" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Καί κλάμα τό Ζελένσκυ ...

 
Μπάϊντεν πρός τό ὁλοφυρόμενο Ζελένσκυ : Δυστυχῶς ἀπέτυχα...

Η Γερουσία των ΗΠΑ αποτυγχάνει να εγκρίνει περισσότερη χρηματοδότηση για την Ουκρανία

Η πρόταση για προώθηση του πακέτου βοήθειας απορρίφθηκε με 50-49 την Τετάρτη

Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων βουλευτών καταψήφισε το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το The Hill. Οι Δημοκρατικοί Ed Markey, Bob Menendez, Alex Padilla και Elizabeth Warren, καθώς και ο Bernie Sanders –ανεξάρτητος από το Βερμόντ– συμφώνησαν με τους Ρεπουμπλικανούς που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη νομοθεσία.

Το πακέτο των 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιελάμβανε στρατιωτική βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως συμβιβασμός με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν «πράσινο φως» περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία, εκτός εάν ο Μπάιντεν συμφωνούσε σε συνολική μεταρρύθμιση της ασφάλειας των συνόρων και της μετανάστευσης.

Ο Μιτς Μακ Κόνελ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, προειδοποίησε πριν από την ψηφοφορία ότι δεν υπάρχει «ούτε μια πιθανότητα» να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς πολλά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υποστήριξαν ότι η προσφορά του Μπάιντεν δεν ήταν αρκετή για να τερματιστεί αποτελεσματικά η «συνοριακή κρίση». Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι επέμειναν ότι ένα νομοσχέδιο για τα σύνορα δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια της Ουκρανίας.

«Αυτό είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα στο οποίο συμμετείχα στα 16 χρόνια μου στο Κογκρέσο», είπε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι στο NBC News λίγο μετά την ψηφοφορία. «Μάθαμε ότι ο Τραμπ είναι πλήρως και πλήρως υπεύθυνος για το κόμμα, και ότι δεν έχουν άλλη επιλογή ».

Ο Μέρφι αναφερόταν στη σθεναρή αντίθεση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο νομοσχέδιο του Μπάιντεν. Ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται σε καλό δρόμο να είναι ο υποψήφιος του GOP για να αμφισβητήσει τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, περιέγραψε την προτεινόμενη συμφωνία ως «μια περίπλοκη παγίδα» και προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους να την καταψηφίσουν

Η αποτυχημένη ψηφοφορία έρχεται καθώς η Ουκρανία συνεχίζει να ζητά πρόσθετη χρηματοδότηση και στρατιωτική βοήθεια μετά την αποτυχημένη αντεπίθεσή της το 2023 στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν παρακάλεσε το GOP,( κόμμα Ρεπουμπλικανών) επιμένοντας ότι το Κογκρέσο θα «προκαλούσε ακόμη περισσότερη αιματοχυσία και περισσότερο χάος» εάν δεν εξασφαλιστεί περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο. Ο Μπάιντεν προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι ο χρόνος μετρά ανάποδα για την Ουκρανία και ότι περαιτέρω καθυστερήσεις στη βοήθεια θα βοηθήσουν μόνο τη Ρωσία.

ἀπό : swentr.site

Τζάμπα τοῦ πήρε τίς μυρωδιές...

Κράτα καί κανένα δάκρυ στήν ἄκρη διότι ὑπάρχει καί συνέχεια...


Ο ουκρανικός στρατός χάνει έως και 310 στρατιώτες στην περιοχή του Ντόνετσκ μέσα σε 24 ώρες 
Ο ρωσικός στρατός βελτίωσε τις θέσεις της πρώτης γραμμής και απέκρουσε δύο ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Κράσνι Λίμαν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας...

Κατά τ᾿ἄλλα ὁ Στρατηγός Ζαλούζνι τοῦ φταίει: 



Δέξου το Ζελένσκυ,τό ῥολόϊ μετρᾷ ἀνάποδα...


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Ζουρλουμπούδικη κοντή χορεύτρια.. ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο ακόμα. Πρώτα θα πουν ότι κερδίζει και μετά θα πουν ότι έχασε γιατί δεν έδωσαν τα λεφτά οι ρεπουμπλικανοι και απλά έχασε γιατί έφταιγε ο τραμπ. Έπειτα θα προτείνουν συμβιβασμό που ουσιαστικά θα κάνει νικητή το επόμενο πιόνι στη θέση του ζελενσκι, και οι Ρώσοι φυσικά δεν θα δεχτούν και θα φταίνε αυτοί και ο τραμπ.

      Διαγραφή
    2. Ζουρλουμπούδικη ἀπό τό Ζουρλός καί -μπούδικος πού μᾶλλον ἔχει τήν ἔννοια τοῦ μπόλικου ;
      Κάπως ἔτσι θά εἶναι. Μπόλικη τρέλλα δῆλα δή. Μέ τά καντάρια πού λένε...
      Πολύ πετυχημένη ἔκφρασις! Εὖγε Κώστα !

      Οκ. Ὁ ῥόλος του ὅντως ἔλαβε ΤΕΛΟΣ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
    3. Λίγο ἀκόμη ;

      ... και οι Ρώσοι φυσικά δεν θα δεχτούν και θα φταίνε αυτοί και ο τραμπ.

      Ὁ Ποῦτιν κάπως ἀλλιῶς βλέπει τήν συνέχεια μέ τούς Οὐκρανούς ὅπως εἶπε στήν συνέντευξίν του παρουσιάζοντας ἐν συντομίᾳ τήν ἱστορία τους ὥστε ν᾿ἀποδείξῃ πώς δέν τούς χωρίζει τίποτε ἀπεναντίας ὅλα τούς ἑνώνουν ὅπως τ᾿ἀδέλφια.

      Η Δύση κάνει λάθος όταν πιστεύει ότι «ο ρωσικός λαός έχει διχαστεί από εχθροπραξίες για πάντα»: «Αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε συμφωνία». "Αυτό μάλλον ακούγεται περίεργο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών θα ξαναχτιστούν ούτως ή άλλως. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά θα επουλωθούν".
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/02/blog-post_53.html

      Κι᾿ὅταν λέει ῥωσσικός Λαός ἐννοεῖ καί τούς Οὐκρανούς.
      Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά θα επουλωθούν".

      Καί βεβαίως θέλω νά πιστεύω αὐτό ἀκριβῶς τό μέλλον πού βλέπει ὁ μεγάλος ἡγέτης Ποῦτιν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    4. Καμία αντίρρηση, αυτό που εννοούσα είναι πώς θα το παρουσιάσουν οι δημοκρατικοι (demonrats που λένε και οι Αμερικανοί) στο τέλος. Γιατί όπως είπε και ο Πουτιν στον τακερ καρλσον "δεν μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο της προπαγάνδας με την Αμερική"

      Διαγραφή
    5. Ἀκριβῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή