" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ρεπούση : «Δηλώνω υπεύθυνα πως δεν μίλησα για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός»

Σήμερα η ρεπούση τα ...γύρισε ! Πήρε πίσω τις χοντράδες της και τις προκλητικές ανιστόρητες απόψεις της, όχι μόνον σε ότι αφορούσε τα περί μύθου σχετικά με το ιστορικό γεγονός του χορού του Ζαλόγγου ( όπως έχει μείνει στην Ιστορία η Γενναία πράξη των Σουλιωτισσών) αλλά και τα περί συνωστιμού στην Σμύρνη που είχε γράψει σε σχολικό βιβλίο ! Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τηλεοπτικού σταθμού είπε: 

 
«Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν αναφέρθηκα στην Ιστορία, αναφέρθηκα στην πολιτική χροιά της Ιστορίας. Δεν μίλησα για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός», διευκρίνισε η κ. Ρεπούση.

Εντάξει αυτή φαντάζεται ότι ...καθάρισε με τις ανθελληνικές της θέσεις. Όμως ο Τατσόπουλος που βγήκε να προλάβει να της συμπαρασταθεί, εχθές, για το νέο ιστορικό " χτύπημα" λέγοντας : 

Ώ, ναι έτσι εννοείς εσυ τον ...διάλογο !

«Ματαιοπονεί η Μαρία Ρεπούση; Συχνά, ναι, έχω την αίσθηση ότι ματαιοπονεί. Σαν να προσπαθείς ν' ανοίξεις διάλογο γύρω από τη δαρβινική θεωρία μ' έναν καλόγερο, έναν ιμάμη ή έναν ραβίνο, ενώ την ίδια ώρα αναρίθμητοι ομόδοξοι τους κανίβαλοι περιμένουν να εμφανιστείς μπροστά τους για να σε κατασπαράξουν. Πάντοτε πίστευα ότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος αχταρμάς από την πρόσμειξη της ιστορικής έρευνας με την εκάστοτε πολιτική ή θρησκευτική μισαλλοδοξία. Από την άλλη, αν δεν πάρουν κάποιοι το ρίσκο να επαναλάβουν δημόσια αυτά που από χρόνια συζητούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα*, θα παραμείνουμε εσαεί αθύρματα του κάθε καλόγερου, του κάθε ιμάμη και του κάθε ραβίνου. Ναι, είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει η Μαρία. Όχι για το έθνος. Για την ίδια. Και μόνο για το θάρρος της αξίζει το σεβασμό μας"

 Τώρα τι έχει να πει ο Τατσόπουλος; Ποιόν θαυμασμό θα ψάξει να βρει και πού ακριβώς; Στα χθεσινά και ..."προχθεσινά" ( περί συνωστισμού)  της λεγόμενα ή στα ανασκευασμένα όπου τραβά μονοκονδυλιά και τα σβήνει με μιάς όλα;  Έ, λοιπόν άντε να δούμε πως θα " εδραιώσει" τις νέες θέσεις της εν λόγω και ποιά δικαολογία (!) θα βρει ώστε να απαλύνει και την δική του θέση, όχι απέναντι σε έναν καλόγερο ή ιμάμη ή ...ραβίνο, αλλά απέναντι σε εκείνους που με την ψήφο τους του έδωσαν την ιδιότητα ( και το " πεσκέσι") του βο(υ)λευτή...

* Δηλαδή στα αμφιθέατρα οι φοιτητές συζητούν την διάψευση της Ιστορίας μας όπως την γνωρίζουμε; Εκεί συζητούσαν ο τατσόπουλος και οι συν αυτώ " εκλεκτοί" ιστορικοί για τον "αραβωνιαστικό" του ...Κολοκοτρώνη και πόσο καλά περνούσαν οι Έλληνες υπό την οθωμανική κατοχή; ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου