" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ὁ ἐφιάλτης σ᾿ἐπανάληψιν...

 Τό δρᾶμα τῶν Ἀρμενίων...ἡ Ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται... 

Εἶναι σά νά ζῇ κανείς ἕναν ἐφιάλτη σ᾿ἐπανάληψιν.Κυριολεκτικῶς ! 

Θλίψη! Οι Αρμένιοι φεύγουν, καίνε τα σπίτια τους… πρόσφυγες ξανά 

Πιόνια στην πολιτική των Ρωσίας και Τουρκίας και λοιπών οι Αρμένιοι, αφέθηκαν να ηττηθούν από τους Αζέρους και τώρα εγκαταλείπουν πατρογονικές εστίες χρόνων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ… Είναι ότι πιο θλιβερό να εγκαταλείπεις το προγονικό σου σπίτι, την εστία σου. Πρόσφυγες λοιπόν ξανά οι Αρμένιοι καίνε μέχρι τα σπίτια τους καθώς γνωρίζουν πως δεν θα ξαναγυρίσουν. Καλύτερα στάχτη λοιπόν παρά στα χέρια των Αζέρων.

Σύμφωνα με την τριμερή συμφωνία για το Καραμπάχ, η περιοχή του Καρβατσάρ (Κελμπατζάρ) θα πρέπει να δοθεί στο Αζερμπαϊτζάν έως τις 15 Νοεμβρίου. 


...Εστίες πυρκαγιάς είναι ορατές σε ορισμένα σημεία. Όπως είπε ένας από τους κατοίκους της περιοχής, οι άνθρωποι καίνε την περιουσία τους πριν φύγουν.

Εκτός από αυτήν την απρόσιτη κορυφή, τους χαρίζουμε στο πιάτο υποδομές, δρόμους, λιβάδια, ορυχεία”, και στη συνέχεια ο άντρας δεν είπε τίποτε άλλο, ήταν πολύ δύσκολο πλέον να μιλήσει. Γύρισε και άρχισε να μαζεύει τα πράγματά του. 


Ἑκατό πέντε χρόνια μετά,οἱ Ἀρμένιοι ζοῦν τόν ἴδιο ἐφιάλτη.


Τόν Ἀπρίλιο πού μᾶς πέρασε ὁ πρωθυπουργός τῆς Ἀρμενίας,Πασινιάν, κατέθετε στεφάνι στό μνημεῖο Τσιτσερνακαμπέρντ,πρός τιμή τοῦ ἑνός καί ἡμίσεως ἑκατομμυρίου Ἀρμενίων πού ἔπεσαν θύματα τοῦ ἀρχισφαγέα  Κεμάλ καί τίς ὁρδές του.Σήμερα,ὁ ἴδιος πρωθυπουργός παρέδωσε τούς Ἀρμενίους τοῦ Ἀρτσάχ, τά σπίτια καί τήν γῆ τους, στά χέρια τῶν μουσουλμάνων Ἀζέρων καί τῶν πατρόνων τους τουρκαλάδων,ἀναγκάζοντας χιλιάδες Ἀρμενίων νά πάρουν τόν δρόμο τῆς προσφυγιᾶς.

Ἕνας ἐφιάλτης σ᾿ἐπανάληψιν...


...Ένα άλλο σημαντικό σύνολο Αρμενοπαίδων, έπεσαν θύματα μιας εκτεταμένης σειράς επεισοδιακών σφαγών που διοργανώνονταν σε όλη την Αυτοκρατορία, σφαγές, οι οποίες ήσαν επίσης απαράμιλλης αγριότητας με τις υπόλοιπες. Όπως σημειώνεται από τον τότε πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, Henry Morgenthau, για να εξοικονομήσουν μπαρουτόσκονη και φυσίγγια, οι Μουσουλμάνοι αγρότες στην ύπαιθρο, που ενεργούσαν ως ομάδες υποστήριξης των εγκληματικών συμμοριών, οι οποίοι είχαν προσληφθεί για το σκοπό της σφαγής, χρησιμοποιούσαν αγκαθωτά ρόπαλα, σφυριά, τσεκούρια, δρεπάνια, φτυάρια και πριόνια. Με τέτοια εργαλεία [...] προκάλεσαν φρικτό θάνατο πιο πολύ από τα τουφέκια και τα πιστόλια [...] » Η τεράστια συλλογή μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, από το διάσημο Άγγλο ιστορικό Arnold Toynbee, αφθονεί σε λεπτομέρειες σε αυτού του είδους τις φρικαλεότητες... 
...ο Gorrini, ο ιταλός γενικός Πρόξενος στην Τραπεζούντα, σε μια λεπτομερή αναφορά, εφιστά την προσοχή στο εξής γεγονός: «Τα παιδιά είχαν αρπαχθεί δια της βίας από τις οικογένειές τους... φορτόνωνονταν σε κάποιες από τις εκατοντάδες βάρκες, χωρίς να φορούν παρά ένα πουκάμισο, και στη συνέχεια τουμπάριζαν τη βάρκα και τα έπνιγαν στη Μαύρη Θάλασσα και τον ποταμό Degirmendere. Τέτοιες είναι οι ανεξίτηλες αναμνήσεις μου από την Τραπεζούντα, μνήμες που παραμένουν, ένα μήνα μετά , να βασανίζουν την ψυχή μου και να με κάνουν σχεδόν τρελό 

Ἀπό  :  


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Οταν οι λαοι ξεχνουν τις συμφορες ειναι βεβαιο οτι θα τις ξαναυποστουν!!!!! Το λεω για μας πιο πολυ που ενω ο Τουρκος ειναι μπροστα μας και απειλει ξεκαθαρα εμεις καθευδουμε!!!!! Μη τυχον χασουμε τα αναδρομικα των 3,4 δισ €
    των υψηλοσυνταξιουχων που κατα συμπτωση ειναι αυτοι που συνεβαλαν με τις καταστροφικες - κομματικες επιλογες τους στην εθνικη εξαερωση!!!! Λεγεται και γενια του πολυτεχνειου!!!! Ποσα rafale, ποσες φρεγατες και ποσες ΜΕΘ θα μπορουσαμε να παρουμε μαυτα τα λεφτα!!!! Βγαινουν οι ειδικοι του πολεμου(πχ Καλεντεριδης) και λενε οτι ο πολεμος στο Ναγκορνο-Καραμπαχ κερδηθηκε απο μερικα χαμηλου κοστους drones που εδωσε η Τουρκια!!!! Εμεις ομως εχουμε αλλες προτεραιοτητες!! ΑΜΑΔΡΟΜΙΚΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!! Αλλωστε ειμαστε και υπερ της ειρηνης!!! Τι να πω!!! Καντε σταση να κατεβω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι λέει ὁ Καλεντερίδης; Χμμ...

      Γιά τόν ῥόλο πού ἔπαιξε ἡ Ῥωσσία,ἀλλά καί γι᾿αὐτόν πού παίζει σέ συνεργασία μέ τούς τουρκαλάδες,μοῦγκα ἔ;

      Μάλιστα...

      Κάποια στιγμή εἶχα γράψῃ,νομίζω τότε μέ τήν φήμη περί Ζαχάροβας πώς θά ἐρχόταν στήν Ἑλλάδα:

      Καί ἡ Ζαχάροβα,στίς ἀρχές Ἰουλίου,ὅταν διέψευδε τίς φῆμες,ἔλεγε: «Καλούμε τα εμπλεκόμενα κράτη να δείξουν πολιτική βούληση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων προς όφελος της εξασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας»
      Καί κατέληγα :
      ...Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εὑρίσκεται ἀπό χθές στό Βερολῖνο. Λίγες ὧρες νωρίτερα ὁ Ταγίπ Ἐρντογάν συνομιλοῦσε τηλεφωνικῶς μέ τήν Ἄγγελα Μέρκελ...τό πολιτικό βάρος τοῦ Βερολίνου θά «πέσει» στήν προσπάθεια νά συρθεῖ ἡ Ἑλλάς σέ ἀπ’ εὐθείας διάλογο μέ τήν Τουρκία. Σέ ἕνα διάλογο κατά τόν ὁποῖο τό μόνο πού θέλουν νά συζητηθεῖ εἶναι ποιά ἑλληνικά κυριαρχικά δικαιώματα θά τεθοῦν γιά διανομή...(https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_8.html)

      Εἴπαμε,τά συμφέροντά τους κυττοῦν ὅλοι,πλήν τῶν «ἡμετέρων» πιονιῶν...

      Ἀλλά,βρέ Καλεντερίδη,μή μᾶς λές πώς τά drones τῶν τουρκαλάδων κέρδισαν ἕναν πόλεμο ! Ἤμαρτον πιά ! ! !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. Αυτοί οι λαοί έτσι έμαθαν να διεκδικούν εδάφη με γενοκτονίες και εκτοπισμούς δυστιχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή