" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΤ ΕΡΕΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ, Ιωάννης Κοραντής στον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή με θέμα τις συνεχείς επισκέψεις και την προπαγανδιστική δραστηριότητα του Χαλίτ Ερέν Γενικού Διευθυντή του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA) στη Θράκη.
ΕΡΩΤΗΣΗ : 21052/1-8-2011

Προς : Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή

Θέμα : Προπαγανδιστική δραστηριότητα του Χαλίτ Ερέν στην Θράκη

Ο Χαλίτ Ερέν, Τούρκος υπήκοος, Γεν Δ/ντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», επισκέφθηκε τη Θράκη, 27-30/7/2011 και είχε σειρά συναντήσεων και επαφών με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους, με τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής με τους Δημάρχους Μύκης και Αριανών κλπ, συνοδευόμενος πάντοτε από τον Τούρκο Γεν. Πρόξενο Κομοτηνής κ. Σαρνίτς.
Υπενθυμίζω ότι ο ανωτέρω, που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο προπαγανδιστικό σύστημα της Τουρκίας, έχει απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με την 85516/12-10-1982 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από απαντήσεις των ερωτώμενων Υπουργείων στην υπ αριθ. 12871/11-3-2011 ερώτησή μου, σε βάρος του προαναφερόμενου αλλοδαπού έχει επιβληθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μας, για λόγους Εθνικής Ασφάλειας και το οποίο είναι σε ισχύ, με ημερομηνία επιβολής 15/7/1995 και άρσης 15/7/2025.
Ωστόσο, στον ανωτέρω, κατά το παρελθόν, (Μάρτιος 2011,Ιούνιος 2010, Νοέμβριος 2009, Δεκέμβριος 2007, Οκτώβριος 2007 κλπ) επετράπη και κατ εξαίρεση η είσοδός του στην χώρα μας, για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να επισκεφθεί την ασθενή-υπερήλικα μητέρα του στην Ραγάδα Ροδόπης.
 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1. Εξακολουθεί να ισχύει το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μας, για λόγους Εθνικής Ασφαλείας, σε βάρος του ανωτέρω Τούρκου υπηκόου;
2. Σε καταφατική περίπτωση, ποίος έδωσε για πολλοστή φορά και κατ εξαίρεση – που τείνει να γίνει κανόνας – την είσοδο και παραμονή του εν λόγω στην Ελλάδα;
3. Η πολυσχιδής και πολυήμερη προπαγανδιστική δραστηριότητά του στην Θράκη, όταν μάλιστα συνοδευόταν από τον Τούρκο Γεν. Πρόξενο Κομοτηνής, «βαφτίσθηκε» μήπως και την φορά αυτή, «επίσκεψη στην ασθενή – υπερήλικη μητέρα του»;
4. Για πόσο καιρό η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αφήνει ανεξέλεγκτη την προπαγανδιστική δραστηριότητα Τούρκων πρακτόρων στην Ελληνική Επικράτεια;»



Να τι γράφει το
τουρκόφωνο περιοδικό Azinlikca στην  online έκδοσή του στις  28/07/2011 για την επίσκεψη του Εράν στην Θράκη : 


  Γενικός Διευθυντής του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού», που αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό επικουρικό όργανο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης,  Χαλίτ Ερέν επισκέφθηκε τη Δυτική Θράκη με σκοπό να πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

Ο Δρ. Χαλίτ Ερέν συναντήθηκε με μειονοτικά ιδρύματα και συλλόγους μαζί με το συγγενή του, βουλευτή του ΑΚΡ Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου. Στις επαφές του αυτές τον συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς.
Ο Ερέν ξεκίνησε τις συναντήσεις του από την Ξάνθη, την Τετάρτη 27 Ιουλίου.
Ο κος Χαλίτ Ερέν και η συνοδεία του, επισκέφθηκαν στα πλαίσια των επαφών τους, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, το δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ και τα διοικητικά στελέχη του συνδυασμού «Νέα Γενιά», το σύλλογο «Πλάτανος», την εφημερίδα «Μιλλέτ» και τον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του «Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» στο Δήμο Μύκης διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ όπως έγινε γνωστό ο κος Ερέν δεν επισκέφθηκε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε καμία δήλωση στον Τύπο σχετικά με την επίσκεψή που πραγματοποίησε στον εκλεγμένο Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.
Όπως έγινε γνωστό, οι κκ Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου συνέχισαν τις επαφές τους στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Ιουλίου επισκεπτόμενοι την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης(ΠΕΚΕΜ), τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) και το δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ. Αντιθέτως, απ’ ό, τι έγινε γνωστό, ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA δεν επισκέφτηκε το συνδυασμό του Δήμου Κομοτηνής «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα».
Οι κκ Δρ. Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου, συνεχίζουν τις επαφές τους με συλλόγους και ιδρύματα της μειονότητας, ενώ αναμένεται να συναντηθούν με το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, το δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καδή και τον εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Ποιος είναι ο Χαλίτ Ερέν;
Γεννήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, στη Δυτική Θράκη το 1953. Πραγματοποίησε τη βασική και μέση εκπαίδευσή του στη Δυτική Θράκη και τις λυκειακές σπουδές του στην επαρχία Σακάρια. Το 1976 απεφοίτησε από το Ανώτατο Ισλαμικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης. Το 1989 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον κλάδο Ιστορίας του ινστιτούτου Κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Μαρμαρά. Το 1995 πραγματοποίησε στο ίδιο πανεπιστήμιο, διδακτορικό στον κλάδο Ιστορίας του ερευνητικού ινστιτούτου Τουρκολογίας.  
Το 1981 ο Δρ. Χαλίτ Ερέν, εισήλθε στο IRCICA ως ερευνητής και διευθυντής του τμήματος αρχειοθέτησης και Βιβλιοθήκης. Μέσα σε λίγα χρόνια προήχθη στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή. Υπήρξε συντονιστής και μέλος της διοικητικής επιτροπής συμποσίων και συνεδρίων που διοργάνωσε το IRCICA με θέμα τα Βαλκάνια και την κεντρική Ασία.  Συμμετείχε στα συνέδρια της Ισλαμικής Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και στις επιτροπές και τα συνέδρια των Υπουργών Εξωτερικών, Πολιτισμού και Τύπου. Τον Ιανουάριο του 2005 διορίσθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή του IRCICA.
Ο Δρ. Ερέν είναι ιδρυτής και διευθυντής της Τουρκοισλαμικής Κοινότητας στην Αγγλία (1979-1981), υπήρξε Γενικός Πρόεδρος (1992-1994) και μέλος (1984-1994)του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (1990- ), ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας (1989- ), ιδρυτικό στέλεχος και σύμβουλος της Επιτροπής Μειονοτήτων της Ανατολικής Ευρώπης που ιδρύθηκε στη Βιέννη (1990- ), ιδρυτικό στέλεχος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ρούμελης (1993- ), μέλος της ειδικής επιτροπής του έβδομου σχεδιασμού πενταετούς προόδου της Τουρκίας (1993), ιδρυτικό στέλεχος (1996) και αντιπρόεδρος (1996-1998, 2002-2004) του Ιδρύματος εκπαίδευσης, πολιτισμού και υγείας Δυτικής Θράκης, β’ Πρόεδρος του Συλλόγου πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (1997-2001), μέλος της διοικητικής επιτροπής και Β΄ πρόεδρος του Ιδρύματος πολιτισμού και αλληλεγγύης των Τούρκων της Ρούμελης (2001- ), σύμβουλος για θέματα Βαλκανίων στο Υπουργείο Επικρατείας (1997). Διατελεί ακόμα Γενικός Διευθυντής του IRCICA (Ερευνητικό κέντρο ισλαμικής ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού). Ο κος Χαλίτ Ερέν γνωρίζει Αραβικά, Αγγλικά και Ελληνικά, ενώ μπορεί να επικοινωνήσει στις σλαβικές γλώσσες και στα περσικά.



Υ.Γ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΕ ΠΟΣΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου