" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Συνεργός σε ληστεία ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας

Χρηματαποστολή ο στόχος με λεία 66.000 ευρώ

Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί φέρεται συνεργός σε ληστεία χρηματαποστολής, με λεία 66.000 ευρώ που διαπράχθηκε πριν από πέντε ημέρες στο Νυδρί. Σύμφωνα με την αστυνομία στη ληστεία συμμετείχαν συνολικά τέσσερα άτομα που άρπαξαν το ποσό από άνδρες εταιρείας security την ώρα που ετοιμάζονταν να το τοποθετήσουν σε ΑΤΜ.
Τους αστυνομικούς είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι οι δράστες στόχευσαν τη συγκεκριμένη χρηματαποστολή και είχαν ενδείξεις ότι πληροφορήθηκαν - πιθανόν από την αστυνομία - για την μεταφορά χρημάτων. 
Οι αξιωματικοί που ερευνούσαν την υπόθεση ανακάλυψαν από μαρτυρίες ότι οι εμπλεκόμενοι στη ληστεία είχαν διαμείνει σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο του νησιού. Οι δράστες είχαν εξαφανισθεί αμέσως μετά από την ληστεία, και αυτό είχε κινήσει τις υποψίες των υπευθύνων του ξενοδοχείου.
Εκπληκτοι οι αστυνομικοί που διενεργούσαν την προανάκριση διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λευκάδας ήταν αυτός που εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν οι δράστες της ληστείας και προσπάθησε να πείσει τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να διαγράψουν από το σύστημα των καμερών τις εγγραφές που τους απεικόνιζαν. Παράλληλα παρέλαβε από τη ρεσεψιόν ένα ρολόι χειρός, που είχαν ξεχάσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ήλθε σε επαφή με τους ληστές της χρηματαποστολής μέσω κατοίκου του νησιού που έχει ήδη κληθεί για κατάθεση. Ο ιδιώτης απεικονίζεται στις κάμερες μαζί με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ να επισκέπτεται το ξενοδοχείο.
Σε βάρος του διοικητή του αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας ο οποίος παλιότερα ήταν και διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας του νησιού σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια στη ληστεία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Λευκάδας. Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυρισθεί στους αστυνομικούς ότι είχε πάει για άλλους υπηρεσιακούς λόγους στο ξενοδοχείο και δεν έχει καμιά σχέση με τους ληστές της χρηματαποστολής. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου