" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ὁ Ἔλον Μάσκ πηγαίνει στήν Κανόσσα ( μἐρος β΄)


Πίσω στα τέλη του 2022 είχα εκφράσει μεγάλο σκεπτικισμό ότι είτε ο Μασκ είτε ο Γουέστ θα πετύχει στις ξεχωριστές προκλήσεις τους για την εβραϊκή εξουσία και οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν μόνοι τους τον βαθμό στον οποίο οι προβλέψεις μου αποδείχθηκαν σωστές.

American Pravda: Elon Musk, Kanye West και πολύ πιο επικίνδυνοι στόχοι

Ron Unz • The Unz Review • 21 Νοεμβρίου 2022 

Παρόλο που ο Μασκ έχει λυγίσει τώρα στον ευρύτερο Σιωνιστικό συνασπισμό, θα πρέπει να παραδεχτώ ότι τα κατάφερε πραγματικά εκπληκτικά καλά ενάντια στους αρχικούς δυνάστες του ADL, ακόμη και χωρίς να χρησιμοποιήσει τη μυστική ιστορία αυτής της άθλιας οργάνωσης που του πρόσφερα κατά τη διάρκεια της μάχης του .

Ο Elon Musk and the True History of the ADL

Ron Unz • The Unz Review • 13 Σεπτεμβρίου 2023 

Οι συνθηκολογήσεις του Μασκ και του Γουέστ σχεδόν δεν με εξέπληξαν. Αλλά πολύ πιο αξιοσημείωτη ήταν η περίπτωση του ανεξάρτητου προεδρικού υποψηφίου Robert F. Kennedy, Jr., του οποίου η απόλυτη παράδοση στον Σιωνισμό τους τελευταίους μήνες έχει απογοητεύσει βαθιά τόσους πολλούς από τους παλιούς θαυμαστές του, σίγουρα συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Παρόλο που γνώριζα πολύ αόριστα τον Κέννεντυ μέχρι το 2021 και παρέμεινα βαθιά σκεπτικιστής για μεγάλο μέρος της περιβόητης αντι-εμβολιαστικής υπεράσπισης του , θαύμαζα πολύ τις προφορικές του θέσεις σε πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα, ιδίως συμπεριλαμβανομένου του καταστροφικού πολέμου με αντιπροσώπους της Ουκρανίας κατά της Ρωσία και ως εκ τούτου σκεπτόμουν να του δώσω την ψήφο μου τον Νοέμβριο.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το αξιοσημείωτο θάρρος του σε ορισμένα ιστορικά ζητήματα προσωπικής φύσεως. Πριν από αρκετά χρόνια, είχε δηλώσει δημόσια ότι ο Sirhan Sirhan, ο φερόμενος ως δολοφόνος του πατέρα του, ήταν αθώος για το έγκλημα και έπρεπε να αποφυλακιστεί μετά από περισσότερο από μισό αιώνα στη φυλακή, και δήλωσε περαιτέρω ότι ο θείος του, Πρόεδρος John F. Kennedy, είχε επίσης δολοφονηθεί από το "χέρι" μιας συνωμοσίας. Παρατήρησα ότι παρόλο που τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τον διέσυραν μέχρι εξευτελισμού, ​​για πολλούς άλλους λόγους, έτειναν να αποφεύγουν προσεκτικά αυτού του είδους τα «σημαντικά, ακατονόμαστα» επειδή τα γεγονότα ήταν τόσο κραυγαλέα με το μέρος του Κέννεντυ.

American Pravda: Why the Media Fears RFK Jr.

Ron Unz • The Unz Review • 14 Αυγούστου 2023 

Και μόλις κάποιος αναγνώρισε ότι ο Sirhan δεν είχε πυροβολήσει τον θανατηφόρο πυροβολισμό, υποστήριξα ότι σημαντικά στοιχεία της συνωμοσίας θα είχαν υποδείξει αμέσως τους αληθινούς ενόχους πίσω από το έγκλημα:

Το σημαίνον βιβλίο του David Talbot "Brothers" το 2007 αποκάλυψε ότι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι είχε πειστεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή ότι ο αδερφός του είχε πέσει θύμα συνωμοσίας, αλλά κράτησε το στόμα του κλειστό, λέγοντας στον κύκλο των φίλων του ότι είχε λίγες πιθανότητες να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους ένοχους μέχρι να φτάσει ο ίδιος στον Λευκό Οίκο. Μέχρι τον Ιούνιο του 1968, φαινόταν στο κατώφλι της επίτευξης αυτού του στόχου, αλλά έπεσε από σφαίρα δολοφόνου μόλις λίγες στιγμές μετά τη νίκη του στις κρίσιμες προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια. Η λογική υπόθεση είναι ότι ο θάνατός του σχεδιάστηκε από τα ίδια στοιχεία με αυτά του μεγαλύτερου αδελφού του, ο οποίος τώρα ενεργούσε για να προστατευθεί από τις συνέπειες του προηγούμενου εγκλήματος.

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος ονόματι Sirhan Sirhan είχε πυροβολήσει με πιστόλι στο σημείο και συνελήφθη γρήγορα και καταδικάστηκε για τη δολοφονία. Αλλά ο Talbot τονίζει ότι η έκθεση του ιατροδικαστή αποκάλυψε ότι η μοιραία σφαίρα προήλθε από εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, ενώ το ακουστικό αρχείο αποδεικνύει ότι ακούστηκαν πολύ περισσότεροι πυροβολισμοί από την ικανότητα του όπλου του φερόμενου δολοφόνου. Τέτοια αδιάσειστα στοιχεία καταδεικνύουν μια συνωμοσία.

Ο ίδιος ο Sirhan φαινόταν ζαλισμένος και μπερδεμένος, ισχυριζόμενος αργότερα ότι δεν θυμόταν τα γεγονότα, και ο Talbot αναφέρει ότι διάφοροι ερευνητές της δολοφονίας υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι ήταν απλώς ένα βολικό εξιλαστήριο θύμα στην υπόθεση, ίσως ενεργώντας υπό κάποια μορφή ύπνωσης ή εξάρτησης. Σχεδόν όλοι αυτοί οι συγγραφείς είναι συνήθως απρόθυμοι να σημειώσουν ότι η επιλογή ενός Παλαιστίνιου ως αποδιοπομπαίου τράγου στα σημεία δολοφονίας προς μια συγκεκριμένη προφανή κατεύθυνση, αλλά το πρόσφατο βιβλίο του Μπέργκμαν περιλαμβάνει επίσης μια σημαντική νέα αποκάλυψη. Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο Σίρχαν πάλευε στο πάτωμα της αίθουσας χορού του ξενοδοχείου Ambassador στο Λος Άντζελες, ένας άλλος νεαρός Παλαιστίνιος υποβλήθηκε σε εντατικούς γύρους ύπνωτικής προετοιμασίας από τα χέρια της Μοσάντ στο Ισραήλ, προγραμματισμένος να δολοφονήσει τον ηγέτη της PLO Yasir Arafat. και παρόλο που αυτή η προσπάθεια τελικά απέτυχε, μια τέτοια σύμπτωση φαίνεται νά είναι στα όρια της αληθοφάνειας.

οἱ ὑπέρσιωνιστές σύμβουλοι τοῦ Κέννεντυ

Ο Κέννεντυ φαινόταν σαν ένα έξυπνο, σκεπτόμενο άτομο, και αν είχε καταλήξει πριν από χρόνια ότι ο Σιχράν ήταν αθώος, υπέθεσα ότι το υπόλοιπο αυτής της αλληλουχίας συλλογισμών θα είχε μπει στη θέση του, δημιουργώντας έναν προεδρικό υποψήφιο υψηλού προφίλ, πρόθυμο να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα ενάντια σε αυτά του Ισραήλ. Απεναντίας, ο Κέννεντυ κινήθηκε πρόσφατα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, καθώς έγινε ο πιο εξωφρενικά φιλοσιωνιστής υποψήφιος στην κούρσα και βασιζόμενος σε μεγάλο βαθμό στους υπερσιωνιστές συμβούλους του Morton Klein και τον ραβίνο Shmuley Boteach . Σε μια πρόσφατη δημόσια συνέντευξη, δήλωσε συγκλονιστικά ότι οι Παλαιστίνιοι ήταν «ο πιο χαϊδεμένος λαός στον κόσμο», παρόλο που η πραγματικότητα λέει πως εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς αντιμετωπίζουν σήμερα το θάνατο από την πείνα στα χέρια του Ισραήλ.


Η προφανής προθυμία του Κέννεντυ να προδώσει τις αρχές του —και τις αναμνήσεις του μαρτυρικού πατέρα και του θείου του— με απογοήτευσε πολύ. Επιπλέον, με τον Μπάιντεν και τον Τραμπ γνωστούς ως ένθερμους υποστηρικτές του Ισραήλ, μια αντίθετη θέση που έδινε έμφαση στην κατάπαυση του πυρός και τη συμπάθεια προς τους πάσχοντες Παλαιστίνιους θα μπορούσε να έχει προσφέρει μια πολιτική στέγη για τη σημαντική μειοψηφία ψηφοφόρων και ακτιβιστών που παίρνουν αυτή τη θέση, προσελκύοντας σίγουρα τεράστια υποστήριξη από τους κολλεγιακούς φοιτητές και άλλους νεαρούς Αμερικανούς. Αλλά δεν ήταν να γίνει. Φανταστείτε αν ο γερουσιαστής Robert F. Kennedy είχε κάνει την προεκλογική εκστρατεία του, το 1968, ως το πιο άγριο γεράκι του πολέμου του Βιετνάμ.

Δυστυχώς, η απόλυτη πολιτική υποταγή του Μασκ, του Γουέστ και του Κέννεντυ στη μαζική δύναμη των Εβραίων και του Σιωνισμού δεν είναι κάτι καινούργιο. Πράγματι, αποτελούν απλώς τα πιο πρόσφατα παραδείγματα σε μια μακρά σειρά τέτοιων εθνικών καί παραδοσιακών ηττών, όπως είχα σημειώσει στην εισαγωγή του αρχικού μου άρθρου του 2018 σχετικά με το ADL:

Ο Μελ Γκίμπσον ήταν από καιρό ένας από τους πιο δημοφιλείς σταρ στο Χόλιγουντ και η ταινία του το 2004 The Passion of the Christ έγινε από τις πιο κερδοφόρες στην παγκόσμια ιστορία, ωστόσο η ADL και οι σύμμαχοί της κατέστρεψαν την καριέρα του και τελικά δώρισε εκατομμύρια δολάρια σε Εβραϊκές ομάδες  κατά την απεγνωσμένη προσπάθειά του να ανακτήσει μέρος της δημόσιας θέσης του
Όταν το ADL επέκρινε μια γελοιογραφία που είχε εμφανιστεί σε μια από τις εφημερίδες του, ο τιτάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ ζήτησε την προσωπική του συγγνώμη σε αυτήν την οργάνωση όπως και οι συντάκτες του The Economist απέσυραν γρήγορα μια άλλη γελοιογραφία μόλις δέχθηκε πυρά από την ADL. Ο δισεκατομμυριούχος Tom Perkins, ένας διάσημος επιχειρηματίας κεφαλαίου της Silicon Valley, αναγκάστηκε να ζητήσει μια εγκάρδια συγγνώμη αφού δέχθηκε κριτική από το ADL για την επιλογή των λέξεων του σε μια στήλη της Wall Street Journal . 
Όλοι αυτοί ήσαν περήφανα, ισχυρά άτομα, και πρέπει να δυσαρεστήθηκαν βαθύτατα που αναγκάστηκαν να ζητήσουν μια τέτοια άθλια δημόσια συγχώρεση, αλλά παρ' όλα αυτά το έκαναν. Ο συνολικός κατάλογος των ικετών του ADL όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μεγάλος.

Ο Μασκ είναι σίγουρα το μεγαλύτερο από αυτά τα ατυχή πρόσφατα παραδείγματα, αλλά σχεδόν εκατό χρόνια πριν από την περίπτωσιν του, συνέβη μια παρόμοια ιστορική περίπτωση που αφορούσε έναν άλλο παγκοσμίου φήμης βιομήχανο μεγιστάνα που επίσης προσπάθησε να αμφισβητήσει την εβραϊκή εξουσία αλλά τελικά ζήτησε συγγνώμη και εγκατέλειψε τον αγώνα.

Αν και το όνομα του Χένρι Φορντ παραμένει πολύ γνωστό στους περισσότερους Αμερικανούς, μόνο λίγοι γνωρίζουν πλήρως την τεράστια παγκόσμια φήμη που απολάμβανε κατά τις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα  Οι μαζικές γραμμές συναρμολόγησης στην παραγωγή, που πρωτοστάτησε στη Ford Motor Company ήταν υπεύθυνες για τη μετατροπή του αυτοκινήτου από ένα απλό παιχνίδι των πλουσίων σε ένα προϊόν σε λογικές τιμές που ανήκαν στους περισσότερους Αμερικανούς, έτσι τα επιτεύγματά του αναμόρφωσαν εντελώς την κοινωνία μας και τον υπόλοιπο κόσμο κατά συνέπεια. Η επιχειρηματική του επιτυχία τον καθιέρωσε ως έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο - μια από τις μετέπειτα βιογραφίες του είχε τον τίτλο The Last Billionaire - αλλά διπλασιάζοντας τους βασικούς μισθούς των απλών εργατών του, δημιούργησε επίσης την αμερικανική μεσαία τάξη και έγινε παγκόσμιος θρύλος.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ένας άρρωστος Πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον προσπάθησε να στρατολογήσει τον απολιτικό Φορντ ως τον Δημοκρατικό διάδοχό του στον Λευκό Οίκο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ο Αδόλφος Χίτλερ κατέταξε τον Φορντ ως έναν από τους μεγαλύτερους προσωπικούς του ήρωες, αλλά και ο Βλαντιμίρ Λένιν ένιωθε σχεδόν το ίδιο και οι Μπολσεβίκοι ονόμασαν τη σοβιετική βιομηχανική πολιτική τους «Φορντισμό». Στο διάσημο μυθιστόρημα του Aldous Huxley , Brave New World , το 1931 , ο «Φορντισμός» είχε γίνει η παγκόσμια κοσμική θρησκεία , με τον πληθυσμό να γιορτάζει την «Ημέρα του Φορντ», ορκιζόμενος «Με τον Φορντ!». και εμφανίζοντας χριστιανικούς σταυρούς περικομμένους σε σύμβολο που αντιπροσωπεύει το Ford Model T.

Αλλά στον απόηχο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φορντ ανησυχούσε πολύ για την
φωτό
άνευ προηγουμένου ανάπτυξη της εβραϊκής δύναμης στην Αμερική
και για το πώς όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τρομοκρατούνταν όλο και περισσότερο από την αναφορά των σχετικών εγκλημάτων και καταχρήσεων. Είχε αγοράσει την τοπική του εφημερίδα The Dearborn Independent το 1918 και μέσα σε λίγα χρόνια τη μετέτρεψε σε εθνική έκδοση με τεράστια κυκλοφορία, επιδιώκοντας να διορθώσει αυτή την κατάσταση, όπως συζήτησα σε ένα άρθρο του 2018:

Όσο για το The Dearborn Independent , ο Ford προφανώς κυκλοφόρησε την εφημερίδα του σε εθνική βάση λίγο μετά το τέλος του πολέμου, σκοπεύοντας να επικεντρωθεί σε αμφιλεγόμενα θέματα, ειδικά σε αυτά που σχετίζονται με την εβραϊκή κακή συμπεριφορά, των οποίων η συζήτηση πίστευε ότι αγνοούνταν ή καταπνίγονταν από σχεδόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης

Ήξερα ότι ήταν από καιρό ένα από τα πλουσιότερα και τα πιο αξιοσέβαστα άτομα στην Αμερική, αλλά με έκπληξη ανακάλυψα ότι η εβδομαδιαία εφημερίδα του, που προηγουμένως ήταν σχεδόν άγνωστη σε εμένα, είχε φτάσει σε συνολική εθνική κυκλοφορία 900.000 έντυπα έως το 1925 , κατατάσσοντάς το ως το δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα και μακράν το μεγαλύτερο με εθνική κατανομή. Δεν βρήκα εύκολο τρόπο να εξετάσω το περιεχόμενο ενός τυπικού τεύχους, αλλά προφανώς τα αντιεβραϊκά άρθρα των πρώτων δύο ετών είχαν συλλεχθεί και δημοσιευτεί ως μικρά βιβλία, αποτελώντας μαζί τους τέσσερις τόμους του The International Jew: The World's Foremost Problem , ένα διαβόητο αντισημιτικό έργο που αναφέρεται περιστασιακά στα σχολικά βιβλία της ιστορίας μου. Τελικά η περιέργειά μου με οδήγησε στο έπακρον, έτσι έκανα κλικ σε μερικά κουμπιά στο Amazon.com, αγόρασα το σετ και αναρωτήθηκα τι θα ανακάλυπτα.

Με βάση όλες τις προϋποθέσεις μου, περίμενα να διαβάσω κάτι που θα μ᾿έκανε να βγάλω αφρούς και αμφέβαλα ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω τις πρώτες δωδεκάδες σελίδων πριν χάσω το ενδιαφέρον μου και παρατήσω τους τόμους για να μαζέψουν σκόνη στα ράφια μου. Αλλά αυτό που συνάντησα στην πραγματικότητα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η τεράστια αύξηση της δύναμης των εβραϊκών και φιλοϊσραηλινών ομάδων στην Αμερική οδήγησε περιστασιακά τους συγγραφείς να αναφέρουν προσεκτικά ορισμένα γεγονότα σχετικά με την δυσάρεστη επιρροή αυτών των οργανώσεων και ακτιβιστών, ενώ πάντα τονίζουν προσεκτικά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οι απλοί Εβραίοι δεν επωφελούνται από αυτές τις πολιτικές και στην πραγματικότητα μπορεί να ζημιωθούν από αυτές, αφήνοντας στην άκρη τον πιθανό κίνδυνο να προκληθεί τελικά μια αντιεβραϊκή αντίδραση. Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι το υλικό στη σειρά 300.000 λέξεων του Ford φαινόταν να ακολουθεί ακριβώς αυτό το μοτίβο και τον ίδιο τόνο.

Παρόλο που κατάφερα με κάποιο τρόπο να ξεπεράσω και τους τέσσερις τόμους του The International Jew , ο αμείλικτος ρυθμός του τυμπάνου της εβραϊκής ίντριγκας και της κακής συμπεριφοράς έγινε κάπως "νυσταγμένος" μετά από λίγο, ειδικά επειδή τόσα πολλά από τα παραδείγματα που δίνονταν μπορεί να ήταν αρκετά μεγάλα για το 1920 ή το 1921, αλλά ήταν σχεδόν εντελώς ξεχασμένα σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου ήταν μια συλλογή από μάλλον μονότονες καταγγελίες σχετικά με εβραϊκές κακοτοπίες, σκάνδαλα ή φυλετικές σχέσεις, το είδος των εγκόσμιων θεμάτων που θα μπορούσαν κανονικά να εμφανίζονταν στις σελίδες μιας συνηθισμένης εφημερίδας ή περιοδικού, πόσο μάλλον κάποιου τύπου σκανδαλοθηρικού.

Ωστόσο, δεν μπορώ να κατηγορήσω το έντυπο για μια τόσο περιορισμένη επικέντρωση. Ένα σταθερό θέμα ήταν ότι λόγω των πρακτικών εκφοβισμού και τρομοκρατίας των Εβραίων ακτιβιστών και της επιρροής τους, σχεδόν όλα τα τακτικά μέσα ενημέρωσης της Αμερικής απέφευγαν τη συζήτηση για οποιοδήποτε από αυτά τα σημαντικά θέματα και δεδομένου ότι αυτή η νέα δημοσίευση είχε σκοπό να καλύψει αυτό το κενό, αναγκαστικά παρείχε κάλυψη συντριπτικά στρεβλή προς το συγκεκριμένο θέμα. Τα άρθρα είχαν επίσης ως στόχο να διευρύνουν σταδιακά το παράθυρο της δημόσιας συζήτησης και τελικά ντροπιάζοντας άλλα περιοδικά να συζητήσουν την εβραϊκή κακή συμπεριφορά. Όταν κορυφαία περιοδικά όπως το The Atlantic Monthly και το Century Magazine άρχισαν να δημοσιεύουν τέτοιου είδους άρθρα, το αποτέλεσμα αυτό χαιρετίστηκε ως μεγάλη επιτυχία.

Ένας άλλος σημαντικός στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι απλοί Εβραίοι για την πολύ προβληματική συμπεριφορά πολλών από τους ηγέτες της κοινότητάς τους. Περιστασιακά, η δημοσίευση λάμβανε μια επαινετική επιστολή από έναν αυτοαποκαλούμενο «περήφανο Αμερικανοεβραίο» που επαινούσε τη σειρά και μερικές φορές περιλάμβανε μια επιταγή για την αγορά συνδρομών για άλλα μέλη της κοινότητάς του, και αυτό το επίτευγμα μπορεί να γίνει αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης.

 Και μολονότι οι λεπτομέρειες αυτών των μεμονωμένων ιστοριών διέφεραν σημαντικά από εκείνες των σημερινών, το πρότυπο της συμπεριφοράς που επικρίθηκε φάνηκε αξιοσημείωτα παρόμοιο. Αλλάξτε μερικά γεγονότα, προσαρμόστε την κοινωνία σε έναν αιώνα προόδου, και πολλές από τις ιστορίες μπορεί να είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που καλοπροαίρετοι άνθρωποι που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας μας συζητούν ήσυχα σήμερα. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρχαν ακόμη και μερικές στήλες σχετικά με την προβληματική σχέση μεταξύ των πρώτων σιωνιστών εποίκων στην Παλαιστίνη και των γύρω ιθαγενών Παλαιστινίων, και βαθιά παράπονα ότι υπό την εβραϊκή πίεση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά αναφέρουν εντελώς λανθασμένα ή κρύβουν ορισμένες από τις προσβολές που υπέστη η τελευταία ομάδα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εβραϊκές οργανώσεις ήταν σκληρά εχθρικές προς το έργο των μέσων ενημέρωσης του Φορντ και ξεκίνησαν μια σφοδρή εκστρατεία πίεσης για να τον αναγκάσουν να σταματήσει την κριτική του κάλυψη, επιστρατεύοντας μποϊκοτάζ των καταναλωτών, εκτεταμένη δυσφήμιση και επιζήμιες αγωγές. Εν τω μεταξύ, λίγοι αν και καθόλου επιφανείς Αμερικανοί συμμετείχαν δημοσίως στις προσπάθειες του Ford, έτσι αρκετά χρόνια τέτοιων ανελέητων εβραϊκών επιθέσεων αποδείχθηκαν τελικά επιτυχημένα. Μέχρι το 1924, ο Ford είχε τελειώσει τη σειρά άρθρων του για τις εβραϊκές δραστηριότητες και ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος έκλεισε τελικά την εφημερίδα του το 1927, ενώ έστειλε επίσης μια δημόσια συγγνώμη επιστολή στον πρόεδρο του ADL αποκηρύσσοντας τις «αντισημιτικές» απόψεις του


Ακριβώς όπως ο σημερινός Έλον Μασκ, ο μεγαλύτερος βιομήχανος της Αμερικής στις αρχές του εικοστού αιώνα έκανε το δικό του οδυνηρό ταξίδι στην Canossa. Αν και στρέφεται έντονα εναντίον του Φορντ, τα βασικά γεγονότα αυτής της ιστορίας και της συνθηκολόγησης του Φορντ παρέχονται σε μια εκτενή ενότητα του άρθρου της βιογραφίας του στη Wikipedia.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο Χριστιανισμός ήταν η κυρίαρχη θρησκεία της Δύσης για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια και φαινόταν τόσο έντονα ριζωμένος στην αμερικανική κοινωνία ώστε να είναι ακαταμάχητος. Ως εκ τούτου, το φουτουριστικό μυθιστόρημα του Χάξλεϋ που υποδηλώνει ότι θα αντικατασταθεί από την κοσμική θρησκεία του Φορντισμού πρέπει σίγουρα να φαινόταν μια παράλογη πιθανότητα εκείνη την εποχή, ίσως ακόμη και να αποτελούσε σκόπιμη σάτιρα. Αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών γενεών, μια κάπως παρόμοια θρησκευτική αντικατάσταση έχει πράγματι συμβεί, αν και το ανυψωμένο δόγμα σίγουρα θα είχε συγκλονίσει και θα είχε απογοητεύσει τόσο τον Χάξλεϋ όσο και τον Φορντ.

Κάτω από την αδυσώπητη ιδεολογική πίεση του υπερβολικά εβραϊκού Χόλιγουντ και των συστημικών μέσων, ο παραδοσιακός Χριστιανισμός της Δύσης αποδομείται σταθερά και παραμερίζεται, συχνά αντικαθίσταται από την οιονεί θρησκεία του Ολοκαυτισμού, η οποία διαθέτει ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο μαρτύρων, ιερών κείμενα και ιερούς τόπους. Το κεντρικό ιερό του Ολοκαυτισμού είναι το Άουσβιτς, ένα πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, έτσι ο Μασκ έδειξε την πλήρη υποταγή του σε αυτό το κυρίαρχο πνευματικό δόγμα και τις αρχές του κάνοντας ένα προσκύνημα σε αυτό τον ιερό τόπο.

Το 2018, έκανα λόγο γι᾿ αυτή την αξιοσημείωτη αλλαγή στις πεποιθήσεις του δυτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι κορυφαίοι πνευματικοί ηγέτες άλλων παγκόσμιων θρησκειών αναγνώρισαν προφανώς τον Ολοκαυτισμό ως πρός τη δική τους πίστη, πολύ πιο σημαντική στα βασικά της στοιχεία από τη δική τους.

Σύμφωνα με τον Finkelstein, το Χόλιγουντ παρήγαγε περίπου 180 ταινίες για το Ολοκαύτωμα μόνο κατά τη διάρκεια των ετών 1989-2004. Ακόμη και το πολύ μερικό υποσύνολο των ταινιών του Ολοκαυτώματος που αναφέρονται στη Wikipedia έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς η Βάση Δεδομένων Ταινιών έχει καταρτήσει κατάλογο παρέχοντας μια λίστα με τις 50 ταινίες του Ολοκαυτώματος με τις περισσότερες προβολές  .

Περίπου το 2% των Αμερικανών έχουν εβραϊκό υπόβαθρο, ενώ ίσως το 95% έχει χριστιανικές ρίζες, αλλά η λίστα των χριστιανικών ταινιών της Wikipedia φαίνεται μάλλον πενιχρή και υποτυπώδης συγκριτικά. Πολύ λίγες από αυτές τις ταινίες κυκλοφόρησαν ευρέως, και η επιλογή εκτείνεται ώστε να συμπεριλάβει ακόμη και τα Χρονικά της Νάρνια , που δεν περιέχει καμία απολύτως αναφορά στον Χριστιανισμό. Μία από τις πολύ λίγες εξαιρετικές εξαιρέσεις στη λίστα είναι το "The Passion of the Christ" του Mel Gibson το 2004, το οποίο αναγκάστηκε να αυτοχρηματοδοτήσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. Και παρά την τεράστια οικονομική επιτυχία αυτής της ταινίας, μιας από τις πιο κερδοφόρες εγχώριες κυκλοφορίες όλων των εποχών, το έργο κατέστησε τον Gibson μια εξαιρετικά προσβλητικό παρία στη βιομηχανία θεάματος  στην οποία κάποτε βασίλευε ως το μεγαλύτερο αστέρι της, ειδικά μετά την είδηση. ο πατέρας του ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος 

Από πολλές απόψεις, το Χόλιγουντ και τα ευρύτερα μέσα ψυχαγωγίας σήμερα παρέχουν την ενοποιητική πνευματική βάση της βαθιά κοσμικής κοινωνίας μας και η συντριπτική υπεροχή των ταινιών με θέμα το Ολοκαύτωμα έναντι των χριστιανικών έχει προφανείς επιπτώσεις. Εν τω μεταξύ, στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, το αμερικανικό συγκρότημα ψυχαγωγίας-μέσων κυριαρχεί πλήρως στην Ευρώπη και την υπόλοιπη Δύση, έτσι ώστε οι ιδέες που δημιουργούνται εδώ διαμορφώνουν αποτελεσματικά το μυαλό πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν αλλού, είτε το αναγνωρίζουν πλήρως είτε όχι γεγονός.

Το 2009, ο Πάπας Βενέδικτος XVI προσπάθησε να θεραπεύσει το μακροχρόνιο ρήγμα του Βατικανού ΙΙ εντός της Καθολικής Εκκλησίας και να συμφιλιωθεί με την αποσχισθείσα φατρία της Κοινωνίας του Αγίου Πίου Χ. Αλλά αυτό έγινε μια μεγάλη διαμάχη στα μέσα ενημέρωσης όταν ανακαλύφθηκε ότι ο επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, ένα από τα ηγετικά μέλη αυτής της τελευταίας οργάνωσης, ήταν από καιρό αρνητής του Ολοκαυτώματος και πίστευε επίσης ότι οι Εβραίοι έπρεπε να ασπαστούν τον Χριστιανισμό . Αν και οι πολλές άλλες διαφορές στην καθολική δογματική πίστη ήταν πλήρως διαπραγματεύσιμες, προφανώς η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας του Ολοκαυτώματος δεν ήταν, και ο Williamson παρέμεινε αποξενωμένος από την Καθολική Εκκλησία. Αμέσως μετά διώχθηκε ακόμη και για αίρεση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Ακριβώς όπως οι Πάπες του Μεσαίωνα χρησιμοποίησαν την ιερή δύναμη του Χριστού και του Χριστιανισμού για να ταπεινώσουν ακόμη και τους πιο ισχυρούς από τους επίγειους μονάρχες και να τους αναγκάσουν να υποταχθούν, οι Εβραίοι και οι Σιωνιστές χρησιμοποιούν σήμερα τη δύναμη του Ολοκαυτώματος και του Ολοκαυτισμού με τον ίδιο τρόπο. ακόμη και οι ισχυρότερες από τις δυτικές προσωπικότητες όπως ο Έλον Μασκ είναι αβοήθητοι μπροστά του.

Για γενιές, το Χόλιγουντ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατέτρωγαν σιγά-σιγά και σταθερά τη νομιμότητα του παραδοσιακού Χριστιανισμού, ενώ ακαδημαϊκοί μελετητές αμφισβήτησαν με τόλμη την αλήθεια του και τόνιζαν τις ιστορικές αμφιβολίες. Κατά συνέπεια, ούτε ο Μασκ ούτε κανένας άλλος επιφανής δυτικός σήμερα τρέμει μπροστά στα χριστιανικά σύμβολα ούτε υποκλίνεται στους χρισμένους εκπροσώπους αυτής της πίστης. Αντίθετα, το Ολοκαύτωμα είναι αυτό που έχει καταστεί απαραβίαστο, με τις πιο σκληρές κοινωνικές και οικονομικές κυρώσεις να επιβάλλονται σε όσους αμφισβητούν τα στοιχεία του ή αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του. Σε μεγάλο μέρος της Δύσης, οποιεσδήποτε τέτοιες προκλήσεις υπόκεινται σε αυστηρές νομικές ποινές , συμπεριλαμβανομένων μακροχρόνιων ποινών φυλάκισης, το σημερινό ισοδύναμο των πάλαι ποτέ κοινών νόμων περί βλασφημίας. Και αυτό το σαρωτικό, υπερβατικό δόγμα έχει γίνει επομένως αρκετά ισχυρό ώστε να παραξενεύει τον Έλον Μασκ ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο πρόσωπο. Αυτή η κατάσταση έχει σημαντικές συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.


Οι επικριτές των γεγονότων που εκτυλίσσονται τώρα στη Μέση Ανατολή πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το εβραϊκό Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αποτελεί την κεντρική δικαιολογία για την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους και επίσης ως την καθολική δικαιολογία για οποιοδήποτε από τα διεθνή εγκλήματά του, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαπράττονται σήμερα. . Η Γάζα και το Ολοκαύτωμα συνδέονται τόσο στενά που αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

16 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας, Ευαγγελία καί συνεπισκέπτες

  Αυτό που μού μένει ώς, αντικειμενικώς υποκειμενική διαπίστωσις, είναι ότι ό μόνος -ώς Ιστορικό πρόσωπο- που δέν "πήγε κανόσσα" είναι "εκείνος ό άνθρωπος", που λέει κι ό φίλτατος ΕΑΦ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τείνω νά συμφωνήσω, ἐν τέλει.
   Κῦττα νά ᾿δῆς πού φαίνεται τόσο λογικόν...!

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

   Διαγραφή
 2. Κι έν μέσω όλων αυτών, ξαναθυμάμαι τίς διηγήσεις τών παππούδων μας γιά τήν κατοχή, τήν χλιδή τών "συμμάχων" Εγγλέζων, τήν προκλητική συμπεριφορά τους πρός τούς Ιθαγενείς κι έπειτα 'πό λίγο καιρό τήν πενία τών "εχθρών" Γερμανών, που ζητιάνευαν γιά ψωμί καί προπαντός, δέν πλιατσικολογούσαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἔτσι ἦταν ;

   Νομίζω πώς οἱ Γερμανοί ἔδιναν στά ἑλληνόπουλα σοκολάτες καί μπισκότα. Ἤ τάχα εἶναι "χολυγουντιανή" προπαγάνδα ;

   Πῶς γίνεται ὅμως οἱ κατακτητές νά ζητιανεύουν ;

   Γιά τούς ἐγγλέζους ἔτσι καί χειρότερα. Τί λαός !!
   Ὄχι οἱ Βρετανοί, οἱ Ἐγγλέζοι,ἔτσι ;

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
  2. Αφτοί (οί Γερμανοί) στρατοπέδευσαν εγγύς τού πατρικού τού πατρός μου καί σχεδόν αμέσως, ζητούσανε ψωμί απ' τή γιαγιά μου, λέγοντας: "Bitte gib uns Brot" καί η γιαγιά τούς απαντούσε "νίξ μπρούτ - καπούτ".

   Διαγραφή
  3. Ὁπότε οἱ ἐμπειρίες εἶναι προσωπικές ἀπό τήν οἰκογένεια. Ἀδιαμφισβήτητες.

   Εὐχαριστοῦμε !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
 3. Σαν σήμερα το 1957 η Ελλάδα νεκρώνει,
  γιατί είναι όλοι στους δρόμους για την ΚΥΠΡΟ μας
  https://lefteria.blogspot.com/2024/02/1957.html

  Πόσο μαλακιώσαμε Θεέ μου... μέσα στά 50 χρόνια τής μεταπωλείται-ψης (τής μεταπωλημένης)... μάς σβήσαμε τό Μεγαλείο 100+ Αιώνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διότι ναί,εἴμεθα τελειωμένη ὑπόθεσις...

   Περασμένα μεγαλεῖα καί διηγώντας τα νά ...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή
 4. Καλησπέρα,μετά το καλοκαίρι,μάλλον,θα δούμε και τις καινούριες υπερπαραγωγές,που έχουν ως θέμα το "ολοκαύτωμα"της 7ης Οκτωβρίου και τους καημένους ομήρους,οι οποίες θα δώσουν τροφή στα στούντιο σε ολόκληρο τον κόσμο για τα επόμενα,τουλάχιστον, πενήντα χρόνια.Οποιος θέλει ας παρατηρήσει στο πρόγραμμα του Ertflix,πόσες παραγωγές παίζουν σχετικά με τους καημένους περιούσιους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ὅταν τά ἔχεις ὅλα στά χέρια σου, τό παιχνίδι εἶναι ἀπολύτως ἐλεγχόμενο καί τό ἀποτέλεσμα δεδομένο.
   Συνεπῶς πᾶνε γιά μία ἀκόμη ἐπανάληψιν τοῦ ἔργου μέ μία διαφορά. Σήμερα μέ ὅλα αὐτά τά μέσα πού ὑπάρχουν δέν μπορεῖ νά κρυφθῇ,ὅσο κι᾿ἄν προσπαθεῖ ὁ ἐξουσιαστής,ἡ ἀλήθεια. Ἤ ἔστω θά παρουσιαστῇ καί θά μπορῇ νά κρίνῃ ὁ πολίτης.
   Κάτι πού ἤδη γίνεται γι᾿αὐτό καί ὑπάρχει ἡ ἀντίδρασις σέ μεγάλο βαθμό,κατά τῶν Ἰσραηλινῶν.

   Θά πῶ ὅμως πώς ἀκόμη κάτι δέν μοῦ πάει καλά σ᾿ὅλο αὐτό το ἀφήγημα. Γιατί ; Διότι ἡ παράνομη εἰσβολή ἀφροασιανῶν,στήν Εὐρώπη, συνεχίζεται καί μάλιστα σέ μεγάλο βαθμό. Ὁ πόλεμος στήν Οὐκρανία,παρ᾿ὅλο τό θανατικό τῶν Οὐκρανῶν συνεχίζεται,οἱ ΗΠΑ πᾶνε νά ἐγκρίνουν ἀκόμη 60 δις γιά ᾿δαύτους ἄν καί ἡ χρεοκοπία τῆς οἰκονομίας τους εἶναι πρό τῶν πυλῶν. Κάτι πού ἄν συμβῇ ξέρεις πώς θά ἔχῃ συνέπειες σέ παγκόσμιο ἐπίπεδον.

   Ἄρα,κάτι δέν πάει καλά. Κάτι ...

   Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Bill- Kill !

   Διαγραφή
 5. Ειναι οτι ΟΛΟΙ προσπαθουν να κρατουν ισορροπίες.. .. διαχρονικα.
  Ειναι η αληθηα βεβαιως .. πλην ομως η ληθη στο ματριξ .. καλα κρατεί.
  Ειναι το ματριξ και η negative alien agenta.
  ....
  Οι ασκουμενες δυναμεις υπερβαινουν τον πλανητη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αὐτή τήν λήθη προσπαθοῦμε νά διαλύσουμε μέ τίς παροῦσες ἀναρτήσεις.
   Μήπως καί γίνει τίποτε καλό...

   Αὐτό πού θεωρῶ πολύ σημαντικό καί τό ἔχω ἐπανειλημμένως ἀναφέρει,εἶναι ὅτι οἱ συγκεκριμένες "δυνάμεις" βασίζουν τήν ὑπεροχή τους καί κατά συνέπεια τήν ἐξουσία τους στόν ἀνθρώπινο φόβο. Οἱ ἄνθρωποι ὅταν φοβοῦνται δέν σκέφτονται μέ τήν λογική καί μάλιστα κάποιες φορές οἱ ἐνέργειές τους εἶναι αὐτοκαταστροφικές.
   Γιά τόν λόγο αὐτό ἐπισημαίνω πώς ἡ θετική ἔκφρασις,ἡ ἐξωτερίκευσις θετικῆς ἐνέργειας,ἡ Ἀγάπη πού πρέπει νά μεταδίδουμε μέ τίς πρᾶξεις μας εἶναι ἀκριβῶς τό ὄπλο πού καταστρέφει τά σχέδιά τους.
   Τούς ἐξαϋλώνει,κυριολεκτικῶς !

   Λοιπόν δέν πρέπει στήν κακία ν᾿ἀποκρίνεταιὁ ἄνθρωπος μέ κακία. Στόν ἀρνητισμό μέ ἀρνητισμό. Διότι τό μόνο πού ἐπιτυγχάνεται εἶναι ἡ διόγκωσις τοῦ κακοῦ κι᾿ἐν τέλει ἡ ἐπικράτησίς του.

   Γιά νά ᾿δοῦμε λοιπόν σέ μία τέτοια περίπτωσιν [ μετάδοσις Ἀγάπης καί θετικῆς ἐνεργείας] αυὐτἐς οἱ " ἀσκούμενες δυνάμεις " πού λές πόση δύναμι θά ἔχουν ; ...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ zen !

   Διαγραφή
 6. Aγαπητη Π., να σε συγχαρω για την εξαιρετικη αναρτηση σου: "Ο Ελον Μασκ πηγαινει στην Κανοσσα".
  Ευχομαι οσοι το διαβασαν ή θα το διαβασουν να δουν την πραγματικοτητα που σημερα ζουν.

  Οσο για "Εκεινον τον Ανθρωπο" που αναφερει και ο αγαπητος ΤΤ600s δεν ανησυχω.
  Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ θα τον δικαιωσει αργα ή γρηγορα παρα τις διαρκεις τσιριδες των εβραιοδημοκραταραιων.
  Ευχομαι δε ολοψυχα να βρεθει αλλος ενας "Τετοιος Ανθρωπος" (ΑΝ δεν εχει ηδη βρεθει) μπας και γλυτωσει την Οικουμενη ΚΑΙ την Ελλαδα* απ' τους Παγκοσμιους Εγκληματιες.

  Καλησπερα,

  *Παρακολουθω εκεινη την δυστυχισμενη γυναικα που εχασε το παιδι της στο εγκλημα των Τεμπων και η οποια προσπαθει να βρει δικαιοσυνη απ' αυτους τους ΙΔΙΟΥΣ εκληματιες (εσωτερικου και εξωτερικου) που δολοφονησαν την κορη της. Τωρα την εχουν καπελωσει τα κομμουνια και την τραβολογαν στην Ευρωπη, οχι γιατι οι κομμουνιστες νοιαζωνται για την ανθρωπινη ζωη, αλλα να αποδειξουν αλλη μια φορα στον λοβοτομημενο ελληνοφωνο οχλο ποσο "ανθρωπιστες" ειναι. Γνωριζουν βεβαια οτι ΚΑΙ αυτοι ειναι συνενοχοι στο Εγκλημα των Τεμπων, χωρια το Ολοκαυτωμα στο Ματι.
  Και πιστευω οτι ελαφρα τη καρδια, αυτη η γυναικα θα ξανα ψηφισει αριστερα ετσι για να .....τιμωρησει τους Μητσοθαφτες. Οπως και οι αλλοι που μαζευονται στο Συνταγμα και τσιριζουν για τον πουστονομο. Αυριο οι ΙΔΙΟΙ θα ψηφιζουν ψαροΚασελες, Κασε-λακηδες και Μητσοθαφτες γιατι ολα κι ολα ...οχι να καταληγουμε και σε "ακροδεξιες αποψεις".

  Καταντια ενος αλλοτε Ενδοξου και Περηφανου Ελληνικου Εθνους.
  Γι αυτο λεω και ξανα-λεω, οτι χρειαζομαστε ΕΝΑΝ σαν "Εκεινον τον ανθρωπο" και τουτη τη φορα η Ανθρωποτητα θα συμμαχησει μαζι του.
  Γιατι οπως λενε και στο χωριο μου ...μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη, τριτη και κακο του βραδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι εἶναι ἕνα θέμα πού ὄχι ἁπλῶς μᾶς διδάσκει Ἱστορία ἀλλά ταυτοχρόνως μέσῳ αὐτῶν τῶν συμβάντων καί τήν ἠθική ἀξία πού πρέπει κάθε ἄνθρωπος νά διατηρῇ ἄσπιλον καί ἀμόλυντον.

   Ἀλλά ὅταν ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού συνεχίζουν νά ψηφίζουν τούς Ἀδώνιδες καί Μαυρουδήδες πού πῆγαν,ἦρθαν καί μέ μεγάλη χαρά ξαναπῆγαν στήν Κανόσσα ( κι᾿ἔχουν στά σχέδιά τους μία ἀκόμη διαδρομή πρός τά ἐκεῖ) ὅταν λοιπόν υπάρχουν ἄνθρωποι πού τούς πριμοδοτοῦν ὡς ἀξίους νά παρευρίσκονται στόν οἶκο τῆς πολιτικῆς καί νομοθετικῆς ἐξουσίας, γιά ποιά ἠθική γίνεται λόγος ;

   Ἀνατριχιάζω σκεπτόμενη τί μέλλει γενέσθαι μετά τήν σημερινή ψηφοφορία...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

   Διαγραφή
 7. Μη τρεφουμε αυταπατες. Οι επιχειρηματιες τυπου Τραμπ και ιδιως τυπου Μασκ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ να εξελιχθουν επιχειρηματικα αν δεν ομωσουν πιστη, κονφορμισμο και δουλικη υπακοη στα κελευσματα και τα προταγματα της ΝΤΠ.Οχι μονο κιπα θα φορεσει ο Μασκ αλλα και φουστες αν χρειαστει. Κανενας επιχειρηματιας του επιπεδου αυτου δεν θα μπορουσε να προχωρησει μπροστα και να αναπτυχθει επαγγελματικα περαιτερω αν εξεφραζε ας πουμε καποιον αληθη σκεπτικισμο. Καποιο σκεπτικισμο και καποια εμσταση εστω για τα εμβολια, για την κλιματικη αλλαγη, η για την Ουκρανικη κριση. Και δεν μιλαμε καν για αρνηση. Οταν καμια φορα εκφραζεται καποια αντιρρηση ειναι επειδη πρεπει να τηρουνται τα προσχηματα για το ευπιστο ποπολο το οποιο σε μια πιθανη κριση εικαζουν καποιοι με βεβαιοτητα αλλα και αγωνια οτι θα συνταχθει με τον "αμφισβητια-ανταρτη". "Αμφισβητιας ανταρτης" ηταν και ο αγαπημενος συγγραφεας του Χιτλερ ο Χενρυ Φορντ. Περιουσιος ομως στην καταγωγη οπως λεγεται. ΚΑΙ αυτος με τα δισεκατομμυρια του και τις επιχειρησεις του, με τον γμωστο τροπο ξαφνικα φαινεται να την ειδε τοσο εθνοκεντρικος που στο τελος προσκυνησε . Ποια ειναι λοιπον η αποστολη του εκαστοτε "ανταρτη"? Να τους οδηγει ολους στο επιλεγμενο σημειο εκει ακριβως που θελει η κλικα που τον πατροναρει. Αυτη ειναι η αποστολη του εκαστοτε "ανταρτη". Ειναι νομιζω μια απλουστατη μεθοδος κυβερνητικης (opposite condrolling) που απανταται σχεδον παντου και παντα στην ιστορια. Σαυτη την ιστορια που μαθαινουμε με τοσο λαθος τροπο.Το ευοιωνο oμως ειναι οτι οσο υπαρχουν "ανταρτες"(και υπαρχουν ουκ ολιγοι) αλλο τοσο και περισσοτερο υπαρχουν αντιστασεις στη κοινωνια. Αντιστασεις που θα πρεπει να ισοπεδωθουν απο την ΝΤΠ, αντιστασεις που ομως εμποδιζουν τελικα την επιτευξη των συνομωτικων σκοπων. Υπ αυτη την εννοια ο αγων της ανθρωποτητας δεν εχει κριθει ακομα και κατα την αισιοδοξη γνωμη μου στο τελος ο πολιτης-ανθρωπος, κατ εμε ο παγκοσμιος Ελλην θα επικρατησει.Κατα την γνωμη μου η ανελιξη της ανθρωπινης υποστασης σε υψηλοτερα επιπεδα συνειδησης ειναι συμπαντικη νομοτελεια, ειναι ο αλγοριθμος του πεπρωμενου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. « ...στο τελος ο πολιτης-ανθρωπος, κατ εμε ο παγκοσμιος Ελλην θα επικρατησει.Κατα την γνωμη μου η ανελιξη της ανθρωπινης υποστασης σε υψηλοτερα επιπεδα συνειδησης ειναι συμπαντικη νομοτελεια, ειναι ο αλγοριθμος του πεπρωμενου...»

   Ναί,μοῦ ἀρέσει καί συμφωνῶ !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

   Διαγραφή