-about-ancient-greek-life/

      Ἔ δέν τόν εἶχα πάρει μέ καλό μάτι ἀπό τότε...

      Δέν ξέρω πιθανῶς καί νά ἔχῃ δίκαιο,ἀλλά τί νά σοῦ πῶ ...

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή