" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Rebecca Sommer :«Σταματεῖστε τήν ἀποδοχή προσφύγων/μεταναστῶν,ἀμέσως»



Η Rebecca Sommer μέχρι την επιστροφή της στη Γερμανία εν έτει 2012 κατείχε ειδική συμβουλευτική θέση στη κεντρική βάση των Ηνωμένων Εθνών ECOSOC, όπως και επίσης στη Γενεύη για τα ανθρώπινα δικαιώματα με κέντρο βάρος στα αυτόχθονα έθνη και στo διεθνές δίκαιο.
Συνεργάστηκε πάνω από δεκαετία στενά με τους οργανισμούς UNHCHR και UNPFII, αλλά και με πρόσφυγες και με τον οργανισμό UNHCR. Συμμετείχε επίσης πάνω από μία δεκαετία στις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών και στην δήλωση δικαιωμάτων αυτοχθόνων λαών, δήλωση η οποία έγινε με προσωπική υποστήριξη της ιδίας δεκτή από σχεδόν όλα τα έθνη.

 Επισκέφτηκε πολυάριθμα αυτόχθονα έθνη σε όλο τον κόσμο καθώς και παρουσίασε στα Ηνωμένα Έθνη τεκμήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανωμένες δράσεις καθώς και εκστρατείες, διαφώτισε για την παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά αυτοχθόνων λαών με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό καθώς και με γραπτές αναφορές.

Ως γνωστή ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σκηνοθέτησε με εντολή των Ηνωμένων Εθνών την ταινία «αυτόχθονοι λαοί και τα Ηνωμένα Έθνη». Επίσης συμμετείχε μέχρι το έτος 2014 στις διαπραγματεύσεις περί κλιματικής αλλαγής UNFCCC και υπήρξε μέχρι το 2014 μέλος στην ένωση Climate Justice Now. Εργάστηκε ως συντάκτρια σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες όπως Scene, The Face και Spirit και σε αμερικάνικες εφημερίδες όπως Black Book και Madison.

Εργάστηκε και ζούσε στην Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία, Νότια Αφρική και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το έτος 2012 εργάζεται και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη και ίδρυσε και καθοδηγεί την οργάνωση Arbeitsgruppe Flucht+ Menschenrechte (oμάδα εργασίας φυγής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων), ένα δίκτυο, το οποίο υποστηρίζει πρόσφυγες στο Βερολίνο.

Rebecca Sommer: Ποτέ δεν υποστήριζα την απεριόριστη αποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, διότι απλούστατα δεν γίνεται, να δεχτεί ένα κράτος απεριόριστα πρόσφυγες και μετανάστες. Είμαι ανθρωπιστής και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα χρόνια πίστευα, ότι οι άνθρωποι που έρχονται είναι πραγματικοί πρόσφυγες, ότι είναι πραγματικά πανευτυχής που είναι ασφαλείς και έτσι θα έχουν και την θέληση να προσαρμοστούν και να ενσωματωθούν. Αλλά με την πάροδο του χρόνου και αποσπασματικά αποκαλύφθηκε η πικρή αλήθεια...

...Σίγουρα το σημείο αναφοράς και αλλαγής στην πορεία των πεποιθήσεών μου και στις πεποιθήσεις πολλών υπήρξε η πρωτοχρονιά του έτους 2015 στην Κολωνία της Γερμανίας...Μέχρι τότε προσπαθούσα να δικαιολογήσω τα συνεχώς επαναλαμβανόμενα σχήματα συμπεριφοράς και σκεπτικού, την κοσμοθεωρία τους η οποία πηγάζει από την θρησκεία τους το Ισλάμ και τον πολιτισμό-κουλτούρα τους, λόγου χάρη με την δικαιολογία, ότι είναι νέοι στον πολιτισμό μας...Αλλά δυστυχώς έγινα η ίδια μάρτυρας ως εθελόντρια, και αναγκάστηκα να παρακολουθώ επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές για μεγάλο χρονικό διάστημα ετών, και να παραδεχτώ εν τέλει, ότι όταν αφορά σε μουσουλμάνους πρόσφυγες, έχουν μεγαλώσει με παντελώς διαφορετικές αξίες, ότι έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου από την παιδική τους ηλικία και έχουν κατηχηθεί κατά τέτοιο τρόπο από το Ισλάμ, ώστε να αντιμετωπίζουν εμάς τους «απίστους» με αλαζονεία και υπεροψία. Προσωπικά το αποκαλώ «μουσουλμανική μαντίλα στο κεφάλι». 

φωτό
...Ένα παράδειγμα, το οποίο με βοήθησε να «ανοίξω» τα μάτια μου συνέβη εν έτη 2016, όταν έπρεπε να μάθω την αλήθεια για μία ομάδα προσφύγων, τους οποίους επέβλεπα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ανήκαν πλέον στον πιο στενό φιλικό μου κύκλο. Τους είχα βοηθήσει να διεκπεραιώσουν την διαδικασία ασύλου, τακτοποιούσα τις υποθέσεις τους με τις δημόσιες αρχές, φρόντιζα για την στέγασή τους, τα έπιπλά τους, τους υπολογιστές, τα ποδήλατά τους, τον ρουχισμό τους, την επαγγελματική τους εκπαίδευση, την εκμάθηση της εγχώριας γλώσσας μας, την εργασία τους, την υποτροφία τους, μάλιστα θυσίαζα αμέτρητες ώρες του προσωπικού μου χρόνου για πολλές περιπτώσεις ανθρώπων. 
Σε μία συγκεκριμένη στιγμή αντιλήφθηκα τελικά, ότι αυτά το άτομα έπαιζαν και υποδύονταν ένα ψεύτικο ρόλο, εφάρμοζαν πάνω μου την τακτική της εξαπάτησης που περιγράφεται στο Κοράνι στο Ισλάμ που ονομάζεται στα αραβικά «Taqiyya” (τακίγια) ή αλλιώς η τεχνική της εξαπάτησης που περιγράφεται στο Κοράνι. Με εξαπάτησαν και με απογοήτευσαν πολλαπλώς... Τους υποδέχτηκα με ανοιχτές αγκάλες στην Γερμανία και για το ευχαριστώ με προσέβαλλαν, με έβρισαν και με λέρωσαν με τα λόγια, τις σκέψεις και τις πράξεις τους.

 Δυστυχώς έχουν αναστείλει και άλλοι εθελοντές την εθελοντική τους εργασία λόγο παρομοίων εμπειριών.


...Πολλοί δεν εργάζονται ακόμα, μιλούν ακόμα ελάχιστα Γερμανικά, συναναστρέφονται μόνο μεταξύ τους, δεν έχουν σχεδόν καθόλου ή και καθόλου Γερμανούς φίλους. Άλλοι πάλι παρέβηκαν τον νόμο και είναι φυγόδικοι. Άλλοι πάλι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί (προσηλυτίστηκαν στο ακραίο Ισλάμ). Ή αντιλαμβάνεσαι αργότερα, ότι ήταν ενεργοί μαχητές της τζιχαντιστικής Αλ Νούζρα ή του Ισλαμικού Κράτους, και είναι ακόμα φανατικοί οπαδοί των τρομοκρατικών οργανώσεων αυτών.


... η νοοτροπία της Ισλαμικής μαντίλας, η υπεροψία ότι ως μουσουλμάνοι ανήκουν σε ανώτερη κάστα ανθρώπων και είναι καλύτεροι άνθρωποι από εμάς, υπερισχύει στους περισσότερους.( Πελασγική :Γιά φαντάσου, αὐτό πιστεύουν τά μουσλίμια;!)


...Αν αναλογιστείς, πόσοι άνθρωπο καταφεύγουν ξαφνικά στην Γερμανία που φορούν ισλαμική μαντίλα, και μόνο η μαζικότητα των ανθρώπων αυτών αλλοιώνει στην Γερμανία τα πάντα. Αυτό είναι από τώρα ορατό. Έχω γίνει πολύ προσεκτική και ιδιαιτέρως δύσπιστη και καχύποπτη. Θα ήταν προτιμότερο όλοι οι υπόλοιποι να εγκατασταθούν σε ένα άλλο μουσουλμανικό κράτος και να ζητήσουν άσυλο, να ψάξουν για εργασία και για μία καλύτερη ζωή, αντί να προσπαθούν να μας επιβάλλουν τις απαξιωτικές και μισογυνικές, μεσαιωνικές τους αξίες και να μας βλάψουν μακροπρόθεσμα ανεπανόρθωτα.


...υπάρχει πολύ ψυχολογική βία και βιασμοί σε αυτούς τους μουσουλμανικούς γάμους. Η γυναίκα δεν έχει καμία αξία ως άνθρωπος, είναι καθαρά αντικείμενο του σεξ και όχι σύντροφος, είναι σκλάβα που εργάζεται διαρκώς και μηχανή αναπαραγωγής. Αυτή είναι η ευθύνη μιας καλής μουσουλμάνας. Έτσι όπως και οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν μας έχουν κανένα σεβασμό, έτσι δεν σέβονται ούτε τις γυναίκες τους.



... Τακίγια σημαίνει εξαπάτηση. Σου δίνεται με αυτήν την τακτική της εξαπάτησης το ελεύθερο να εξαπατήσεις τους αλλόθρησκους ή άπιστους, αν αυτό συμβάλλει στην προστασία του Ισλάμ και των μουσουλμάνων. 
Υπάρχουν διαφορετικές μορφές της εξαπάτησης, αυτές οι οποίες επιτρέπονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις όταν βρίσκεσαι σε αλληλεπίδραση με μη μουσουλμάνους, δηλαδή απίστους, όπου η πιο γνωστή μορφή της εξαπάτησης είναι η Τακίγια. Αυτές οι προϋποθέσεις είναι ως συνήθως αυτές, οι οποίες προάγουν τα συμφέροντα του Ισλάμ και του μουσουλμάνου μεμονωμένα, ο οποίος ανήκει στην παγκόσμια μουσουλμανική συλλογικότητα, την λεγόμενη Ούμα Umma (παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα)

Λόγου χάριν με το να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ενός απίστου με το ψέμα,μέσω του οποίου καθιστούν τον άπιστο εκτεθειμένο και αδύναμο, για να τον νικήσουν τελικά...αυτή η προειδοποίηση απευθύνεται ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες διατηρούν σχέσεις με μουσουλμάνους. 



Αλλά ειδικά και στους πολιτικούς, οι οποίοι συνάπτουν συμβόλαια ή συμφωνίες με μουσουλμανικούς οργανισμούς, διότι κανένας όρκος, ούτε στο όνομα του Αλλάχ έχει σημασία, διότι ακυρώνεται από την εφαρμογή της Τακίγια δηλ. της εξαπάτησης, διότι ο ίδιος ο Αλλάχ φρόντισε με το Κοράνι να απαλλάξει τους μουσουλμάνους από την τήρηση των όρκων τους, εφόσον έχουν συναφθεί με απίστους ή αλλόθρησκους.


...Επαναλαμβάνονται πολλαπλώς παρόμοιες ιστορίες από άτομα, τα οποία έχουν σπουδάσει ιατρική, νομική ή πληροφορική, ότι έχουν πεθάνει οι γονείς τους και τα μικρά και ανήλικα αδέρφια τους βρίσκονται στην Τουρκία στους δρόμους και υποφέρουν από την πείνα, αποζητούν βοήθεια για να τους φέρουν στην Γερμανία για να εγκατασταθούν εκεί, ή μάλιστα ότι χάθηκε στις εχθροπραξίες και τον πόλεμο όλη η οικογένειά τους. Δηλώνουν κοσμικοί, ήπιων και προοδευτικών πεποιθήσεων για να υποχρεώσουν ηθικά το κράτος μέσω των εθελοντών να δεχτούν την σύζυγο (η οποία θα ζούσε εξίσου ελεύθερα χωρίς κατατρεγμό όπως και εμείς εδώ) και τα παιδιά που έμειναν πίσω και ξαφνικά εμφανίζονται στην Γερμανία θείοι, θείες, γονείς και από την μία στιγμή στην άλλη ανέρχεται το σύνολο της νεκρής κατά τα άλλα οικογένειας σε 15 άτομα και απαιτούνται τρία διαμερίσματα για την στέγαση της οικογένειας αυτής. Ο μικρός αδελφός εμφανίζεται από το πουθενά, οι γονείς νεκραναστήθηκαν ξαφνικά και ζουν με ασφάλεια στην Τουρκία και σε αντίθεση με αυτά που είχαν αφηγηθεί, διαπιστώνεται, ότι ο πρόσφυγας δεν ήταν καθόλου κατατρεγμένος και αβοήθητος, αλλά μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούζρα στη Συρία.


... Είσαι για αυτούς απλώς χαζός, επομένως αδύναμος. Και έτσι μας αντιλαμβάνονται, ως χαζούς, ως αποτυχημένη κοινωνία αδυνάμων. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν, διότι δεν συμβαδίζει με το μεταρρυθμισμένο, διαφωτισμένο, χριστιανικό, ανθρωπιστικό σύστημα αξιών, στο οποίο στηρίζεται ολόκληρος ο πολιτισμός μας.


“We Are Coming And We Will Take Your Country”

... Στο Αμβούργο και στο Σλέσβιγκ Χόλσταΐν έχουμε ένα σόι συμμορία αραβικής καταγωγής, το οποίο τρομοκρατεί διαρκώς την περιοχή. Στο Βερολίνο έχουμε ακόμα ένα σόι συμμορία από το Λίβανο, το οποίο αυξήθηκε σύμφωνα με τους ειδικούς τα τελευταία 20 χρόνια σε 1000 συμμορίτες. 
Το σόι αυτό ασχολείται κυρίως αλλά όχι μόνο με το εμπόριο ναρκωτικών. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει δημιουργηθεί κατά κάποιο τρόπο ένα είδος παράλληλης δικαιοσύνης, το οποίο το δικό μας δικαστικό σύστημα αδυνατεί να θέσει υπό έλεγχο. Δικηγόροι, δικαστές, αστυνομία, όλοι προφανώς φοβούνται και τρομοκρατούνται από δαύτους, και οι αρχές έχουν απολέσει κάθε έλεγχο.

Η δικαστής Kirstin Heisig «Κίρστιν Χαΐσιγκ» δολοφονήθηκε κατά την ταπεινή μου άποψη, διότι προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε τάξη

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία πρόκειται για την τρίτη γενιά των συμμοριών μεταναστών στο Βερολίνο. Για τους κάτοικους του Βερολίνου είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Έχουν την κουλτούρα του μίσους και της περιφρόνησης. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες διαπράττουν τα εγκλήματά τους εν ψυχρώ χωρίς αναστολές. Πράττουν χωρίς ενδοιασμούς και προβαίνουν με ιδιαίτερη σκληρότητα στα εγκλήματά τους...

Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν ἐνδιαφέρουσα καί ἀποκαλυπτικότατη συνέντευξιν ΕΔΩ

Τότε τούς ἀγκάλιαζε καί τούς κουβαλοῦσε στήν Εὐρώπη...Σήμερα,πολύ ἀργά, βλέπει τίς ἀλήθειες...

Ἄργησες ἀγαπητή μου νά καταλάβῃς μέ τί εἶχες μπλέξει.Καί ὄχι μόνον ἄργησες ἀλλά ἔβαλες ΚΑΙ ἐσύ τό χεράκι σου νά δημιουργηθῇ αὐτό τό μεῖζον θέμα στήν Εὐρώπη. Τό κακό εἶναι ἤδη πολύ μεγάλο ! Τό πρόβλημα τείνει νά καταστῇ ἀπό δυσεπίλυτον ἕως ἄλυτον...

Ὅπως καί νἄχει,ἔστω καί ...ἀργά τά λέει. Καί ἀπό τήν θέσιν της,σίγουρα τά λεγόμενά της ἔχουν ἄλλη βαρύτητα. Τό θέμα εἶναι : μπορεῖ νά βρεθῇ,ἔστω καί τώρα λῦσις; Μπορεῖ νά ἀντιμετωπισθῇ ἀποτελεσματικῶς ἡ διαμορφωμένη πάρα πολύ ἄσχημη κατάστασις; Ἰδού τό ἐρώτημα...



Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί Διηνέκη,ἔχει πολλά λάθη τό κείμενο.Καί ὄχι μόνον ὁρθογραφικά.Διόρθωσα ἀρκετά,κάποια μοῦ ξέφυγαν.Καί αὐτό,ἐνῶ τό εἶδα στήν ἀρχή μετά τό ξέχασα.Εὐχαριστῶ κι᾿ἐγώ.

      Διαγραφή
  2. Πολλά ακέφαλα ΓΕΛΑΔΙΑ ,θα ξυπνούν εντρομα.
    Τι έγινε ;
    Δεν σε ΤΑΙΖΕΙ ο ΣΒΑΡΤΖ πια ;
    Γιατί ;
    Μιλάει ακόμα , γιατί δεν την έχουν αποκεφαλιση.Χρησιμη ηλίθια ,πεπληρωμενη γυνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι..άσχετο..
    Στο πρόσφατο μακελειό στο Χάναου της Γερμανίας...όλοι τους (γερμανικά ΜΜΕ) έβγαλαν τα...συμπεράσματα τους..ότι υπήρξε ένας (;) δράστης Γερμανός ακροδεξιός...
    Όμως οι ίδιοι αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στα σημεία εκεί είπαν ότι είδαν ΠΣΕΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ δράστες...
    Φυσικά αυτό δεν το ανέφεραν τα μεγάλα γερμανικά μέσα παραπληροφόρησης...
    Επίσης λίγο καιρό πριν έγινε ξεκαθάρισμα λογαριασμών (φυσικά Τούρκοι αραβικές φαμίλιες) πάλι σε "shisha bar" (δυστυχώς αυτο το είδος...φουμαρίσματος έγινε και στην Ελλάδα μόδα) στη Φρανκφούρτη όπου αφεντικό αυτού του μπαρ ..."όλως τυχαίως" είναι και αφεντικό σε αυτό στο Χάναου....!!!!
    Και φυσικά ούτε αυτη την... λεπτομέρεια ανέφεραν....

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Ἀντώνιε,Καλησπέρα !

      Καθόλου ἄσχετο δέν εἶναι τό θέμα πού ἀναφέρεις.Καί πολύ χρήσιμον,μάλιστα.Ἀποδεικνύει τούς «ἰθύνοντες νόες» τοῦ σχεδίου ἰσλαμοποίησις τῆς Εὐρωπης μέ ὅ,τι αὐτό ἔχει ὡς ἀπακόλουθον.

      Ποιοί στοχοποιοῦνται;Οἱ ἐθνικιστές,οἱ πατριῶτες.Ποιοί εἶναι τά «θύματα»;Οἱ ἀριστεροί ἤ οἱ ἀλλοδαποί ἤτοι τρομοκράτες καί στήν μία περίπτωσιν καί στήν ἄλλη...

      Καί ποιοί θέλουν αὐτή τήν κατηγοριοποίησιν; Γνωστοί καί μή ἐξαιρετέοι καί πάντα κερδισμένοι...

      Τά μουσλίμια ἦσαν καί εἶναι πάντα τά «ἐργαλεῖα» τους γιά τίς βρωμερές τους «δουλειές». Μά γι᾿αὐτό δέν τά ...κατασκεύασαν ;

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ Ἀντώνιε.Τούς ὁλόθερμους χαιρετισμούς μου στήν ὁμογένεια τῆς Γερμανίας !

      Διαγραφή
  4. Οσο επαιρνε το ακουραστο και διεφθαρμενο παραδακι των καθε λογης ΟΗΕδων(εζησε οπως διαφαινεται ως βασιλισσα) και οσο το προβλημα δεν την αγγιζε ελεγε και εκανε του κοσμου τις δολιοτητες και τις βλακειες!!!Ανευθυνοτητα και αναισθησια στην νιοστη!!!! Δεν μπορει να μην καταλαβαινε!!!!!! Μολις ομως το προβλημα ηρθε στην χωρα και στο σπιτι της τοτε και μονον τοτε ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!! Θυμιζει η κυρια τις εν πολλαις αμαρτιαις περιπεσουσες προσωπικοτητες που αφου εκαναν τα χιλια μυρια στον βιο τους στα στερνα το ριχνουν στην θρησκοληψια και στις μετανοιες!!!!Πολλες μετανοιες!!!! Τρομερα οξυδερκης η κυρια!!!! Και καθολου αναισθητη!!!!! Στην πραγματικοτητα οι ενημερωμενοι και μορφωμενοι ανθρωποι που υπηρετουν με τετοια τυφλωση το συστημα της ΕΛΙΤ και το κανουν συνηθως για τα χρηματα, την καριερα και το βιογραφικο η ηθικη καταφορα και
    η αισχινη νομιζω οτι θα πρεπει να ειναι η μεγιστη.Οκ και η αλλαγη αυτη κατι λεει, ομως θα πρεπει να ξερουμε οτι συνηθως η μεταστροφες αυτου του ειδους δεν ειναι παρα η υφαρπαγη ενος εισιτηριου ασυλιας απο την κοινωνια και τον περιγυρο!!!! Δολος δηλαδη ακομα μια φορα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἔτσι ἀκριβῶς Θαλῆ !

    Εἶναι πολύ ὕπουλα τά σχέδιά τους...Μέσα στά τελευταῖα αὐτά χρόνια ἡ Ῥεβέκκα ἔχει φιλοξενηθῇ ἀπό τούς Ῥόταρυ γιά συζητήσεις...ἐπιπέδου...Καταλαβαίνεις...

    Ὑπάρχει μία ἰστοσελίδα πού τήν παρομοιάζει μέ τήν Νεφερτίτη.Καθόλου τυχαῖον,ἔ;

    Βλέπεις ὁ καθείς παίζει τόν ῥόλον πού τοῦ ἀνατίθεται...Τώρα καί αὐτή,ζητᾶ νά ἔρθῃ πάλιν,τό φῶς,στό σκοτάδι πού δημιούργησαν καί τῇ ἰδικῇ της,συνεργείᾳ...

    Σ᾿εὐχαριστῶ ἀγαπητέ Θαλῆ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τοσος πολυτιμος χρονος χαμενος. Τουλαχιστον μια το καταλαβε και εβγαλε τη μαρμελαδα απο τα ματια και τα αυτια. Οι υπολοιποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λύκος ότι τομάρι καί άν φορέσει λύκος είναι.
    *Θερμαστής*

    ΑπάντησηΔιαγραφή