" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

« Τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν. »

Ὅλοι οἱ ἀρχαῖοι συγγραφεῖς εἶναι σύμφωνοι σ᾿ἕνα πρᾶγμα : τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἦταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν
. Κι᾿ἔλεγαν οἱ Σπαρτιᾶτες :Μά τί καθεστώς εἶναι αὐτό,τήν στιγμή κατά τήν ὁποία ὅποιος ὑπερέχει ἀπό τούς ἄλλους εἶναι ἀναγκασμένος νά φύγῃ !
Μιχαλόπουλος Δημήτριος καθηγητής Ἱστορίας

φωτό
Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στὴν Ἀθήνα τὸ 1952. Μὲ διαδοχικὲς ὑποτροφίες σπούδασε στὴν Ἰταλικὴ Σχολὴ Ἀθηνῶν (1964-1970), στὴν Φιλοσοφικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν (1970-1974) καὶ στὴν Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στὸ Παρίσι, ὅπου καὶ ἀναγορεύτηκε, τὸ 1978, διδάκτωρ στὴν Ἱστορία

Κατὰ τὴν διάρκεια τῆς θητείας του ταξινόμησε τὰ Ἱστορικὰ Ἀρχεῖα τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ (1979-1980). Μέλος τοῦ ἰδιαίτερου γραφείου τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλῆ, κατὰ τὰ ἔτη 1980-1981, δίδαξε στὴν συνέχεια, ὡς λέκτωρ καὶ μετὰ ὡς ἐπίκουρος καθηγητής, Διπλωματικὴ Ἱστορία στὴ Νομικὴ Σχολὴ τοῦ Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης (1982-1994). Ὑπῆρξε διευθυντὴς τοῦ Μουσείου Βούρου-Εὐταξία τῆς Πόλεως τῶν Ἀθηνῶν ἀπὸ τὸ 1990 ἔως τὸ 2000 καὶ τοῦ Ἰδρύματος Ἱστορίας τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου καὶ τῆς ἀντίστοιχης ἐθνικῆς περιόδου κατὰ τὴν περίοδο 2004-2011. Σήμερα παραμένει διοικητικὸς σύμβουλος αὐτοῦ τοῦ τελευταίου. Κατὰ τὰ τελευταῖα χρόνια ἀσχολεῖται συστηατικῶς μὲ τὸ ζήτημα τοῦ Ἐθνικοῦ Διχασμοῦ.(ἐδῶ)

Καί βεβαίως τό ἴδιο συνεχίζεται ἀκόμη σήμερα.Ὅποιος ἀξίζει πραγματικῶς τόν «τρώει τό μαῦρο τό σκοτάδι» καί βασιλεύει ἡ μετριότης,κυρίως ὅμως ὅλο τό ἀνθελληνικό κατεστημένο,μ᾿ὅ,τι σημαίνει αὐτό γιά τήν Πατρίδα μας...

Ο εντιμότατος κύριος Αντώνιος Λιάκος, Πρόεδρας του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία


Το 1988, προκηρύχθηκε μια θέση αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την «Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος».Υποψήφιοι για τη  θέση αυτή ήταν δυο επίκουροι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι Δημήτρης Μιχαλόπουλος, και ο Αντώνης Λιάκος.
=== Εκ των υστέρων και εκ των αποτελεσμέτων κρίνουμε, ότι ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η θέση προκηρύχθηκε στα μέτρα του ενός, δηλαδή του Αντώνη Λιάκου, ο οποίος και κατέλαβε τη θέση.

...ο μεν Δημήτρης Μιχαλόπουλος περιφέρεται φανερά στον πολιτικό χώρο της παραδοσιακής και άκρας δεξιάς, ο δε Αντώνης Λιάκος είναι ένας παραδοσιακός πολιτικάντης γυρολόγος, που έχει κινηθεί καιροσκοπικά, άλλοτε στο ΚΚΕ, άλλοτε στους ΠΑΣΟΚοΣημίτες (ΟΠΕΚ) με επιδεικτικές σιωνιστικές συναναστροφές και τελευταία, είναι ενταγμένος στους έτοιμους να κυβερνήσουν αχταρμάδες του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο, που τα ΜΜΕ τον κατέγραφαν ως αναλαμβάνοντα το ….υπουργείο παραπαιδείας!!!! στη κυβέρνηση Τσίπρα!!!!


Μυρσίνη Ζορμπᾶ,σύζυγος Λιάκου,πρώην ὑπουργός πολιτισμοῦ τσυριζα 
=== Επίσης ο Αντώνης Λιάκος, ήταν ανάμεσα στα παπαγαλάκια των Αμερικάνων, που είχαν υπογράψει και προπαγάνδιζαν υπέρ του τρισάθλιου «Σχεδίου Ανάν.» Επίσης, λόγω των θέσεών του υπέρ των παραπολιτικών σχολικών βιβλίων, κυρίως αυτών με τις αντεπιστημονικές αλλοιώσης της ιστορίας, του έχουν προσάψει το διακοσμητικό «ο σερνικός Ρεπούση.»

Το ότι η θέση ήταν προδιαγεγραμμένη υπέρ του μαρξιστή του γλυκού νερού Αντώνη Λιάκου, το συμπεραίνουμε, από το ότι, η Εισηγητική Έκθεση για τον προκρινόμενο προς κατάληψη της θέσης, ενώ έπρεπε να συνταχθεί από τριμελή επιτροπή (όπως προβλέπει ο νόμος), συντάχθηκε από δύο μέλη, κατά παράβαση του νόμου, κάτι το σύνηθες σε ένα διεφθαρμένο καθηγητικό κατεστημένο, παντός χρώματος. Επίσης το συμπεραίνουμε, από τις αθλιότητες που ακολούθησαν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απόφαση επιλογής του Αντωνίου Λιάκου.
=== Με τη προσφυγή του Δημήτριου Μιχαλόπουλου στη διοικητική δικαιοσύνη (Συμβούλιο της Επικρατείας), αρχίζει ένα (σύνηθες κατά την άποψή μου) γενικό μπάχαλο, με πρωταγωνιστές, τις άθλιες διοικήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν ὑπόθεσιν καί τήν ἐξέλιξίν της,στό : Υπόθεση Δ. Μιχαλόπουλου VS Α. Λιάκου: Είπαμε για «παραδημοκρατικές διαδικασίες» ρε κοπρίτες, αλλά όχι κι΄ έτσι!!!…

Η υποστήριξη που έχει ο Λιάκος οφείλεται στον δικηγόρο του, τον γνωστό Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος αποτελεί κρίκο της προστατευτικής αλυσίδας που συνδέει τον Λιάκο με το παρακράτος του Συριζο-πασόκ και, ακόμα πιο πέρα, με τον Σόρος. Ο Αλιβιζάτος, φίλος και παλιότερα συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, έχει την αντίληψη ότι Νόμος είναι ό,τι συμφέρει αυτόν τον ίδιο και τους φίλους του.( περισσότερα ΕΔΩ)

Ποιος Αλιβιζάτος; Μα, ρε παιδιά, εκείνη η «καθηγητάρα» που δεν έχει βγάλει άχνα για την κατάλυση του Συντάγματος από τα Μνημόνια και τη μνημονιακή πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Την πολιτική πουν έχει διαλύσει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κοινωνικό κράτος. Εκείνη η «καθηγητάρα» που ήταν «εμπνευστής» των ρυθμίσεων Ραγκούση για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Και το κυριότερο, εκείνη η «καθηγητάρα» που μόνο όταν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία θυμάται το Σύνταγμα. Ενώ επί Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου μόνο να βάζει πλάτη ξέρει...Και τι νομίζετε ότι εκπροσωπείτε; Τα αστόπαιδα που δεν τολμούν να ρισκάρουν τίποτα… Τα αστόπαιδα που κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς…Αναλογιστείτε επιπλέον αν μπορείτε να χρησιμοποιείτε την παρεούλα σας είτε για να πολλαπλασιάζει τα μέλη ΔΕΠ στη Νομική Σχολή ή για να «σπέρνει» Δημάρχους –πρώην συνηγόρους του έρημου πολίτη- και άλλους κρατικούς «αξιωματούχους». (Ο «ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ» καθηγητής κ. Ν. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ)

Παυλόπουλος – Αλιβιζάτος: Η άγνωστη ιστορία που ενώνει τους δύο υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας

Εκτός από τις σπουδές στη Νομική Σχολή, τους δύο άντρες συνέδεσε και το δικηγορικό γραφείο που μοιράστηκαν επί της οδού Βαλαωρίτου στην Αθήνα.Ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε δικηγορία στο γραφείο που ανέλαβε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος το 1985 όταν διαδέχτηκε τον Αλέκο Καλοβιδούρη.

Αλιβιζάτος: Είμαι κατηγορηματικός, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει παραγραφεί

Τον Νοέμβριο του 2019 ορίστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρόεδρος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρμογής των πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας 

Ο Αλιβιζάτος απειλεί με παραίτηση, μετά το Κουκάκι -Eπιστολή στον Χρυσοχοΐδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Κωνσταντίνου Αλιβιζάτου, Καθηγητή Χειρουργικής και Βουλευτή, και της Μαρίας (Λιλής) Θεοτοκά. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και τη Χίο. Είναι εγγονός του πανεπιστημιακού και πολιτικού Νικολάου Αλιβιζάτου ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι ανηψιός του Γιώργου Θεοτοκά.( ΕΔΩ)

Γεώργιος Θεοτοκᾶς :  Οι γονείς του, Ανδρονίκη και Μιχάλης κατάγονταν από τη Χίο. Οι παλαιότερες αναφορές στην οικογένεια Θεοτοκά εντοπίζονται στον 17ο αι. σε κώδικες αγοραπωλησίας σπιτιών. Ο παππούς του Γεώργιος ήταν δημογέροντας και είχε έναν αδελφό,τον Κωνσταντίνο που έγινε ιερέας και ονομάστηκε Γερμανός, φτάνοντας να γίνει Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου.[ Ο πατέρας του λογοτέχνη, ήταν ο Μιχαήλ Θεοτοκάς (1872-1924),με καταγωγή απο το Πυργί Χίου, ο οποίος μετά από σπουδές νομικής στην Αθήνα εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί παντρεύτηκε την Ανδρονίκη Νομικού, κόρη εμπόρου από τα Νένητα της Χίου, ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Μαρία -Ελένη

Ο Γιώργος Θεοτοκάς, που από μικρός λόγω καταγωγής επισκεπτόταν το Πυργί, σχημάτισε την εντύπωση ότι στους κατοίκους του Πυργιού μπορεί να ξεχωρίσει κανείς τρεις φυλετικούς τύπους. Υπάρχει πρώτα ο νεοελληνικός τύπος που είναι το καταστάλαγμα διάφορων φυλετικών στοιχείων που αποτελούν το νεότερο ελληνισμό. Χαρακτηριστικά του τύπου αυτού είναι το μέτριο ανάστημα, η μέτρια σωματική δύναμη και τα μελαχρινά ή καστανά μαλλιά. Υπάρχει ύστερα ένας άλλος τύπος καθαρά βόρειος με ψηλό ανάστημα, ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια, που θυμίζει βόρειους λαούς της Ευρώπης. Υπάρχει τέλος ένας καθαρά ανατολικός τύπος μάλλον κοντός, πολύ μελαχρινός, με χαρακτηριστικά που θυμίζουν τους λαούς της ασιατικής Εγγύς Ανατολής.
Ο θρύλος των βυζαντινών στρατιωτών θα μπορούσε ίσως να προσφέρει μία εξήγηση σ' αυτές τις φυλετικές διαφορές. Δεν αποκλείεται οι απόστρατοι πολεμιστές να αποτελούνταν από μισθοφόρους του Βορρά και Ανατολίτες, οι οποίοι ενώθηκαν με τους ελληνικούς πληθυσμούς της περιοχής, για να αποτελέσουν τελικά ένα σύνολο πολύ ιδιόρρυθμο, που δεν κατόρθωσε όμως να συγχωνέψει εντελώς τα συστατικά του στοιχεία.(ἀπό ἐδῶ,μέ πολλά στοιχεῖα γιά τήν κωμόπολιν αὐτή τῆς Χίου)

Δέν θέλω νά σᾶς ἐπιρρεάσω,τά συμπεράσματα τά βγάζετε μόνοι σας,ἀφοῦ εἶναι πολύ εὔκολο ὅταν πρὄκειται γιά Χῖον...

Τέλος,νά προσθέσουμε ἔνα πολύ σημαντικό ἀκόμη πού κρατήσαμε ἀπό τό βίντεο τῆς ἐκπομπῆς τοῦ κ. Χατζάρα μέ τόν καθηγητή κ. Μιχαλόπουλον.

«Ἡ Ἑλλάδα ἦταν καί εἶναι κρυπτο-ἰουδαϊκό κράτος,πολλά χρόνια,γιά νά μήν πῶ αἰῶνες...»

Μᾶς πρόλαβε ὁ Διηνέκης πού τό ἔκανε θέμα :

Ένα κρυπτο - ιουδαϊκό (παρα-)κράτος είναι η Ελληνική Δημοκρατία, η οποία οδεύει ΕΚ ΝΕΟΥ όμως, προς μιαν ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ τουρκο - ισραηλινή κατοχή...

Διαβάζουμε κι᾿ ἐνθυμούμεθα ἐκ νέου :
Ν. Αλεβι (ζάτος): H διοίκηση του Ελληνικού Κράτους δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας

Επιστολή του καθηγητή Δημήτρη Μιχαλόπουλου προς την εφημερίδα "το ΠΑΡΟΝ". 12 Ιανουαρίου 2010 


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την –ευγενέστατη- επιστολή σας προς τον Νίκο Αλεβιζάτο, που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2010 στο Παρόν, και, για να πω την αλήθεια, δεν μπόρεσα παρά να αναφωνήσω: 
«Καλά, τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται;» Και το είπα αυθορμήτως αυτό, κ. Κουρή, γιατί ο Ν. Αλεβιζάτος ήταν ο δικηγόρος του Αντώνη Λιάκου στην υπόθεση τής από τον δεύτερο παράνομης κατάληψης θέσης καθηγητή Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Και με την ιδιότητά του αυτήν, του δικηγόρου δηλαδή, είχε διατυπώσει εγγράφως, επισήμως την άποψη ότι η διοίκηση του Ελληνικού Κράτους δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. 
Και τα έλεγε αυτά, κ. Κουρή, ενώ προηγουμένως, σε άρθρο του στο Βήμα (φύλλο 13ης Σεπτεμβρίου 1998) εξηγούσε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας πρέπει να εφαρμόζονται, διότι αυτό το δικαστήριο αποτελεί το σοβαρότερο θεσμοθετημένο αντίβαρο στην ισχύ των κυβερνώντων... και άλλα τέτοια διάφορα πολλά, προφανώς προορισμένα για ευρεία, λαϊκή κατανάλωση...

...στις 27 Μαρτίου 1995 συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία άρθρο του Έρικ Χομπσμπάουμ (μεταφρασμένο από τον Τάκη Μίχα), στο οποίο εξηγούσε ο εν λόγω Χομπσμπάουμ ότι είναι «μύθος η συνέχεια 3.000 χρόνων του ελληνικού ‘έθνους’» και ότι «εθνικισμός και χουλιγκανισμός είναι πολλές φορές αλληλένδετοι». Εξυπακούεται ότι ο Λιάκος έσπευσε να υποστηρίξει, στο ίδιο φύλλο της Ελευθεροτυπίας, τις ‘απόψεις’ αυτού του –τουλάχιστον περίεργου- Χομπσμπάουμ.
Και προηγουμένως είχε λειάνει ιδεολογικώς το έδαφος στο Βήμα με άρθρα του, όπως «Έθνος και κράτος: απεμπλοκή η μόνη λύση» και «Η προσκόλληση στον Μεγαλέξανδρο» (φύλλα 23ης Ιανουαρίου και 28ης Αυγούστου 1994)...

...η αποδόμηση του Ελληνικού Κράτους άρχισε στις 18 Οκτωβρίου 1981, όταν δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές.


Ἡ Πελασγική

25 σχόλια:

  1. Διηνέκη,σχετικῶς μέ τά ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ,ἡ ἰστοσελίδα πού ἔβαλες μᾶλλον δέν εἶναι τῆς Πόπης Σουφλῆ.Ὑπάρχουν δημοσιεύσεις τοὐλάχιστον πρό ἑνός ἔτους.Καί σαφῶς δέν ταιριάζουν καθόλου μέ τό ὕφος τῶν πρώην ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ τῆς Πόπης Σουφλῆ.

    Νομίζω πώς εἶναι κάποιο ἄλλο. Μάλιστα,θυμᾶμαι κάποιο δημοσίευμα σχετικῶς μέ ἐπιδοτήσεις κρατικές στόν τῦπο,ὅπου ἀναφέρονται μεγάλα ποσά στά ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ gr.Κάποιοι εἶχαν κάνει σχόλια γιά τήν Σουφλῆ ἡ ὁποία εἶχε διαψεύσῃ πώς ἐκείνη ἡ ἐπιδότησις ἀφοροῦσε τά δικά της ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ. Δέν μπορῶ νά βρῶ τήν ἀνάλογη δημοσίευσιν,ἀλλά θά τό ψάξω κι᾿ἄλλο.

    Γιά κύτταξέ το πάντως καί πάλι,μᾶλλον πρὄκειται γιά ἄλλη ἰστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀκόμη καί γιά παραπλάνηση (ὅτι ἡ Σουφλῆ «συμβιβάστηκε μέ τό Σύστημα»),ἄν ὑποθέσουμε,πώς ἔφτιαξαν ἕνα τέτοιο ἰστολόγιο,δέν θά ἔπρεπε τοὐλάχιστον νά εἶναι καινούργιο;

      Διαγραφή
    2. Δεν είπα ότι είναι δική της ιστοσελίδα.

      Διαγραφή
    3. Μά σοῦ ἔγραψα καί τίς δύο περιπτώσεις :
      2) Ἀκόμη καί γιά παραπλάνηση (ὅτι ἡ Σουφλῆ «συμβιβάστηκε μέ τό Σύστημα»),ἄν ὑποθέσουμε,πώς ἔφτιαξαν ἕνα τέτοιο ἰστολόγιο,δέν θά ἔπρεπε τοὐλάχιστον νά εἶναι καινούργιο;
      (ἰστοσελίδα εἶναι τό σωστό)

      Δέν θά ἔπρεπε νά εἶναι μία καινούργια ἰστοσελίδα;Αὐτή ἔχει,τοὐλάχιστον ἐνός χρόνου δημοσιεύσεις,Διηνέκη.

      Ἐπίσης μήν παραβλέπεις αὐτό πού σοῦ ἔγραψα σχετικῶς μέ ἐκείνη τήν ἐπιδότησιν.Ἦταν πολλά λεφτά !

      Διαγραφή
    4. Ἔστω κι᾿ἄν δέν φαίνεται πουθενά τό ὄνομά της,φαντάζομαι πώς ἐννοεῖς πώς ὁ ῥόλος τῆς συγκεκριμένης σελίδος,πρέπει νά εἶναι παραπλανητικός.

      Καί πάλι δέν κολλάει...

      Διαγραφή
    5. Τώρα,ἐάν ὑπονοεὶς κάτι ἄλλο,εὐχαρίστως νά τό ἀκούσω.

      Διαγραφή
    6. Το «ζουμί» τής υποθέσεως είναι, πως όποιος «γκουγκλάρει» την φράση "attikanea" πλέον, τρώει στη μάπα την μέχρι πρότινος ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ιστοσελίδα attikanea.gr.

      Τόσα και τόσα χρόνια, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, γνωρίζαμε το ιστολόγιο "attikanea.blogspot.gr" και ακόμη πιο παλιά, την εφημερίδα τής Ανατολικής Αττικής «Αττικά Νέα».

      «Όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς» γνώριζε το ιστολόγιο και την εφημερίδα... ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΞ ΑΙΦΝΗΣ, μαθαίνουμε ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ (ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΑΥΤΟ) ιστοσελίδα "attikanea.gr". Κατάλαβες Πελασγική;

      Διαγραφή
    7. Ναί,γι᾿αὐτό σοῦ ἔγραψα τό «παραπλανητική».

      Ἐμένα μέ μπέρδεψες μέ τό :«ἐμφανίστηκε» πού ἔγραψες.

      Ἒν τάξει,τό κατάλαβα πώς τό ἐννοεῖς.

      Διαγραφή
    8. Τι με νοιάζει εμένα το αν η ιστοσελίδα "attikanea.gr" υπάρχει εδώ και 500 χρόνια, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ, ενώ τώωωωωωρα, χιλιάδες χρήστες τού πατριωτικού χώρου την «τρώνε στη μάπα», μιας και εμφανίζεται «πρώτο τραπέζι πίστα» μόλις κάποιος αναζητήσει τα παλιά, ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ attikanea…

      Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι τα πράγματα Πελασγική.

      Διαγραφή
    9. Θά μποῦν,κάνοντας ἕνα κλίκ,θά καταλάβουν περί τίνος πρὄκειται καί ΤΕΛΟΣ !

      Κάπως ἔτσι καί πέρσι,μέ τό θέμα τῆς ἐπιδοτήσεως πού εἶχε προκύψῃ,εἶχα μπῇ κι᾿ἐγώ.Ἀπό τότε οὔτε πού τά ἐπισκέφθηκα ξανά,μή σοῦ πῶ ὅτι τό εἶχα ξεχάσῃ παντελῶς !

      Καλησπέρα Διηνέκη !

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΒ.ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εὐχαρίστως,ἀγαπητέ !

      Θά τό ᾿δῶ μέ τήν δέουσα προσοχή.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Βασίλειε !

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μπορεῖ οἱ ἀγαπητοί φίλοι τῆς Ὀδύσσεια Τηλεοράσεως,νά τό ἔχουν «σώσῃ». Γιά νά δοῦμε,θά γράψω κάποιο σχόλιο,μέ τήν σχετική ἐρώτησιν,στό ἰστολόγιό τους.

      Εὐχαριστῶ πάντως.

      Διαγραφή
  4. Ο κύριος Μιχαλόπουλος είναι παλλικάρι! Χωρίς κόμπλεξ και αριστερίστικα σύνδρομα, και είναι πολέμιος των διαστρεβλωτών της Ελληνικής Ιστορίας. Και το έχει πληρώσει αυτό. Μεγάλος Έλληνας εν ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτό τό «ἔχει πληρώσῃ» εἶναι πού πραγματεύεται τό θέμα.Ἐκεῖ μένω καί στόν συσχετισμό μέ τό :

      « Τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα τήν κατέστρεψε τό καθεστώς τῆς Ἀρχαίας Ἀθήνας.Ἤταν πηγή ὅλων τῶν κακῶν. »

      Ἀκριβῶς τό ἴδιο μέ σήμερα.Νά συσχετίσουμε καί τό :
      «Ἡ Ἑλλάδα ἦταν καί εἶναι κρυπτο-ἰουδαϊκό κράτος,πολλά χρόνια,γιά νά μήν πῶ αἰῶνες...»

      Μά,2000+ χρόνια ΤΙΠΟΤΑ δέν ἔχει ἀλλάξῃ ; !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή
  5. ..sygnwmh gia ta agglika, exw dei to kainourgio logo tou ATTIKA, den exei kamia sxesh me to attikanews.gr, prokeitai gia Allo istologio.

    Konstantinos
    Komninos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ἀγαπητέ Κωνσταντῖνε,
      κατ᾿ἀρχήν δέν εἶναι ἀγγλικά ἀλλά ἑλληνικά μέ λατινικούς χαρακτῆρες.Δέν ξέρω γιατί κάποιοι τό κάνετε αὐτό ; ! ! !

      Φυσικά καί δέν ἐννοοῦμε πώς αὐτά τά ΑττικάΝέαgr ἔχουν σχέσιν μέ τό ἰστολόγιο τῆς κ. Σουφλῆ.Τό ἔχει ἐξηγήσῃ,ἐπαρκῶς,ὁ Διηνέκης καί τί ἀκριβῶς ἐννοοῦσε μέ τήν ἀνάρτησιν.

      Προσωπικῶς,τήν γνώριζα τήν ἰστοσελίδα πάνω ἀπό χρόνο,ἀφοῦ ἀναφέρω ἀνωτέρῳ τό πῶς ( ἐπιδότησις, ΑττικάΝέαgr, ἐπί συριζα).

      Ἔχεις ᾿δῇ τό νέο λογότυπον τοῦ ΑΤΤΙΚΑ ; ...

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Εν τέλει, η Σουφλή, γιατί δεν κάνει ένα βιντεάκι (να την βλέπουμε να τα λέη, όχι «σχόλια - τρέχα γύρευε» και «e-mail - άντε βρες ποιος είναι») να εξηγήση το τι ακριβώς συνέβη; Ας το στείλη σε κάποιο φιλικό της ιστολόγιο. Μπόλικα τέτοια υπάρχουν, θα τής δώσουν βήμα.

      Διαγραφή
    3. ..καλησπέρα...το πρωϊ έγραψα από tablet το οποίο για κάποιο λόγο δεν δεχόταν να γυρίσει στα Ελληνικά. Δεν το συνηθίζω , η κακιά η ώρα που λένε. Θα ήμουν ανόητος αν προτιμούσα τα Γκρίκλις....

      Ναι, το είδα πριν να ανέβει το καινούργιο ιστολόγιο της κας Σουφλή.

      Ας βάλω όμως αν επιτρέπεις την νέα διεύθυνση της,γι' αυτούς που δεν την γνωρίζουν.
      https://attikanea.info/

      Κωνσταντίνος
      Κομνηνός

      Διαγραφή
    4. Ναί,τό εἶδα στόν Διόδοτο.Μπράβο τῆς Πόπης.Καλότυχο τῆς εὔχομαι !

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ καί συγγνώμη γιά τήν προηγουμένη παρατήρησιν.

      Διαγραφή
  6. Διηνέκη,δέν ξέρω γιατί δέν ἐπιθυμεῖ κάποια διευκρίνισιν,ἡ ὁποία ἄς σημειωθῆ πώς θά μᾶς ὡφελοῦσε ὅλους ὥστε νά ξέρουμε ἀπό τί νά προφυλαχθοῦμε.Πιθανῶς ἔχει τούς λόγους καί τό σέβομαι.

    Τῆς εὐχόμεθα καλή ἀρχή μέ τό νέο της ἰστολόγιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επέστρεψε τελικά η Σουφλή.
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/05/httpsattikaneainfo.html

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Πελασγική, Διηνέκη, Κωνσταντίνε Κομνηνέ, σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Φρόντισα και για την σχετική απάντηση. https://attikanea.info/%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b1-attikanea-info-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bd%ce%b1-%ce%b1/

      Διαγραφή
    3. Ἀγαπητή Πόπη,νά σοῦ εὐχηθῶ κατ᾿ἀρχήν καλότυχη ἡ νέα ἰστοσελίδα σου ! ( Εἶχα βάλῃ εὐχές στήν ἀνάρτησίν σου «ἡ ἐπιστροφή»,ὅμως δέν εἶδα νά ἀναρτηθῆ.)
      Ναί,κατάλαβες ποιό ἦταν τό νόημα ἀπό ὅλο αὐτό. Μόνον θά ἤθελα νά μοῦ πῇς ἄν θυμᾶσαι ἐκεῖνο τό θέμα σχετικῶς μέ τήν ἐπιδότησιν,χρηματοδότησις μέσῳ διαφημήσεων,δέν θυμᾶμαι ἀκριβῶς,ὅπου τά ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑgr,φαίνονταν νά παίρνουν ἔνα μεγάλο ποσόν.Νομίζω ὁ Χῖος τό εἶχε βάλῃ(;),δέν εἶμαι σίγουρη.Ἀλλά θυμᾶμαι τήν ἀπάντησίν σου πού ἔκανε λόγο γιά ἄλλη σελίδα.

      Τέλος πάντων,περασμένα ὅλα,ἐπανῆλθες καί αὐτό εἶναι τό σημαντικόν τῆς ὑποθέσεως.Εὔχομαι κάθε καλό,ἀπό κάθε ἄποψιν.Εὔχομαι τό ἴδιο γιά ὅλους καί ὅλες πού μέ τόν τρόπον τους βοηθοῦν αὐτό τόν τόπο,τήν βαλλόμενη πανταχόθεν,Πατρίδα μας,ἀλλά καί τούς Συνέλληνες καί ἀπό κάθε μετερίζι. Δέν ἔχουμε μεἰνῃ πολλοί...

      Ὑγεία καί Δύναμις καί ὁ Ἀγών συνεχίζεται...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Πόπη !

      Διαγραφή