" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Λές νά μήν ἤξεραν;


Τό σύμβολο τῶν δουλεμπόρων Ashanti ,ἐπέλεξαν οἱ ἀμερικανοί «δημοκρατικοί» γιά νά τιμήσουν τόν Floyd...


ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί γονάτισαν φορώντας ενδυμασία αφρικανικής φυλής που εξασκούσε το δουλεμπόριο!

Θέλοντας να δείξουν πόσο καλοί άνθρωποι και αντιρατσιστές είναι, κορυφαίοι Δημοκρατικοί φόρεσαν ένα μαντίλι Kente και γονάτισαν για να τιμήσουν τον George Floyd τη Δευτέρα


Ενώ μερικοί στην αριστερά είπαν ότι η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ως "cultural appropriation"(πολιτιστική ἐκμετάλλευσις), τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα καθώς οι Δημοκρατικοί φόρεσαν ένα σύμβολο της οικογένειας Ashanti.

Η άρχουσα τάξη των Ashanti ήταν σημαντικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά δουλεμπορίου του 17ου αιώνα.



ΚΟ: Η αυτοκρατορία των Asante ήταν μια αυτοκρατορία και βασίλειο από το 1670 έως το 1957, στη σημερινή Γκάνα. Οι Ασάντι, είχαν θεσμικά κατοχυρωμένη την δουλεία ως κοινωνική τάξη, όμως οι δούλοι μπορούσαν να γίνουν ελεύθεροι πολίτες, ενώ επιτρεπόταν δούλοι να έχουν δούλους! Σήμερα οι Ασάντι έχουν το δικό τους ανεξάρτητο βασίλειο μέσα στην ομοσπονδία της Γκάνα με την δική τους σημαία και Βασιλιά.



«Το ρούχο Kente, το οποίο συσχετίστηκε με την βασιλική τάξη των Ashanti, ήταν φτιαγμένο από μετάξι κατά το δέκατο έβδομο και δέκατο όγδοο αιώνα», σύμφωνα με το UltimateHistoryProject

«Ενώ το Kente ήταν προϊόν μιας παγκόσμιας εμπορικής οδού που εκτείνεται από την Ασία μέσω την Ευρώπη έως την Αφρική, αυτό το ύφασμα και οι άνθρωποι συνδέθηκαν επίσης με μια άλλη παγκόσμια εμπορική οδό - το εμπόριο σκλάβων», συνεχίζει ο ιστότοπος. «Στην πραγματικότητα, η ιστορία του λαού Ashanti, που ζούσε στη Δυτική Ακτή της Αφρικής, συνδέεται στενά με την ιστορία του δουλεμπορίου».

«Εάν η πρώιμη οικονομία της Αυτοκρατορίας Ashanti εξαρτιόταν από το εμπόριο χρυσού στη δεκαετία του 1700, από τις αρχές του 1800 είχε γίνει σημαντικός εξαγωγέας σκλάβων», γράφει το BlackPast.orgΤο εμπόριο σκλάβων αρχικά επικεντρώθηκε στο Βορρά με αιχμάλωτους που πηγαίνουν στους εμπόρους Μάντε και Χάουσα που τους αντάλλαζαν με αγαθά από τη Βόρεια Αφρική και έμμεσα από την Ευρώπη».

«Μέχρι το 1800, το δουλεμπόριο είχε μετατοπιστεί προς το νότο καθώς οι Ashanti προσπαθούσαν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των Βρετανών, των Ολλανδών και των Γάλλων για δούλους. Σε αντάλλαγμα, οι Ashanti έλαβαν είδη πολυτελείας και ορισμένα βιομηχανικά κατασκευασμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των πυροβόλων όπλων», εξηγεί το άρθρο.



Μετά από όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί επέλεξαν να ντυθούν σαν έμποροι σκλάβων Ashanti επειδή το κόμμα τους πιστεύει ότι έχει δικούς του τους μαύρους Αμερικανούς.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο υποτιθέμενος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατών Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Αφρο-Αμερικανοί «δεν είναι μαύροι» αν δεν τον ψηφίσουν.

Ίσως οι Δημοκρατικοί μάθουν καλύτερα ιστορία πριν επιχειρήσουν την επόμενη κίνησή τους με βάση την φυλή. 

ΚΟ / από εδώ


BIDEN TELLS BLACK SHOW HOST “YOU AIN’T BLACK” IF YOU PREFER TRUMP


Τέλος ἐρωτῶ : Λές νά μήν ἤξεραν γιατί ἐπέλεξαν αὐτό τό σύμβολο; Ἄμ ἤξεραν καί παρά-ἤξεραν ...

Εἶδες ἄμα εἶσαι μασώνος ! ! !


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Πάντως αυτή η στάση στις παραπάνω φωτογραφίες των γερόντων Πελόσι ,περιούσιου Σούμαν και ΣΙΑ (πάλι καλά που δεν...κάθονται και στα τέσσερα...) δεν είναι τυχαία αλλά μία ακόμη νεοταξική μασονο-σατανιστική ΣΤΑΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αναρωτιέται κανείς που βρέθηκαν όλα αυτά τα φράγκα για μία τέτοια...χολιγουντιανή κηδεία;...που σίγουρα όχι τυχαία αλλά όλα προγραμματισμένα...

    Ένα μικρό παράδειγμα ... δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από διάφορους εκεί καλεσμένους ...μεταξύ αυτών κι ένας μαύρος με μάσκα κοροιδοιού με το γνωστό σύμβολο των μασόνων....!!!!

    πλεόν δεν -μας- το κρύβουν ...άλλα -μας-το δείχνουν ..φάτσα κάρτα...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πώς τό πρᾶγμα δέν πολεμιέται ! Ὅπως καί ἀπ᾿ὅπου νά τό δῇς,ἔχουν τό πάνω χέρι,δυστυχῶς...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀντώνιε !

      Διαγραφή
  3. Η παράσταση είχε εισιτήριο ή ήταν δωρεάν ;
    Μήπως έκαναν και έρανο για τις άπορες αιμοποτισες κορασίδες ;
    ΕΙΠΑΜΕ :ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΕΡΠΕΤΙΔΙΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ.
    ΑΡΑΓΕ ,ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΕΡΠΕΤΟΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΗΜΑ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΛΟΚΟΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ;
    ΠΟΝΤΑΡΩ ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΚ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΤΟΠΙΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την εποχη ακομη του Γουσταυου Ντε Μπον (πριν 100 χρονια περιπου) και του κορυφαιου εργου του "Η ψυχολογια των μαζων" ειναι κατεγγεγραμμενη η φυλετικη διασταση των κομματικων σχηματισμων στην Αμερικη. Αυτο που τοτε ηταν ισως δυσδιακριτο τωρα ειναι πασιφανες και αυταποδεικτο. Το Δημοκρατικο κομμα ειναι τελικα το κομμα των μειονοτητων ενω στο Ρεμπουπλικανικο κυριαρχουν περα απο τους WASP, οι λευκοι καθε ειδους ο παραμελημενος και ο διωκωμενος πολιτικα Νοτος και γενικοτερα οι πιο παραδοσιακοι ψηφοφοροι, αυτοι ας πουμε του παλαι ποτε Αμερικανικου ονειρου!!!! Οι δημοκρατικοι που υποκρινονται οτι αρνουνται τον Νατιβισμο, την Αυτοχθονια και τα εθνικα κρατη αντλουν την δυναμη τους τελικα απο τον ακραιφνη φυλετισμο και οχι απο τις ουδετερες υποτιθεται φυλετικα ιδεολογιες του κομμουνισμου η του λιμπεραλισμου. Ενω ο φυλετισμος υποχωρει αργα και φυσιολογικα στον βαθμο που η κοινωνια ωριμαζει και γινονται ολο και περισσοτεροι κοινωνοι της Συνταγματικης ταξης αλλα και της ευημεριας καποιοι αρνητες υποτιθεται του φυλετισμου ΝΑ!!! τι προωθουν!!!!!! Τον ακραιφνη και βιαιο ρατσισμο κατα των λευκων κυριως πολιτων που δεν μπορουν (και ειναι φυσικο αυτο) να αποδεχθουν την ισοπεδωση (εδω και τωρα) στα προταγματα της ΝΤΠ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή