" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γενέθλια κλεφτοΠασόκ: Ἀφιέρωμα στίς 5 πιό χαρακτηριστικές ἀτάκες τῆς βρώμικης ἱστορίας του ( βίντεο)

Γενέθλια κλεφτοΠασόκ: Αφιέρωμα στις 5 πιο χαρακτηριστικές ατάκες της βρώμικης ιστορίας του


41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος όνειδος για κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα. Ένας πολιτικός φορέας άμεσα συνδεδεμένος με την χαρισματική προσωπικότητα του λαοπλάνου Ανδρέα Παπανδρέου, που άπλωσε τα σάπια πλοκάμια του σ’ όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής των Ελλήνων καλλιεργώντας την απάτη, την αρπαχτή και την μίζα ως μεθόδους κοινωνικής ανέλιξης. Ο θάνατος του Παπανδρέου διέλυσε κάθε ψευδεπίγραφη επίφαση «πατριωτισμού», με τον εκσυγχρονισμό, τον εθνομηδενισμό, την πολυπολιτισμικότητα, τον φιλελευθερισμό στις κοινωνικές ζυμώσεις και την οικονομική πρακτική, να γίνονται όχι απλώς κυρίαρχες (έτσι κι αλλιώς υπήρχαν στο παρελθόν, έστω και κεκαλυμμένες), αλλά αποκλειστικές πολιτικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, με μεθοδολογία που θα ζήλευαν ακόμη και τα ανθελληνικά γκρουπούσκουλα της αριστεράς.

«Τιμώντας» με τον δικό μας τρόπο τα γενέθλια ενός άλλοτε κραταιού κόμματος εξουσίας, το οποίο είναι πολύ αμφίβολο αν θα υπάρχει του χρόνου τέτοια ημέρα, παραθέτουμε τις 5 πιο χαρακτηριστικές «ιστορικές» φράσεις που ειπώθηκαν στην πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ.




1) «Τσοβόλα, δώστα όλα». (Ανδρέας Παπανδρέου)

2) «Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια» (Ανδρέας Παπανδρέου)*




3) «Ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ» (Κώστας Σημίτης)



4) «Λεφτά υπάρχουν» (Γιωργάκης Τζέφρυ Παπανδρέου)




5) «Μαζί τα φάγαμε» (Θεόδωρος Πάγκαλος)


Η αλήθεια είναι ότι μας έπιασε… πονοκέφαλος με τις άπειρες «επικές» ατάκες των διαφόρων πασόκων κατά καιρούς. Θεωρούμε όμως ότι η πεντάδα που παραθέσαμε αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του ήθους και του ύφους που λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ στην Πολιτική και την Κοινωνία.

Ο Ιστορικός του Μέλλοντος στην Ελεύθερη Ελλάδα, η οποία θα προκύψει από τους αγώνες των Ελλήνων Εθνικιστών, θα καταγράψει οπωσδήποτε το ΠΑΣΟΚ ως το συνώνυμο τη απόλυτης αρνητικότητας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Γιώργος Μάστορας


* Σχόλιο Ἑλλάς Αἰώνιον :

 Ὁ ὑπαίτιος τοῦ σκανδάλου τῆς ΔΕΗ γιά τήν ὑπεξαίρεση τῶν 500 ἑκατομμυρίων εἶναι ὁ Δημήτρης Μαυράκης, ὁ ὁποῖος ΑΘΩΩΘΗΚΕ μέ βούλευμα !! ! Καί φυσικά ἕως καί σήμερα ζεῖ καί ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ καί φυσικά θέσεις ΚΥΡΙΕΥΕΙ ...

 Ο  Δημήτρης Μαυράκης είναι διευθυντής του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού του Κέντρου Ενέργειας Μαύρης Θάλασσας ( BSREC) στη Σόφια και συντονιστής του δικτύου Promitheas που περιλαμβάνει ενεργειακά και περιβαλλοντικά ινστιτούτα από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας.
 Επίσης είναι αρχισυντάκτης στις εκδόσεις Energy View of the BSEC countries και Euro- Asian Journal of Sustainable Energy Development Policy, καθώς και διοργανωτής του ετήσιου συνεδρίου Energy and Climate Change.

Διαβᾶστε κι' ἐδῶ σχετικά μέ τά σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ:

ΠΑΣΟΚ: Η Bίβλος των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων από το 1981 μέχρι σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου