" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ “ΦΟΙΤΗΤΩΝ” ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ; ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ;

Pasxou-Eyxaristies 

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. 

Σχεδόν σε όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ αναφέρθηκε εχθές η επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος κύριος Πάσχος Μανδραβέλης, από άτομα του ακροαριστερού χώρου,  κατά την διάρκεια εκδήλωσης σε χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών στην οποία και ο ίδιος ήταν ομιλητής.

Συγκεκριμένα μια ομάδα από 20 ακροαριστερούς στην πλειοψηφία τους «φοιτητές» εισέβαλαν στον χώρο διέκοψαν την εκδήλωση και με φωνές και ύβρεις άρχισαν να καταφέρονται λεκτικά εναντίον του κυρίου Μανδραβέλη.

Μετά από λίγο αποχώρησαν εκτονώνοντας το μένος τους στο αυτοκίνητό του, σπάζοντας το παρμπρίζ και τα δυο πλαϊνά τζάμια των παραθύρων.

Φυσικά αυτό το συμβάν δεν μας εκπλήσσει διόλου, γιατί από την μεταπολίτευση και μετά οι «δημοκρατικές», «πλουραλιστικές» και «προοδευτικές» μέθοδοι της «διαλεκτικής» και «επιχειρηματολογίας» της αριστεράς στους Πανεπιστημιακούς και κοινωνικούς χώρους είναι πασίγνωστη, καθώς και αμετάβλητη. Επαναλαμβάνεται δε συνεχώς.

Αυτό όμως που μας εκπλήσσει είναι ότι το συγκεκριμένο συμβάν που εμπεριέχει μια επικίνδυνη και άκρως παράνομη επιθετική συμπεριφορά, προβλήθηκε από τα ΜΜΕ ως μια απλή περιγραφή ενός γεγονότος, χωρίς περεταίρω κριτική, επισημάνσεις και σχόλια.

Αν, λέμε αν, όλα όσα περιγράψαμε ανωτέρω συνέβαιναν από μέλη της Χρυσής Αυγής και όχι από ακροαριστερούς βανδάλους, τα ΜΜΕ θα είχαν εξεγερθεί, προβάλλοντας ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ, καλώντας πολιτικούς, κοινωνιολόγους και νομικούς να σχολιάσουν και να καταδικάσουν το συμβάν, όπως επίσης σύσσωμο το δικαστικό σώμα θα είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Τα υπουργεία ΠΡΟ ΠΟ και δικαιοσύνης θα έπαιρναν στην κυριολεξία φωτιά, και πολύ σύντομα κάποιοι «μάρτυρες» θα παρουσιάζονταν «οικειοθελώς» αποκαλύπτοντας τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που είχαν οργανώσει και μεθοδεύσει την επίθεση εναντίον του κυρίου Μανδραβέλη. Είναι επίσης πολύ πιθανό να ισχυρίζονταν ότι, ο απώτερος στόχος τους ήταν να τον δολοφονήσουν.

Εκεί να βλέπατε τότε πανηγύρια, εκεί να βλέπατε αστυνομικές κινητοποιήσεις για την σύλληψη των υπόπτων.

Τώρα όμως που οι ταυτότητες των δραστών ανήκουν σε άλλο χώρο και όχι στο Εθνικιστικό Κίνημα, άπαντες σιωπούν.

Ειλικρινά φθάσαμε πλέον στο σημείο στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών μέσων που στηρίζουν το άθλιο αστικό κατεστημένο, να ακούμε στην αρχή ρεπορτάζ την λέξη «ανατριχιαστικές» και να γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος, ότι αυτό που πρόκειται ν’ ακολουθήσει είναι εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Το Θέαμα, ως φιλοσοφική έννοια, ως σύστημα «ιδεών» και θεωρημάτων, αλλά και ως μοχλός εφαρμογής της γενικευμένης προβολής μιας αντεστραμμένης πραγματικότητας, αποτελεί την ισχυρότερη και πλέον πολυπρόσωπη μορφή εξουσίας, ταυτιζόμενης πάντα με την πολιτική και πολλάκις υπερτερώντας αυτής.

Είναι το απόλυτο μέσο στήριξης, αιτιολόγησης και καθαγίασης των μεθόδων και πρακτικών του εκάστοτε σαθρού και ανέντιμου κατεστημένου, με άλλα λόγια ο πνευματικός που δίδει άφεση αμαρτιών στην καταστρατήγηση και τον ευτελισμό της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, και της ισότητας. Είναι ο ψυχίατρος που επεμβαίνει άμεσα με λοβοτομή χειραγωγώντας και αλλοτριώνοντας την ελεύθερη και καθάρια σκέψη.

Σήμερα που η ανθελληνική κυβέρνηση των θεραπόντων των διεθνών τοκογλύφων και τραπεζιτών, μεθοδεύει με κάθε μέσο, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, τις διώξεις και τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς και διαφόρων στελεχών της, το Θέαμα σύσσωμο στηρίζει αυτή την προσπάθεια.

Αλλά το ποτάμι πλέον έχει ξεκινήσει και τα ορμητικά νερά του δεν σταματούν. Η ώρα πλησιάζει και ο θρίαμβος του Εθνικιστικού Κινήματος μέσα από την Λαϊκή εκλογική ετυμηγορία, θα είναι μεγαλειώδης.

Και τότε, το ποτάμι θα ενωθεί με την Αιώνια Θάλασσα και ο Ήλιος θα ανατείλει ξανά χρυσίζοντας τα λευκά μάρμαρα του Παρθενώνα.

Μια Χρυσή Αυγή ανατέλλει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου