" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τρόμος και έρεβος στη χώρα από την τρόϊκα με την έγκριση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ...

Τρόμο και έρεβος επιφυλάσσουν για την ελληνική οικονομία ή ότι έχει απομείνει από αυτήν, αυτά που ετοιμάζονται να αποδεχθούν οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, αλλά και οι Κ.Ο των κομμάτων τους. Όλα αυτά για να δώσει η τρόϊκα ένα δάνειο το οποίο φυσικά ποτέ δεν πρόκειται να επιστραφεί και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ να φέρει την ανάπτυξη, αφού η προϋπόθεση από το 2014 και μετά να έχουμε ανάπτυξη 4% ή και περισσότερο κατ’έτος δεν είναι απλά αφύσικο είναι τρελό.
 
 Τα ελεγχόμενα από την τρόϊκα ΜΜΕ με εμετικό τρόπο μιλάνε για "επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων" αν απορριφθεί το πακέτο της τρόϊκας. Συγκεκριμένοι σχολιαστές πρώτου βαθμού συγγενείας με στελέχη της κυβέρνησης, μιλάνε όπως μιλούσαν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή, μη κρύβοντας την ολική αλλοτρίωσή τους.  
Απλά όργανα της τρόϊκας οι "αρχηγοί", απλά εκτελούν τις εντολές των ξένων.
Η ευθύνη όλων όσων πουν «ΝΑΙ» σε αυτή την τρέλα, θα είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί και αυτό που θα συμβεί θα αφορά πρώτα απ’όλους τους ίδιους...

Ιδού τι ζητά η τρόϊκα, αν και τα περισσότερα μέτρα τα έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr:

-Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
   - Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
    -Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. -Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

    Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους. Μέτρα:

        Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

        -Μέγιστη  διάρκεια συλλογικών συμβάσεων  τρία χρόνια.

        -Οι  ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα  χρόνο μετά τη νομοθέτηση του  προγράμματος.

        -Μετενέργεια:  μείωση του χρόνου της από  έξι μήνες σε τρεις.
 -Στο  βαθμό που δεν υπάρξει νέα  συλλογική σύμβαση εντός τριών  μηνών ως βάση θεωρείται ο  βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

        -Κατάργηση  μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

        -Πάγωμα  ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

        -Κατάργηση  μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.  Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο  οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται  υπόψη η οικονομική κατάσταση  της εταιρίας.

        Προσαρμογή βασικού μισθού

        -Μείωσή  του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

        -Πάγωμα  του κατώτατου στα επίπεδα  που θα διαμορφωθούν μετά τη  μείωση έως το πέρας της  προγραμματικής περιόδου.

        -Επιπρόσθετη  μείωση κατά 10% για τους νέους  (έως 25 ετών).

        -Έως  τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα  για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ  με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

        Μη μισθολογικό κόστος

        -Μείωση  ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με  την κατάργηση των εισφορών  για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί  οργανισμοί κλείνουν.

        -Περαιτέρω  μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ  από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.

        -Μετά  από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Διαβάστε όλο το κείμενο των απαιτήσεων της τρόικας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου