" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ρώμη: Ενδεχόμενη δίκη Γερμανού που έσφαξε 9.000 Ιταλούς στρατιώτες στην Κεφαλονιά το 1943


Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η εισαγγελία της Ρώμης, ετοιμάζεται να ζητήσει την παραπομπή σε δίκη Γερμανού στρατιωτικού που φέρεται να ενέχεται στην σφαγή Ιταλών στρατιωτών στην Κεφαλονιά, το 1943. 
 
Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές δυνάμεις, τον Σεπτέμβριο του 1943, εκτέλεσαν περίπου 9.000 Ιταλούς στρατιώτες και 415 αξιωματικούς  που βρίσκονταν στο νησί αυτό του Ιονίου. Επρόκειτο για  καραμπινιέρους, μέλη της μεραρχίας 'Ακουϊ και αστυνομικούς. Μετά την συνθηκολόγηση με τους συμμάχους, είχαν  αρνηθεί να παραδώσουν τα όπλα στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κεφαλονιά.
Η εισαγγελία της Ρώμης, από το 2009, έχει ανοίξει νέα έρευνα για την απόδοση δικαιοσύνης, εξετάζοντας την θέση Γερμανών αξιωματικών που βρίσκονται ακόμη εν ζωή. 

Η εφημερίδα  «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», δεν αναφέρει το όνομα του Γερμανού πρώην στρατιωτικού που πρόκειται να λάβει κλήση σε απολογία, αλλά  αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθεί για την εκτέλεση εβδομήντα τριών αξιωματικών.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο τέλος, ο εν λόγω αξιωματικός της Βέρμαχτ θα πρέπει να απολογηθεί για σφαγή  εκ προμελέτης, με  βασανιστήρια  και σκαιότητα σε βάρος των θυμάτων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου