" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Ἡ Οὐγγαρία δέχεται ἐπίθεσι γιατί ὑποστηρίζει τήν Εἰρήνη !

Η Ουγγαρία δέχεται σφοδρή επίθεση από τη διατλαντική κοινότητα για τη θέση της σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία που απαιτεί διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε στο RIA Novosti ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.

«[Εμείς] καθιστούσαμε πάντα σαφές ότι ο μόνος τρόπος για να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων μέσα και γύρω από την Ουκρανία είναι να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό. Και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι η κατάπαυση του πυρός και οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Αυτή είναι η θέση μας», δήλωσε ο Szijjarto την Παρασκευή. «Δεχόμαστε τεράστια επίθεση για αυτή τη θέση μας από τη διατλαντική κοινότητα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Szijjarto, η εξωτερική πίεση δεν αναγκάζει τη Βουδαπέστη να αλλάξει τη θέση της για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Από την αρχή της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας , τον Φεβρουάριο του 2022, η Βουδαπέστη υποστήριξε σταθερά την κατάπαυση του πυρός και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας μια ανεξάρτητη θέση στο θέμα των κυρώσεων και των οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα, καθώς και αρνούμενη να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα. Η Ουγγαρία έχει δεχθεί περισσότερες από μία φορές σκληρή κριτική και απειλές για την άρνησή της να ακολουθήσει τη γραμμή εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τη θέση της για την Ουκρανία.

ἀπό ἐδῶ


Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει ποτέ σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, λέει ο Ούγγρος ΥΠΕΞ Szijjarto

Η Ουγγαρία δεν συμμετείχε ποτέ και δεν θα συμμετάσχει ποτέ σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.

«Η Ουγγαρία δεν ήταν ποτέ μέρος και δεν θα συμμετάσχουμε ποτέ σε ενέργειες που στοχεύουν στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Απλώς επειδή πιστεύουμε ότι όσα περισσότερα όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο πόλεμος και όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, θα σημειωθούν περισσότερες καταστροφές και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», δήλωσε ο Szijjarto την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένας από τους όρους της Ουγγαρίας για να συμφωνήσει με τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ βοήθειας στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν τα χρήματα να μην καλύπτουν καμία παράδοση όπλων.

Ο Szijjarto είπε ότι η Βουδαπέστη έλαβε εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες ότι τα ουγγρικά κεφάλαια που δέσμευσε η ΕΕ δεν θα σταλούν στην Ουκρανία και ότι θα δημιουργηθεί ένας διαφανής μηχανισμός για τον έλεγχο των δαπανών των κονδυλίων που διατίθενται σε αυτή τη χώρα.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη διάθεση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ως μέρος της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας του μπλοκ στην Ουκρανία για την περίοδο έως το 2027.

Το συνολικό ποσό της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής της ΕΕ προς την Ουκρανία πέρυσι ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ, που μεταφέρθηκε σε μηνιαίες πληρωμές 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η βοήθεια παρασχέθηκε στο Κίεβο ανεξάρτητα από την κατάσταση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ἀπό : ἐδῶ

Καμμἰα ἐντύπωσιν δέν μᾶς κάνει. Πάντα τά ἁρπακτικά κέρδιζαν μέσ᾿ἀπό πολέμους. Συνεπῶς ὅσοι εἰρηνοποιοί εἶναι ἐχθροί τους. 


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΕΛΕΝΗ", ΑΛΛΑ "ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ"...
    http://lefteria.blogspot.com/2024/02/blog-post_358.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή