" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Για τρίτη μέρα καίνε την Στοκχόλμη τα "παιδιά των μεταναστών"!!! (Φωτογραφίες) ΒΙΝΤΕΟΈκαψαν μέχρι και νηπιαγωγεία σε μια χώρα που τους παρέχει τα πάντα...

Δείτε εδώ την είδηση στα διεθνή μέσα

Καίγεται η Στοκχόλμη επί τρείς ημέρες ! 
Μάχη της αστυνομίας με παιδιά μεταναστών
Δύο σχολεία και ένα πολιτισικό κέντρο πυρπολήθηκαν στην Στοκχόλμη
Εχθές η βία ήταν η χειρότερη που έχει ζήσει η Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια !!!  

http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2013/05/blog-post_8516.html

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2328952/Sweden-riots-Stockholm-burns-rioters-battle-police-days-violence-immigrant-ghetto.html 

Το ιστορικό:

  Οι αναταραχές ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής στο προάστιο Χάσμπι όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες, αλλά στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε άλλες περιοχές της σουηδικής πρωτεύουσας.
  Αφορμή στάθηκε ο θανάσιμος πυροβολισμός από την αστυνομία ενός 69χρονου για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κυκλοφορούσε κρατώντας μαχαίρι.
  Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι το επεισόδιο φανερώνει τον ρατσισμό εις βάρος εθνοτικών μειονοτήτων, ενώ οι αναταραχές έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με το πόσο καλά ενσωματωμένοι είναι οι μετανάστες στη σουηδική κοινωνία. Η Σουηδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μεταναστών στην Ε.Ε. σε σχέση με τον πληθυσμό της.
  «Στον πυρήνα βρίσκεται μία ομάδα θυμωμένων νεαρών που πιστεύουν ότι με τη βία μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία», δήλωσε χθες ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ. «Ας είμαστε ξεκάθαροι: αυτό δεν είναι εντάξει. Η χρήση βίας δεν αποτελεί τρόπο έκφρασης της ελευθερίας του λόγου στη Σουηδία», υπογράμμισε.
  «Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την εγκληματικότητα και να δείξουμε ότι δεν είναι αποδεκτή. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε και μία συζήτηση για τα αίτια της εγκληματικότητας και μιλάω κυρίως για τη μακροχρόνια ανεργία», δήλωσε από την πλευρά του ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών Στέφαν Λέφβεν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου