" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η τρόικα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης: Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Η τρόικα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης: Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Παρά τα παχιά λόγια του Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, έγγραφο της τρόικας αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης ότι αυτά θα παρθούν, τόσο το έτος που διανύουμε όσο και το επόμενο.

 Την ώρα που τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια παραπληροφορούσαν συνειδητά μιλώντας για την «πρώτη νίκη της Ελλάδας έναντι στους τροϊκανούς», καθώς όπως υποστηρίζουν τηρήθηκαν όλες οι «κόκκινες γραμμές», οι δανειστές με κοινή ανακοίνωσή τους θέτουν σε αμφισβήτηση το «κλίμα ευφορίας» που είχε δημιουργηθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς αυτή εμπεριέχει οσμή νέων μέτρων τόσο για το 2014 όσο και για το 2015.

Οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντί τους να εφαρμόσει πολιτικές που χρειάζονται για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3% για το 2015 περιλαμβανομένης της επέκτασης φορολογικών μέτρων που λήγουν, όπως ο φόρος αλληλεγγύης. Η τρόικα υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεσμεύτηκε για νέα μέτρα εντός του 2014 τα οποία σχεδιάζονται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Προεξοφλούν ότι θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας έχουν μείνει πίσω. Είναι προφανές πως για να επιτευχθεί η περιβόητη συμφωνία με την τρόικα η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά δεσμεύτηκε ότι θα πάρει νέα μέτρα, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα λεγόμενα του Βενιζέλου.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον Ελληνικό Λαό. Και προφανώς ούτε και η τελευταία, καθώς η κυβέρνηση αυτή έχει στο DNA της το στίγμα της εξαπάτησης, της ανηθικότητας και της δουλοπρέπειας απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους.
 Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά ενόψει των εκλογών του Μαΐου, να ξεγελάσουν ξανά τον κόσμο και μετά την πάροδο των εκλογών να εξαπολύσουν ένα νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Μόνο που μετά τις εκλογές είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορεί αυτή η κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της, έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου