" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ἡ ...ἱστορική συνάντησις ἐν Ἱερουσαλήμ !




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΥΜ Νοεμβρίου 2019 

... η ιδρυτική συνάντηση του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ, το οποίο δημιουργήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μπενέ Μπερίτ με τη στενή συνεργασία του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και Ισραηλινών ειδικών. 
Βασικός στόχος του Φόρουμ είναι η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ξέρεις τί σημαίνει Μπένε Μπερίτ ;

B᾿nai B᾿rith, בְּנֵי בְּרִית



είναι μια οργάνωση εξυπηρέτησης εβραικών συμφερόντων. Η B'nai B'rith δηλώνει ότι δεσμεύεται για την ασφάλεια και τη συνέχεια του εβραϊκού λαού και του κράτους του Ισραήλ και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Η αποστολή της είναι να ενώσει τους άνδρες και τις γυναίκες της εβραϊκής πίστης και να ενισχύσει την εβραϊκή ταυτότητα ενισχύοντας την εβραϊκή οικογενειακή ζωή, παρέχοντας υπηρεσίες ευρείας βάσης προς όφελος των ηλικιωμένων και διευκολύνοντας την υπεράσπιση και δράση των Εβραίων σε ολόκληρο τον κόσμο.Η B'nai B'rith έχει μέλη, δωρητές και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.




Ιδρύθηκε στο Aaron Sinsheimer's café στην New York City's Lower East Side στις 13 Οκτωβρίου 1843,από 12 γερμανο-Εβραίους μετανάστες με επικεφαλής τον Henry Jones...αρχικά ονόμαζαν την οργάνωση Söhne des Bundes (Υιούς του Συμφώνου) να αντικατοπτρίζουν το στόχο τους για μια αδελφική τάξη που θα μπορούσε να προσφέρει άνεση σε όλο το φάσμα των Εβραίων

Αμερικανών...Η B'nai B'rith διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στη διακρατική εβραϊκή πολιτική
Η μεταγενέστερη εξάπλωση της οργάνωσης σε ολόκληρο τον κόσμο το κατέστησε κεντρικό κέντρο ενδο-εβραϊκής επικοινωνίας και αμοιβαίας προσπάθειας...Η B'nai B'rith ήταν παρούσα στην ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών στο Σαν Φρανσίσκο και έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στο παγκόσμιο σώμα από τότε. Το 1947, ο οργανισμός έλαβε την ιδιότητα της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ)και εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ο μοναδικός εβραϊκός οργανισμός με πλήρη εκπροσώπηση στα Ηνωμένα Έθνη.
Δικό τους επίτευγμα η ανατροπή του ψηφίσματος ΟΗΕ του '75,πού εξίσωνε τον σιωνισμό με τόν ρατσισμό...
Ο ρόλος της ΜΚΟ της B'nai B'rith δεν περιορίζεται στα Ηνωμένα Έθνη και στις υπηρεσίες του...Μετά τη διακήρυξη ανεξαρτησίας του Ισραήλ, τα μέλη του B'nai B'rith στις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν πολλά πλοία φορτωμένα με τροφίμων, προμήθειες, φορτηγά και τζιπ αξίας 4 εκατομ. δολαρίων, για το λιμάνι της Χάιφα...
Το 1980, σχεδόν όλα τα έθνη απομάκρυναν τις πρεσβείες τους από την Ιερουσαλήμ ανταποκρινόμενοι στη μετάβαση από την Κνεσέτ του νόμου των Ιερουσαλήμ που επεκτείνει την ισραηλινή κυριαρχία σε ολόκληρη την πόλη.Η B'nai B'rith ανταποκρίθηκε με την ίδρυση του Παγκόσμιου Κέντρου B'nai B'rith στην Ιερουσαλήμ για να λειτουργήσει ως "η μόνιμη και επίσημη παρουσία του B'nai B'rith στην Ιερουσαλήμ"...



Η αμερικανική διεθνής οργάνωση B'nai B'rith ίδρυσε την ένωση κατά της δυσφήμησης του B'nai B'rith (ADL) ως απάντηση στις επιθέσεις εναντίον των Εβραίων στις Ηνωμένες Πολιτείες...Είναι αφιερωμένο στην εξάλειψη της δυσφήμησης του εβραϊκού λαού, στην καταπολέμηση του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων.




Το Προεδρικό Χρυσό Μετάλλιο απονέμεται από τον B'nai B'rith κάθε λίγα χρόνια για να τιμήσει τη δέσμευση του αποδέκτη του προς τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ . Οι παραλήπτες συμπεριέλαβαν τον David Ben-Gurion , τον John F. Kennedy , τον George HW Bush , τον Stephen Harper και την Golda Meir . Το Χρυσό Μετάλλιο έχει δοθεί στον πρώην αυστριακό καγκελάριο Franz Vranitzky , Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ , ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Willy Brandt και πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Harry S. Truman ,Gerald R. Ford και Dwight D. Eisenhower ... 




Το βραβείο βιβλίου B'nai Brith ιδρύθηκε το 1970. Ο πρώτος αποδέκτης ήταν ο Ρόναλντ Σάντερς για το έργο του Οι Εβραίοι στο κέντρο της πόλης.

Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν το "Βραβείο Εβραϊκής Κληρονομιάς" και το "Βραβείο Εξαιρετικής Συμβολής στις Σχέσεις με τον Εβραϊκό Λαό"...



Η B'nai B'rith επίσης χορηγεί υποτροφίες...

Σε συνεργασία με την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών , η Φιλοτελική Υπηρεσία B'nai B'rith συμμετείχε στην κυκλοφορία μιας σειράς πρώτων ημερών γραμματοσήμων που αφορούσαν εξέχοντες Εβραίους επιχειρηματίες, φιλάνθρωπους, διασκεδαστές και διάφορους εβραϊκούς οργανισμούς σε όλη τη χώρα...

Διεξοδικῶς, γιά τά  ...κατορθώματά τους,μπορεῖτε νά τά διαβάσετε ΕΔΩ

Καί μετά ἀπό ὅλα αὐτά τά πληροφοριακά,μήπως καταλαβαίνετε τί ἀκριβῶς θέλει νά πῇ ὁ ...ποιητής, ὅταν ἀναφέρεται :

 Βασικός στόχος του Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμ είναι η περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Ἔ,ναί,δέν χωροῦν καί πολλές ἐρμηνεῖες...Εἰδικῶς ὅταν σοῦ ἐξηγοῦν πώς δημιουργήθηκε τό Ἑλληνο-Ἰσραηλινό Φόρουμ :

Ελληνο-Ισραηλινού Φόρουμτο οποίο δημιουργήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μπενέ Μπερίτ με τη στενή συνεργασία του Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος και Ισραηλινών ειδικών.  

Ἀμέ,ἰσραηλινοί εἰδικοί χρειάστηκαν γιά τούτη τήν ...δημιουργία ! Ἑβραῖοι εἰδικοί ! ! !



Καί πῶς παρουσιάζει τήν ἐκδήλωσιν ἡ ἐπίσημη σελίς τῆς Μπένε Μπερίτ :

Historic Event: Israel-Hellenic Forum Convenes in Jerusalem 

Ἱστορική ἐκδήλωση: Τό Ἰσραηλινό-Ἑλληνικό Φόρουμ στήν Ἱερουσαλήμ

Ἱστορική,ἱστορική,ἱστορική ! ! !

Προσέξτε,δέν λένε Ἑλληνο-Ἰσραηλινό Φόρουμ ἀλλά ΙΣΡΑΗΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ φόρουμ.

Τήν ἐκδήλωσιν συντόνισαν οἱ : Alan Schneider δ/ντής τῆς B’nai B’rith World Center-Jerusalem καί ὁ Γιῶργος Τζογόπουλος.



Καί ποιός εἶναι ὁ Γ. Τζογόπουλος; Ἀνώτερος ἐρευνητής (!!) τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ ! Μάλιστα τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ  (ΕΔΩ. ΕΔΩ



Καί εἰδικός σέ θέματα

 ΜΜΕ, διεθνών σχέσεων και κινεζικών υποθέσεων
Είναι επίσης Διευθυντής Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κίνας στο Centre international de formation européenne (CIFE) και καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 
Επιπλέον, ο Δρ Τζογόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Begin Sadat Center for Strategic Studies (BESA) του Ισραήλ, όπου συντονίζει τις ηλεκτρονικές συζητήσεις του σε διάφορα διεθνή θέματα. 
Επίσης, είναι συνδιοργανωτής του πρόσφατα ιδρυθέντος Ελληνοϊσραηλινού Φόρουμ υπό την αιγίδα της B’nai B’rith International.



Το καλοκαίρι του 2017 ο Δρ Τζογόπουλος  επελέγη ως «young leader» από τη Διπλωματική Ακαδημία της Κίνας και την άνοιξη του 2019 ήταν υπότροφος στο πλαίσιο του International Visitor Leadership Programme (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων: 
US Foreign Policy in the European Media: Framing the Rise and Fall of Neoconservatism (IB TAURIS), 
The Greek Crisis in the Media: Stereotyping in the International Press (Ashgate), και 
Κατανοώντας την Κίνα: Προς Ένα Νέο Modus Vivendi με τον Δυτικό Κόσμο (Ι.Σιδέρης, υπό έκδοση). 
Είναι τακτικός αρθρογράφος στους Global Times, το china.org.cn, τη Jerusalem Post και TA NEA.(ἐδῶ)

«Νομίζω ότι αυτό που παίρνουμε τώρα είναι ένα επίπεδο άνεσης μεταξύ της ελληνικής και της εβραϊκής κοινότητας, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Ισραηλινών, που ωφελεί την ενίσχυση και τη συνέχιση αυτής της σχέσης. Κανείς δεν επέβαλε αυτή τη σχέση σε εμάς. Είδαμε την ευκαιρία και την αρπαξαμε », δήλωσε ο Νταν Μαριάσκιν, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του B'Nai-B'rith, στην Καθημερινή.(ΕΔΩ)
Διότι ΚΑΙ ἡ Κύπρος εἶναι στά σχέδια...Ἐννοεῖται...


Καί τέλος ἡ ἀπαραίτητος ἐπίσκεψις στό Yad Vashem


Βεβαίως, ὁ Τζογόπουλος ὡς καλός ἕλλην (!) καί χριστιανός(!),εἶχε καί ἄλλη ἐπίσκεψιν :

Ὁ Τζογόπουλος μέ τόν Πατριάρχη Ἱεροσολύμων Θεόφιλον. Τό κιπά κολλημένο στήν θέσιν του...φωτό
Ἕλλην; Χριστιανός ; Μέ τό κιπά ; Χμμ...

Καλή νύκτα ἀγαπητοί μου ! 


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Β και Ν ,μπινε.Παρντον ;ποια ελληνοισραηλινη ;οβριο -οβριη είναι.
    ΕΣΔΡΑ κερνά ,ΕΣΔΡΑ πίνει.
    Χαχαχαχα !
    ΟΒΡΙΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΜΕ ΟΒΡΙΑ ΨΥΧΗ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτό ἀκριβῶς ! Τό σοβαρό θέμα στήν ἀνάρτησιν εἶναι πώς ὅλα γίνονται μέ τήν σφραγῖδα τοῦ ἑλλαδικοῦ (;! ! ! ) κράτους !

      Εἶπα καί ἐλάλησα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀριστόμαχε !

      Διαγραφή
  2. 8.Οι ξενοι στις πολεις και τα κρατη, να ελεγχονται πρεπει δεοντως, μη ελθει μιξη πολλη και η πολη η το κρατος και η κοινωνια του διαβρωθει πολυ οποτε θα ελθει γρηγορα η καταστροφη ειπαν οι σοφοι.Απο αυτο που ευρηκαν γραμμενο σοφα για αποφυγη οι οβριοι, το εφαρμοσαν συνειδητα στα εθνη και την πατριδα μου Ελλαδα παρα πολυ και διαβρωσαν θεσμους και κοινωνιες, με ηθικη καταπτωση πρωτοφανη και πηραν ετσι τα ποστα ολα και ολο το χρυσιο και τον αργυρο οι οβριοι...9.Σε μια ανθρωπινη κοινωνια , τα παντα πρεπει να ελεγχονται σωστα για ναναι μια κοινωνια ευδαιμων και σωστη ειπαν οι σοφοι.Σε ολες τις χωρες γκεττο να κανωμε πολλα, που να γινεται πραξη το ¨μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μην δινετε΄" η περιουσια φυλη, μυημενη στον δολο και το ψεμα ναρπαζει το χρυσιο, να κανει οτι θελει αυτη,ειπαν και τοκαναν πραξη οι οβριοι..ταδε εφη 1998 απο εναν ελληνα συγγραφεα που το πουλουσε ο πρακτορας οβρεος αδωναι η σπυριδουλα απο την κανιγγος....Το βιβλιο Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ...Σ.ΑΓΓΕΛΗ ΝΟΥΤΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη...αλλά βλέποντας τη φωτογραφία με τα τέσσερα (χαζ-αρ-ο)χαρούμενα... εργαλεία (μια μικρογραφία για την πολτοπολυπολιτισμική ΤΟΥΣ Γη) της σιωνιστικής αστυνομίας σκέψης ADL (υπάρχει και μία άλλη "ευρέως" γνωστή ως Simon Wisenthal)...να κλάψω να γελάσω ή να κλ@σω και να ξεράσω;;;;

    Υ.Γ Ζητώ συγνώμη για το κλάψω και γελάσω.

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἀγαπητέ Ἀντώνιε,δέν ξέρω τί ἀκριβῶς πρέπει νά κάνῃς,αὐτό πού βλέπω τί κάνουν αὐτοί καί κυρίως τί ἐπιτγχάνουν ! Καί δέν γίνεται λόγος γιά τά τελευταῖα 100 χρόνια,ἀλλά χιλιετίες τώρα ...!

    Μ᾿ἀρέσει πού κάνουμε καί τούς ...ἔξυπνους...!

    Καλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Βίζενταλ,τούς ἔτρωγε λάχανο,ὅλους ! Ὅπως βεβαίως οἱ συνεχιστές του εἴτε λέγονται ADL,AJC,IHRA καί πάει λέγοντας...

      Εἶδες πώς καθάρισαν μέ τό θέμα «Χρυσή Αὒγή»-Πατριῶτες-Ἐθνικιστές,ἐν Ἑλλάδι; Πᾶρτε τώρα τήν σφραγίδα,διά παντός,καί ἄν δεῖτε ἄσπρη μέρα,γρᾶψτε μου,λένε τά φίδια...

      Ἄν τε,καλή νύκτα καί καλό ξημέρωμα νά ἔχουμε...

      Διαγραφή
    2. Σφραγῖδα,κάτι σάν τόν ἀριθμό πού τούς ...ἔβαζαν κάποιοι ἄλλοι...

      Στά φιδάκια τά κυνηγημένα...

      Διαγραφή
  5. Επίσης...
    Ο παραπάνω κύριος ονόματι Τζογόπουλος (σύμφωνα με τη λογική των ...περιούσιων να αλλάζουν τα επίθετα τους) θα μπορούσε άλλωστε να λέγεται και...Τραπουλόπουλος...Στριπποκερόπουλος...Φρουτόπουλος...Μλακτζακόπουλος...Μπιριμπόπουλος...κ.ο.κ..
    Αξιόπιστος άνθρωπος άλλωστε...

    Και...κάτι άσχετο...
    Δε ξέρω αν αληθεύει (και να αληθεύει..δε θα έπεφτα από τα σύννεφα)άλλα λέγεται ακόμη και ο Μάο είχε εβραίους συμβούλους τριγύρω του...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Ἀντώνιε,μπορεῖ νά γελᾶμε καί λίγο μέ τήν κατάντια μας (ἐμεῖς τούς δώσαμε τό δικαίωμα νά μᾶς φέρουν στήν θέσιν αὐτῆς τῆς καταντιας),ἀλλά αὐτοί εἶναι πραγματικοί ΔΑΙΜΟΝΕΣ! Ὅπως τό ἔγραψε καί ὁ Διηνέκης :http://esxatianasxesi.blogspot.com/2019/11/blog-post_46.html

      Ναί,μᾶς χτυποῦν ἀλύπητα !

      Πιστεύω πώς αὐτά τά συνεχῆ καί ἀνηλεῆ χτυπήματα,εἶναι ἀπόρροια τοῦ ψυχοραγήματος τοῦ θηρίου...Καί ἐπεί δή τό ξέρει πώς ἔχει φθάσῃ στά τελευταῖα του κάνει τά χείριστα μήπως καί γλυτώσει...

      Λές;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  6. Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ https://www.scribd.com/document/41444441/History
    , ευχαριστούμε για τις πληροφορίες , να είστε καλά όλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καί ἐγώ σ᾿εὐχαριστῶ ἀγαπητέ !

    Καλησπέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή