" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Νέες αεροπορικές επιδρομές από Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

"Μία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο το Ζεϊτούν, περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό τριών ανθρώπων".

Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της μίας από τις δύο άλλες επιδρομές που είχαν στόχους περιοχές ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Δύο ακόμη επιδρομές, χωρίς θύματα, πραγματοποιήθηκαν ανατολικά του Χαν Γιούνες και εναντίον υπόγειας σήραγγας κοντά στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.
Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι:  "η αεροπορία έδραζε τη νύκτα εναντίον τεσσάρων στόχων στη Λωρίδα της Γάζας απαντώντας στην εκτόξευση ρουκέτας τύπου Grad κατά της περιοχής της Μπερσέβα" στην έρημο Νεγκέβ.

"Κατά τη διάρκεια των επιδρομών αυτών, η αεροπορία εντόπισε και επετέθη εναντίον ομάδας τρομοκρατών που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν και άλλες ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον μία ρουκέτα έπεσε στην Μπερσέβα χωρίς να προκαλέσει θύματα και ότι ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού στην έρημο Νεγκέβ.
Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι μία ακόμη ρουκέτα είχε ως στόχο την Μπερσέβα, αλλά δεν εντοπίσθηκε το σημείο όπου προσγειώθηκε.

Από τον Ιούλιο έχουν πολλαπλασιαστεί οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, καθώς και οι επιδρομές αντιποίνων της ισραηλινής αεροπορίας.

Πρόσφατος απολογισμός του ισραηλινού στρατού κάνει λόγο για τριάντα ρουκέτες και βλήματα όλμου που έχουν εκτοξευθεί κατά του ισραηλινού εδάφους από την 1η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου