" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τσάβες και Αχμαντινεζάντ καταγγέλλουν την Δύση

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και ο ομόλογός του του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατήγγειλαν την «ιμπεριαλιστική επίθεση» της Δύσης, όπως τόνισαν, στη Λιβύη και τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στο Καράκας.
Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αργά χθες βράδυ ο Τσάβες και ο Αχμαντινεζάντ «συζήτησαν για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Λιβύης και της Συρίας και συμφώνησαν να παρακολουθούν το θέμα αυτό και να αυξήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη της ειρήνης».

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στους κόλπους του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), του οποίου το Ιράν και η Βενεζουέλα είναι μέλη, καθώς και να εξετάσουν την «αρνητική συνέπεια της οικονομικής κρίσης των κύριων δυνάμεων».
Οι δύο σύμμαχοι αποφάσισαν επίσης να διοργανώσουν το Σεπτέμβριο μια σύνοδο στο Καράκας, την έκτη μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, για να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική συνεργασία τους.
Ο πρόεδρος Αχμαντινεζάντ ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στον Τσάβες ο οποίος υποβλήθηκε σε σειρά χημικοθεραπευτικών συνεδριών στην Κούβα, ύστερα από την αφαίρεση κακοήθους όγκου.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου