" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΡΩΣΙΚΑ "ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" ΜΕ... S-300 ΣΤΗΝ Ε.Ε


"Δεν ανατρέπεται το πρόγραμμα παράδοσης των πυραύλων στη Συρία" διαμηνύει η Μόσχα 

Δεν άργησε και πολύ η απάντηση της Ρωσίας στην προκλητική απόφαση της ΕΕ να επιτρέψει την παράδοση οπλισμου στους ισλαμιστές εγκληματίες που σφάζουν ελληνορθόδοξους χριστιανούς και αμάχους στη Συρία, με την διαβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov ότι η παράδοση των S-300 θα γίνει κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι με τους S-300 σε λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί καμμία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
"Δεν πρόκειται να ανατρέψουμε το πρόγραμμά μας για παράδοση των S-300 στη Συρία, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ΕΕ πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά», με την απόφασή της να άρει το εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς.
«Πιστεύουμε ότι η πράξη μας αυτή, θα λειτουργήσει ως ένας εξισορροπιστικός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, καθώς, θα αποτρέψει τους θερμοκέφαλους από μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της κρίσης η οποία στο τέλος θα πάρει υπερεθνικό χαρακτήρα και θα οδηγήσει στην επέμβαση των εξωτερικών δυνάμεων» κατέληξε ο Ρώσος υπουργός, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν έχει αρχίσει η αποστολή του συγκεκριμένου αντιπυραυλικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από 4 συστήματα και 114 βλήματα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αποφάσισαν ξημερώματα σήμερα στις Βρυξέλλες, την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διατηρώντας παράλληλα όλες τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος του οποίου ηγείται ο Σύρος πρόεδρος.
Ενισχύουν τους αντάρτες ισλαμιστές που σφαγιάζουν ολόκληρα χωριά με γυναικόπαιδα χριστιανών, τρώνε τις καρδιές των Σύρων στρατιωτών και ηγούνται των τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος Ευρωπαίων πολιτών. Απίστευτη απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ήδη, στη Βρετανία πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον των ισλαμιστών, ενώ στη Στοκχόλμη οργανώθηκαν πολιτοφύλακες για να αντιμετωπίσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες που καίνε την πόλη τους.
Ο Ρώσος υπουργός με τη δήλωσή του περί αποτροπής "θερμοκεφάλων" έδειχνε οποιαδήποτε προσπαθεια της Δύσης και του Ισραήλ για ενίσχυση των ισλαμιστών με αεροπορικές επιδρομές. Προφανώς η Δύση αυτό το γνώριζε ότι θα επακολουθήσει, και θα επιδιώξει να εξοπλίσει όσο περισσότερο μπορεί τους ισλαμιστές, με την ελπίδα ότι θα βγει νικήτρια σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο "δια αντιπροσώπων" με τη Ρωσία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και η Γαλλία ΑΓΚΑΛΙΑ με τους ισλαμοφασίστες της Συρίας

Σε ετοιμότητα η Γαλλία για ενίσχυση των Σύρων ανταρτών με όπλα

Philippe Lalliot
 Η Γαλλία διεμήνυσε σήμερα ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να στείλει άμεσα όπλα στους Σύρους αντάρτες, δεν σχεδιάζει όμως να το πράξει αψηφώντας τη συμφωνία των ευρωπαϊκών χωρών να αναβάλουν πιθανές παραδόσεις (όπλων) έως την 1η Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Φιλίπ Λαλιό δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Παρίσι ελπίζει πως θα υπάρξει μια συμφωνία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, αλλά και ότι η απόφαση της ΕΕ είναι μια πολιτική διακήρυξη που δεν έχει καμία νομική βάση.

Ερωτηθείς, αν αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παραδώσει τα όπλα πριν από την 1η Αυγούστου, αν κριθεί αναγκαίο, ο Λαλιό δήλωσε: «Ναι». από : ΑΠΕΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου