" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η Λαγκάρντ αποκάλυψε τί έγινε το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες μετά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα

Τα περισσότερα γεγονότα με το τί έγινε  το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες είναι πάνω κάτω γνωστά…

Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγα 24ωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, χωρίς λόγο, πυρπολίζει το διεθνές σκηνικό προτείνοντας δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

 Αυτό το δημοψήφισμα θα έπρεπε, όπως έχουμε πει πολλές φορές, να το φέρει μήνες πριν και κυρίως πριν την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης και όχι μήνες μετά που είχε διαλυθεί η οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, αυτό που αποκάλυψε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό, είναι ότι το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες (στο περιθόριο του G20 είχαν καλέσει τον Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις) Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ ήταν τόσο εκνευρισμένοι με τον Παπανδρέου, ώστε συζήτησαν ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με όποιο κόστος.

Μάλιστα, ο Νικολά Σαρκοζί εκείνο το βράδυ λέγεται ότι είχε στολίσει τον πρώην πρωθυπουργό με πολλά ..γαλλικά!

Όπως είπε η Λαγκάρντ, μετά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, οι ηγέτες του G20 ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, γι’ αυτό και η Μέρκελ με τον Σαρκοζί επέβαλαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να φέρει το ερώτημα: παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Γνώριζαν καλά ότι ο μόνος τρόπος για να φύγει μια χώρα απο το ευρώ είναι να το ζητήσει η ίδια και από την στιγμή που είχαν γίνει έξω φρενών με τον Παπανδρέου, ήταν ο μόνος τρόπος να απαλλαγούν από αυτόν.

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου