" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Ὅταν ἀκόμη καί οἱ Μάρτυρες/Ἅγιοι πέφτουν θύματα τῆς ...ἐξουσίας



«San Simonino da Trento» Giovanni Gasparro,Μάρτιος 2020
Ἀφορμή γιά τό παρακάτω θέμα,δόθηκε ἀπό σχόλιο φίλου/ἀναγνώστη,τοῦ Ἰωάννη,ΕΔΩ,ὅπου μέ παραπέμπει σέ ἔνα ἔργο ὀνομαστοῦ ἰταλοῦ καλλιτέχνη,τό ὁποῖο παρουσίασε δημοσίως τόν  περασμένο Μάρτιο. Θέμα του τό «Μαρτύριο τοῦ Ἁγίου Σιμωνίνου τοῦ Τρέντο».



Πολύ σημαντικό,ἄν λάβῃ κανείς ὑπ᾿ὅψιν ὅλο αὐτό τό θέμα πού ἔχει ξεσπάσῃ τόν τελευταῖο καιρό,σχετικῶς μέ τήν παιδοφιλία,τά βασανιστήρια παιδιῶν,τίς τελετουργίες αἵματος,τό ἀδρενόχρωμα καί τά σχετικά...



Ὁ ἀγαπητός ἀναγνὠστης,βεβαίως,μοῦ ἐπέστησε τήν προσοχή στίς ἑβραϊκές ...μύτες,ἔτσι ὅπως τίς βλέπει,μέ τήν ἰδιαιτέρα συμβολική τους, φαντάζομαι,ὁ καλλιτέχης,ἀλλά καί ὄχι μόνον αὐτός... 

Γιά πᾶμε νά δοῦμε,ποιός ἦταν ὁ Ἅγιος Σιμωνίνος,πού ἀπό τό 1965 καί μετά,μέ παπικές βοῦλες (ἀλλοίμονο !) ἔχει σταματήσῃ νά θεωρεῖται Ἅγιος... 

Ο Simon of Trent ( Γερμανικά : Simon Unverdorben , φωτισμένος  «Simon Immaculate», Ιταλικά : Simonino di Trento ), επίσης γνωστός ως Simeon (1472–1475), ήταν αγόρι από την πόλη του Trentο , στην Prince-Bishopric of Trent  , γιά του οποίου την εξαφάνιση και τον θάνατο κατηγορήθηκαν προεξέχοντες εβραίοι της πόλης , με βάση την ανάκτηση του σώματός του από το κελάρι ενός σπιτιού μιας εβραϊκής οικογένειας και τις ομολογίες των Εβραίων που ελήφθησαν υπό δικαστικά βασανιστήρια .

 Πριν από το 1965, η Ρωμαϊκή Μαρτυρολογία,κάθε χρόνο, στις 24 Μαρτίου, στο Τρέντο γιορτάζεται «το πάθος του Αγίου Σιμόν, ενός παιδιού που δολοφονήθηκε σκληρά από τους Εβραίους και στο οποίο προσδίδουν πολλά θαύματα».

Αυτή η εβραϊκή κοινότητα αποτελούνταν από τρία νοικοκυριά με επικεφαλής τον Σαμουήλ (ο οποίος έφτασε το 1461) [σημ. Πελασγικῆς : Προσέξτε,ἔφτασε στό Τρέντο τό 1461 καί μέσα σέ 14 χρόνια,ὅπου καί τό συμβάν,εἶχε γίνῃ πάμπλουτος,ἀπό τήν τοκογλυφία) , τον Τοβία και τον Ένγκελ. Δημιούργησαν μια ξεχωριστή κοινότητα που χαρακτηρίζεται από τα επαγγέλματά τους - ο Σαμουήλ ήταν ένας δανειστής ( σημ. Πελασγικῆς : Τοκογλύφος,δῆλα δή.) και ο Τομπίας γιατρός (σημ. Πελασγικῆς :  κανένας κομπογιαννίτης θά ἦταν πού τούς ἔπαιρνε τά χρήματα,μέ τά ματζούνια πού τούς πλάσσαρε ὡς γιατροσόφια ...) - και από τον φαινομενικό πλούτο τους σε σύγκριση με τους τεχνίτες και τους κολίγους της πόλης.


THE TORTURE AND DEATH OF SAINT SIMON OF TRENT
...Ο Simon, ηλικίας σχεδόν δυόμισι ετών, εξαφανίστηκε περίπου στις 5 μ.μ. το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, 23 Μαρτίου 1475. Την επόμενη μέρα, Μεγάλη Παρασκευή , ο πατέρας του Simon πλησίασε τον πρίγκιπα-επίσκοπο για να ζητήσει βοήθεια στην εύρεση του αγνοούμενου παιδιού του... Η ιδιοκτησία του Σαμουήλ ήταν μεγάλη, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας που λειτούργησε ως συναγωγή, και ένα κελάρι νερού που χρησιμοποιήθηκε επίσης για τελετουργικό μπάνιο και τροφοδοτούνταν με νερό από ένα κανάλι που έτρεχε κάτω από την ιδιοκτησία. Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, την Κυριακή του Πάσχα, 26 Μαρτίου, ένας μάγειρας με την ονομασία Seligman πήγε στο κελάρι του Σαμουήλ για να πάρει νερό για να προετοιμάσει το βραδινό γεύμα και βρήκε το σώμα του Simon στο νερό... Ο ίδιος ο Σαμουήλ, συνοδευόμενος από δύο άλλους Εβραίους, πήγε στο podestà για να αναφέρει την ανακάλυψη.σημ. Πελασγικῆς :  Ἔμ βέβαια,πῶς ἀλλιῶς θά ἔριχνε στάχτη στά μάτια,ὁ «ἔκπληκτος» ἀπό τήν ἀνακάλυψιν τοῦ θύματος ; )

Δεκαπέντε από τους Εβραίους, συμπεριλαμβανομένου του Σαμουήλ, του αρχηγού της κοινότητας, καταδικάστηκαν σε θάνατο και κάηκαν στο πάσσαλο . Οι εβραίες γυναίκες κατηγορήθηκαν ως συνεργοί, αλλά υποστήριξαν ότι το φύλο τους δεν τους επέτρεπε να συμμετάσχουν στις τελετές που περιορίζονταν στους άντρες. Απελευθερώθηκαν από τη φυλακή το 1478 λόγω παπικής επέμβασης. ...

...Πάνω από εκατό θαύματα αποδόθηκαν απευθείας στον Άγιο Σίμον μέσα σε ένα χρόνο από την εξαφάνισή του και η λατρεία του εξαπλώθηκε σε όλη την Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία...



...Το 1758, ο Καρδινάλιος Γκανγκανέλι (αργότερα ο Πάπας Κλημέντιος XIV , 1769–1774) ετοίμασε ένα νομικό μνημόνιο το οποίο, εξαιρουμένων όλων των άλλων ισχυρισμών για τελετουργικές δολοφονίες βρεφών, τα οποία του είχαν διατεθεί σχολαστικά αρχεία, παραδέχτηκαν ρητά ως αποδεδειγμένα μόνο δύο: του Simon του Trent και του Andreas Oxner . Ταυτόχρονα, επαινεί αξιοσημείωτα τις δόξες και τα επιτεύγματα του εβραϊκού λαού σε όλη την ιστορία, γράφοντας ότι η δολοφονία του Simon του Trent δεν αρκεί για να βλάψει τη φήμη ολόκληρου του εβραϊκού λαού.


Πάπας Παῦλος ὁ Στ΄
Ο Πάπας Παύλος VI απέσυρε τον Simon από τη Ρωμαϊκή Μαρτυρολογία το 1965. "Ο Simon του Trent δεν βρίσκεται στη νέα Ρωμαϊκή Μαρτυρολογία του 2000, ούτε σε κανένα σύγχρονο καθολικό ημερολόγιο."...

Τον 21ο αιώνα, ο ιστορικός Ariel Toaff , γράφοντας για την υπόθεση του Simon του Trent, υπέθεσε ότι η ιδέα ότι ορισμένοι Εβραίοι σκότωσαν παιδιά για να χρησιμοποιούν το αίμα τους για τελετουργικούς σκοπούς μπορεί να βασίστηκε επίμονα σε ένα πραγματικό «τελετουργικό αίματος» που δεν εμπλέκουν βρεφοκτονία. Μετά την κριτική, το βιβλίο αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και αναδιατυπώθηκε από τον συγγραφέα του.

Το 2020, ο Ιταλός καλλιτέχνης Giovanni Gasparro ζωγράφισε μια απεικόνιση του θανάτου του Simon. Αργότερα κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό για αυτόν τον πίνακα «San Simonino da Trento».

(Περισσότερες λεπτομέρειες καί ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ )


 Ariel Toaff 


...καθηγητής Ιστορίας της Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan στο Ισραήλ, του οποίου το έργο επικεντρώθηκε στους Εβραίους και την ιστορία τους στην Ιταλία.

Έφτασε στη διεθνή διάκριση με τη δημοσίευση του 2007 της πρώτης έκδοσης του αμφιλεγόμενου βιβλίου του Pasque Di Sangue ( Passovers of Blood ), στο οποίο διεκδίκησε ιστορική βάση για τελετουργική χρήση ανθρώπινου αίματος, που αποκτήθηκε με δολοφονία.

Ο ισχυρισμός επικρίθηκε ως παροχή υποστήριξης στη συκοφαντία του αίματος , ένας ισχυρισμός που οι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν χαρακτηρίσει ως μη υποστηριζόμενους από γεγονότα και τον οποίο η Καθολική Εκκλησία έχει επίσης αρνηθεί από τον 13ο αιώνα.

Ο Toaff έγραψε ότι αυτοί οι κριτικοί είχαν παρεξηγήσει το βιβλίο του, το οποίο υποστήριζε ότι η τελετουργική χρήση μικρών ποσοτήτων ξηρού αίματος σε μαγικές κατάρες ήταν μια πραγματική πρακτική μεταξύ των μεσαιωνικών «ακραίων Ashkenazi»
(Περισσότερα ΕΔΩ)


Giovanni Gasparro

( Μπάρι , 22 Οκτωβρίου 1983 ) είναι Ιταλός ζωγράφος και χαράκτης

Γεννήθηκε στο Μπάρι αλλά κατοικούσε στην Adelfia, κέρδισε το βραβείο " Bona Sforza , Βασίλισσα της Πολωνίας και Δούκισσα του Μπάρι" (Bari, 1997 ) σε πολύ νεαρή ηλικία για γραφικά. Εμβαθύνει τις σπουδές του στον τομέα της τέχνης στο Μπάρι πριν αποφοιτήσει από την Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Ρώμη το 2007 .

Από το 2001 έχει εκθέσει σε όλη την Ιταλία. Η πρώτη του ατομική έκθεση, που πραγματοποιήθηκε το 2009 στο Παρίσι εδραιώνει την ευρωπαϊκή του διάσταση. Τον ίδιο χρόνο παρουσίασε στη γκαλερί Russo στη Ρώμη . Το 2011 παρουσίασε για το περίπτερο της περιοχής Lazio στην 54η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Βενετίας.

ἐδῶ
Επίσης, το 2011, η Αρχιεπισκοπή της L'Aquila του ανέθεσε να διακοσμήσει τις μαρμάρινες  ancone  της βασιλικής του San Giuseppe Artigiano , που υπέστη ζημιές από τον σεισμό του 2009 και την εποχή εκείνη αποκαταστάθηκε. Ο Gasparro δημιουργεί 18 μεταξύ καλύψεων και altarpieces και 2 καμβάδες, που απεικονίζουν σκηνές από τα ευαγγέλια και τους αγίους της παράδοσης Aquila, οι οποίοι αποτελούν τον μεγαλύτερο θρησκευτικό εικονογραφικό κύκλο που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Στις 22 Ιουλίου 2012 , με την ευκαιρία της επανέναρξης στο κοινό της εκκλησίας, ο κριτικός τέχνης Vittorio Sgarbi επαίνεσε δημόσια τον Απουλιανό καλλιτέχνη.

 «Casti connubii» (ἐδῶ)
Στο 2013 που κέρδισε το «Βιοηθικό Διαγωνισμό Τέχνης» (Bioethics Art Competition) της Unesco έδρα στο βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα με το έργο Casti connubii , εμπνευσμένο από την εγκύκλιο που γράφτηκε από τον Πάπα Πίου XI στο 1930. Το επόμενο έτος, το μνημειώδες έργο ζωγραφικής Quum - πορτρέτο του Πάπα Πίου VII - κέρδισε το βραβείο "Pio Alferano

«San Simonino da Trento» (ἐδῶ)
Το 2020, ο Ιταλός καλλιτέχνης Giovanni Gasparro ζωγράφισε μια απεικόνιση του θανάτου του Simon. Αργότερα κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό για αυτόν τον πίνακα


Γράφει ὁ Μπέν Κοέν,ἐδῶ 

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Giovanni Gasparro αναζωογονεί το αντισημιτικό αίμα με μια γραφική ζωγραφική του μεσαιωνικού παιδιού «μάρτυρας»


Ένας Ιταλός ζωγράφος του οποίου το έργο έχει τιμηθεί από την Καθολική Εκκλησία για τα πιστά χριστιανικά θέματα και το αριστοκρατικό μπαρόκ στιλ του, παρουσίασε τον τελευταίο του καμβά αυτή την εβδομάδα - μια τρομερά αντισημιτική απεικόνιση εβραίων με άγκιστρα που εμπλέκονται στην «τελετουργική δολοφονία» ενός τρομοκρατημένου χριστιανού βρέφους.

Διαβᾶστε,ὁπωσδήποτε τό θέμα : THE TORTURE AND DEATH OF SAINT SIMON OF TRENT (Τά βασανιστήρια καί ὁ θάνατος τοῦ Ἁγίου Σίμωνος τοῦ Τρέντο), μέ ἀναφορές σέ παρόμοιες περιπτώσεις ἀνά τήν ἱστορία.

...Όταν έπεσε η νύχτα, τα δίδυμα αδέλφια Saligman και Samuel, με τον Tobias, τον Vitalis (Veitel), τον Μωυσή, τον Ισραήλ και τον Mayr, έγδυσαν το μικρό αγόρι και τον έσφαξαν ανελέητα.


Ενώ ο Μωυσής τον στραγγαλίζει με ένα μαντήλι καθώς βρισκόταν στο γόνατο του Σαμουήλ, κομμάτια σάρκας από το λαιμό του κόπηκαν με ένα μαχαίρι και το αίμα συλλέχθηκε σε ένα μπολ . Ταυτόχρονα, τρύπησαν τη γυμνή προσφορά (τό θυσιαζόμενο) με βελόνες και μουρμούρισαν εβραϊκές κατάρες . Έπειτα έκοψαν κομμάτια σάρκας από το χέρι και τα πόδια του αγοριού και συνέλεξαν το αίμα σε δοχεία.

Τελικά, οι βασανιστές μιμήθηκαν τη σταύρωση κρατώντας το σώμα που συστρέφεται ανάποδα και τα χέρια τεντωμένα και κατά τη διάρκεια αυτής της φρικτής πράξης είπαν τα εξής:

«Πάρτε αυτό, σταύρωσε τον Ιησού. Όπως έκαναν οι πρόγονοί μας κάποτε, έτσι και όλοι οι χριστιανοί από τη ξηρά και τη θάλασσα θα χαθούν».


Ἠθικόν δίδαγμα : Οἱ μόνοι μάρτυρες πού πρέπει νά ὑπάρχουν,ἱστορικῶς καί διαχρονικῶς (βλέπε «ὁλοκαύτωμα»),σέ παγκόσμιον ἐπίπεδον,εἶναι οἱ ἑβραῖοι...

Ὁ καθείς ἄς βγάλει τά συμπεράσματά του...


Ἡ Πελασγική

15 σχόλια:

  1. "Φυσικά" όλα αυτά...αντισημιτικά και πάει λέγοντας ...
    Φανταστείτε να ήταν στη θέση του ένα...εβραιόπουλο....
    Εδώ ένα ...φύλλο να...ξυρίσει και "τσαλακώσει" ένα κιπα πάνω σε μια κεφάλα...Σε χρόνο ρεκόρ θα..ξεφυτρώσουν όλες οι κοινότητες από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας μέχρι τη Σπιτσβέργη και από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Ισλανδία...με μπροστάρηδες τις "ευρέως" γνωστές ψς παγκόσμιες αστυνομίες σκέψης Κέντρο Βισενταλ και ADL....

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητή Σοφία ! Πόσα δέν γνωρίζουμε !

      Πάντως αὐτοί ἴδιοι ἀνά τούς αἰῶνες,βδελύγματα μέ ἀντιχριαστιανικό μένος !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητή Σοφία !

      Διαγραφή
  3. Βδελυρά γένη! Τα ίδια κάνουν αδιαλείπτως έως σήμερα...Ως πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα,

    ἔτσι ἀκριβῶς ὅπως τό λές :βδελυρά γένη πού συνεχίζουν νά κάνουν τά ἴδια ἕως σήμερα !

    Διάβασε τό βιβλίο αὐτό :

    Λᾶβεὑπ᾿ὅψιν σου πώς εἶναι ἐκδόσεως 1891.Κατά περίεργον τρόπον,ἀπό τό συγκεκριμένο βιβλίο λείπουν σελίδες,κυρίως στίς ἀναφορές παρομοίων περιστατικῶν,ὅπως τοῦ ἀνωτέρῳ θέματος.Παρ᾿ὅλα αὐτά οἱ περιγραφές αὐτῶν τῶν ὄντων εἶναι ὅπως ἀκριβῶς τούς βιώνουμε σήμερα.Καί βεβαίως ἀποσπάσματα ἀπό τό ταλμούδ ὅπου διαφαίνεται,περιτράνως,τό μίσος τους κατά τῶν Χριστιανῶν.

    Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητή Θεοδώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό βιβλίο : Αἷμα,ἑβραῖοι,Ταλμούδ τοῦ Πέτρου Α. Κασσιμάτη,ΕΔΩ :

      file:///C:/Users/change_me/Documents/%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%95%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%A4%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B4.pdf

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ θερμά αγαπητή Πελασγική! Αναζητώντας το βιβλίο που προτείνατε το βρήκα σε Δημοτική Βιβλιοθήκη πόλεως της Μακεδονίας!

      Διαγραφή
    3. Ναί ξέρω,τό εἶδα κι᾿ἐγώ ἐκεῖ. Γιατί δέν χρησιμοποίησες τόν σύνδεσμο πού σοῦ ἔδωσα;

      Διάβασέ τό,ὅπως δήποτε !

      Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς ο σύνδεσμος που δώσατε δεν υπάρχει ή έχει διαγραφεί.

      Διαγραφή
    5. Δοκίμασε ἐδῶ :

      https://dia-kosmos.blogspot.com/2017/04/blog-post_4.html?fbclid=IwAR1WMerXUpIhp-_nrG6P0neT3EzyU8bIiNnwuB3VOW4g2spWfaEeEdjY9Bs

      Σίγουρα μπορεῖς νά τό διαβάσῃς,στήν σελίδα αὐτή.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή
    6. Συγκλονιστικά τα όσα περιέχονται στο βιβλίο που μου υποδείξατε! Πρόκειται για ομαδική παράκρουση ενός βαρύτατα ψυχασθενούς λαού που δεν εμφορείται από καμιά αξία πολιτισμού! Δεν ξέρω πώς μπορεί η ανθρωπότητα να απαλλαχθεί από τα δεσμά αυτά....Μήπως έχετε υπ' όψιν σας κάποια πηγή ή μελέτη για την υπονομευτική δράση των Εβραίων κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας? Σας ευχαριστώ θερμά γιαόλα! Με ιδιαίτερη εκτίμηση
      Θεοδώρα

      Διαγραφή
    7. Ἀγαπητή Θεοδώρα,δέν πρὄκειται γιά ὁμαδική παράκρουσιν ἀλλά γιά αὐτόν καθ᾿αὐτόν τόν στγκεκριμένο λαό.Ἔτσι εἶναι ἀπό τήν φάρα τους ! Ἔτσι,ἁπλῶς,εἶναι ...

      Ὅσο γιά τό ἄν μπορέσῃ ἡ ἀνθρωπότης ν᾿ἀπαλλαγῆ ἀπό αὐτούς,νομίζω πώς εἶναι πολύ ἀργά ! Ἔχουν ἐπιτύχῃ αὐτό ἀκριβῶς πού εἶχαν θέσῃ ὡς στόχο.Τήν παγκόσμια ἀποδοχή εἴτε μέ τό καλό εἴτε μέ τό κακό,τήν παγκόσμια κυριαρχία (ἀφοῦ πλέον ἔκαναν,μέσῳ τῆς τεχνολογία καί τοῦ ἀναλόγου πολιτισμοῦ, τόν κόσμο μία «γειτονιά») καί τήν κατάληψιν τῶν θέσεων,σ᾿ὅλες τους τίς μορφές ( κοινονικο-πολιτικές),ἀλλά καί τήν συνεχιζομένη προώθησιν ἀποκλειστικῶς τῶν δικῶν τους (εἴτε πρὄκειται γιά τήν φάρα τους εἴτε γιά ὅργανά τους) σ᾿ὅποια ἔκφρασιν ἤ ἔκφανσιν τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν...

      Τώρα στήν ἐρώτησίν σου,σχετικῶς μέ τούς ἑβραίους καί τόν ῥόλον τους στήν περίοδον τῆς Βυζαντινῆς Αὐτοκρατορίας. Νομίζεις πώς ἔκαναν κάτι διαφορετικό ἀπό αὐτό πού συνήθιζαν νά κάνουν;Ὄχι βεβαίως...Τούς βρίσκεις παντοῦ,ὄπως πάντα,ἐπηρεάζοντας ἄλλοτε μέ ἐπιτυχία ἄλλοτε χωρίς,τά ἱστορικά γεφονότα. Νομίζω ἕνα ἀπό τά πλέον σημαντικά εἶναι οἱ Σταυροφορίες μέ ὅ,τι εἶχαν αὐτές ὡς ἐπακόλουθο (κυρίως τήν ἀπαρχή δημιουργίας τῶν τραπεζῶν...) Ἀλλά θά τούς βρίσκῃς πίσω ἀπό κάθε ἐξουσία,εἴτε στό προσκήνιο εἴτε στά παρασκήνιο,μέ σκοπόν ἔνα καί μοναδικό :Τήν συλλογή χρήματος,χρυσοῦ κυρίως,ἐδαφῶν καί δημιουργίας δεσμῶν μέ τήν ἐξουσία (κυρίως μέσῳ οἰκογενείας-γάμοι- πού σημαίνει πλέον :δεσμοί αἵματος ! )
      Πρόσεξε πώς σέ κάθε περίοδον,μέσα ἀπό τήν δημιουργία νέων καταστάσεων καί αὐτοκρατοριῶν ( κυρίως αὐτῶν) οἱ μόνοι πού ἔβγαιναν πάντα ἁλώβητοι καί κερδισμένοι,ἤσαν οἱ ἑβραῖοι.Οἱ μόνοι...

      Μία ἀπό τά ἴδια,λοιπόν,ἀπ᾿ὅσα σήμερα τούς βλέπουμε νά πράττουν ! Σχετικῶς μέ τούς ἐκάστοτε διωγμούς,ἀνά τήν Εὐρώπη κατά τό πλεῖστον,πού ἐδέχθησαν,αὐτό ἔγινε καί πάλι ἀπό τούς ἰδίους καί πρός ἐξυπηρέτησιν τῶν ἰδιοτελῶν τους σκοπῶν.

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα καί σ᾿εὐχαριστῶ καί ἐγώ !

      Διαγραφή
  5. «Οι Εβραίοι θυσίαζαν ανθρώπους στον Θεό τους Μολώχ» (Ηρόδοτος, Τόμος Β’, σελ. 45) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Πελασγική καλησπέρα.

    Γιά όποιον έχει γνώσεις της γαλλικής, επισυνάπτω παρακάτω, το βιβλίο τού Henri Desportes "Le Mystère du Sang" (το μυστήριο του αίματος) πάνω στο οποίο βασίστηκε ο Κασσιμάτης γιά να συγγράψει το έργο του.

    http://www.thule-italia.net/religione/Desportes.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἀγαπητέ Ἰωάννη σ᾿εὐχαριστῶ πολύ.Θά δοῦμε τί θά γίνῃ μέ τά γαλλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή