" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΤΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. 

Για άλλη μια φορά η διάδοχος της ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ απέδειξε περίτρανα ότι “επάξια” αποτελεί την συνέχεια της προκατόχου της, όσον αφορά την δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Συγκεκριμένα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 4 Μαρτίου η αγαπητή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια κυρία Ντένια Σαρακίνη ζήτησε από τον ανταποκριτή συνάδελφό της στην Βουλή να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της ξενόδουλης κυβέρνησης κύριου Ευάγγελου Βενιζέλου, όσον αφορά την Ουκρανική κρίση,

Στο πλαίσιο των σχολιασμών, ο συνάδελφος της συγκεκριμένης τηλεπαρουσιάστριας, επισήμανε ότι ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε “επικίνδυνη για την δημοκρατία την συγχορδία των ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσής Αυγής”, όσον αφορά τις επικρίσεις τους για την υποστήριξη της κυβέρνησης προς το νέο Ουκρανικό πολιτικό καθεστώς, καθώς και τα σχόλια τους για τον νεοναζιστικό χαρακτήρα του.

Η αγαπητή Ντένια άμεσα επανέλαβε το σχόλιο, ελαφρώς τροποποιημένο παραλείποντας να αναφέρει την Χρυσή Αυγή.

Άμεσα επίσης το τεχνικό τμήμα του σταθμού σε μια προσπάθεια να αλλοιώσει την ανταπόκριση του συναδέλφου τους από την Βουλή, ανάρτησε εγγράφως το σχόλιο παραλείποντας επίσης να αναγράψει τη Χρυσή Αυγή.

Το κωμικό δε της όλης φάσης, είναι ότι σε λίγα λεπτά, ο ανταποκριτής μη συνειδητοποιώντας το παιχνίδι που παίζεται στο στούντιο, επανέλαβε ξανά το πλήρες σχόλιο του κυρίου Βενιζέλου, συμπεριλαμβάνοντας και τα τρία κόμματα.

Ποιο άραγε είναι το παιχνίδι;

Μα τι άλλο, από τον προκλητικό και κραυγαλέο αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, από κάθε αρνητικό σχόλιο και χαρακτηρισμό, όσον αφορά το πολιτικό ποιόν της Ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης, Της κυβέρνησης που όλη η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, εθελοτυφλούν εμπρός στο απολυταρχικό, βίαιο και άκρως ρατσιστικό προφίλ της.

Χαρακτηριστικά τα οποία λυσσαλέα προσαπτόταν στην Χρυσή Αυγή ζητώντας να τεθεί εκτός νόμου.

Το γιατί λοιπόν η ΝΕΡΙΤ προσπαθεί να απομονώσει κάθε επικριτικό σχόλιο μας όσον αφορά το καθεστώς του προέδρου Τουρτσίνοφ, είναι ηλίου φαεινότερο.

Όλη η άθλια σκευωρία και οι δικαστικές διώξεις που στήθηκαν εναντίον του Εθνικιστικού Κινήματος, οι ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, οι κραυγαλέες κατηγορίες, τα αναπόδεικτα δήθεν στοιχεία, ο χαρακτηρισμός μας σαν εγκληματική οργάνωση και τέλος η όλη αήθης δικαστική διαδικασία που εξελίχθηκε καταλύοντας κάθε συνταγματικό και νομικό θεσμό ευτελίζοντας την δικαιοσύνη ως φιλοσοφική έννοια και ατομικό δικαίωμα, στηρίχθηκανσε ένα κύριο στοιχείο, στον δήθεν νεοναζιστικό χαρακτήρα του Λαϊκού Συνδέσμου. Ως ναζί λοιπόν, όπως εδώ και μήνες μας αποκαλούν και μας χαρακτηρίζουν οι διάφοροι πολιτικάντηδες και δημοκόποι του δήθεν συνταγματικού τόξου, καθώς και τα έμμισθα σε αυτούς ΜΜΕ, πως είναι δυνατόν να προβαίνουμε σε αντιναζιστικές δηλώσεις και να επικρίνουμε ένα ανάλογο καθεστώς;

Πως είναι δυνατόν ως “εγκληματική οργάνωση” που στηρίζει την δομή και την λειτουργία της στην αρχή “φυρερπρίντσιπ” να καταδικάζουμε αυτούς που εκδηλώνουν ακραία ρατσιστική συμπεριφορά, προς τις εντόπιες εθνικές μειονότητες και που επιτίθενται ένοπλοι εναντίον εβραϊκών συναγωγών;

Κάπου δεν ταιριάζει στην όλη εικόνα και την γενικότερη προβολή που η εντόπια πολιτική comedia del arte και οι κατάπτυστοι δημοσιογράφοι δημιούργησαν για εμάς.

Καλή προσπάθεια αγαπητή Ντένια για την απόκρυψη της αλήθειας, αλλά δυστυχώς δεν είχατε συνεννοηθεί καλά με τον συνάδελφο που έκανε την ανταπόκριση από την Βουλή, με αποτέλεσμα να αποτύχει.

Τουναντίον δεν σχολιάστηκε καθόλου η δήλωση του κυρίου Βενιζέλουδεν μπορώ να γνωρίζω γιατί χαιρέτησε τοιουτοτρόπως”, όταν ερωτήθηκε αναφορικά με τον χαιρετισμό με υψωμένη την δεξιά του Ουκρανού προέδρου Τουρτσίνοφ.

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα ο συγκεκριμένος χαιρετισμός μόνο για τα εντόπια ΜΜΕ και για ορισμένους δικαστικούς υπαλλήλους όπως οι κυρίες  Κλάπα και Δημητροπούλου, αποτελεί “ανατριχιαστικό στοιχείο”.

Από εκεί και ύστερα τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου