" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πόσα χιλιάρικα παίρνει κάθε μήνα ο αντιδημάρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης;


Από παιδιά μαθαίνουμε ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, τα δημοτικά το κάνουν για να προσφέρουν στην κοινωνία! Για να συμβάλουν στο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών τους! 
Καιρός όμως να αλλάξουμε οπτική: Οι δημοτικοί μας "άρχοντες" «τα παίρνουν χοντρά». 

Δεν προσφέρουν… Εργάζονται! Δεν συμβάλουν… εισπράττουν… Δεν εκλέγονται… διορίζονται στο δημόσιο!

Μόλις έμαθα ότι ο μισθός του αντιδημάρχου οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης φτάνει τα...
 6.098 ευρώ το μήνα!! 

Νομίζω ότι είναι ένα μυθώδες ποσό για κάποιον ο οποίος μπήκε στα κοινά για να προσφέρει. 

Ο άνθρωπος φυσικά δεν τα παίρνει παράνομα… τόσα πρέπει να εισπράττει σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»! Αλλά, στην περίπτωση του υπάρχει και ένα ηθικό ζητηματάκι:

Ξεπερνώ την άποψη περί προσφοράς, συνεισφοράς, συμβολής κλπ, κλπ των ανθρώπων που εμπλέκονται στα δημοτικά πράγματα και ζητούν την ψήφο μας. 

Το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Αυτά τα μυθώδη ποσά δεν μπορούν να ισχύουν σε μία πτωχευμένη χώρα. 

Όποιος θέλει να προσφέρει να το κάνει αφιλοκερδώς και μέχρι να αλλάξει ο νόμος όλοι τους να δωρίζουν τα χρήματα στο Ταμείο Διαχείρισης Εθνικου Χρέους, που πρέπει να ιδρυθεί από τους αιρετούς κάθε επιπέδου…

Όποιος θέλει να πληρώνεται για την… προσφορά του να μην εκλέγεται αλλά να επιλέγεται από το ΑΣΕΠ και από ιδιωτικές εταιρίες αξιολόγησης προσωπικού. Η ψήφος του πολίτη δεν προστίθεται στο προσοντολόγιο κάθε αιρετού!

Και δυο λόγια για τον συγκεκριμένο: Ο «Καλλικράτης» προβλέπει ότι ο μισθός του αντιδημάρχου υπολογίζεται με βάση αυτόν του δημάρχου, ΕΚΤΟΣ εάν ο αντιδήμαρχος αποδείξει ότι στην προηγούμενη δουλειά του έπαιρνε (στον ιδιωτικό τομέα) περισσότερα χρήματα…

Αρχικά ο κ. αντιδήμαρχος Οικονομικών πήρε τον μισθό που έπαιρναν και οι άλλοι. Μετά όμως κίνησε γη και ουρανό για να ενταχθεί στην παραπάνω ρύθμιση. 

Ο κ. Καπόν Χασδάϊ, έστησε ολόκληρο ζήτημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να εφαρμοστεί στην περίπτωση του η διάταξη αυτή. Και φυσικά το πέτυχε. 


Ασφαλώς είχε κάθε δικαίωμα… Κάθε νόμιμο δικαίωμα.
ΠΗΓΗ


Ποιός είναι ο εβραίος, Καπόν Χασδάϊ
Κοιτάξτε ΕΙΡΩΝΙΑ,με το "μοτο" στην προεκλογική του αφίσα !!!
Οικονομολόγος - Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Αποφοίτησα από το Ανατόλια το 1981. Αμέσως μετά έφυγα στην Αμερική και στην Αγγλία όπου σπούδασα και αρίστευσα στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων από το REED COLLEGE, το LONDON SCHOOL OF ECONOMICS, και στο GEORGETOWN UNIVERSITY.
Μετά από μια ολιγόμηνη παραμονή στην Citibank, συμμετείχα ενεργά στην ίδρυση, ανάπτυξη, και διοίκηση της Αξία και της Ωμέγα Χρηματιστηριακής, των εταιρειών επενδύσεων Εξέλιξη και Ωμέγα,της εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου 4Ε, της ασφαλιστικής Ωμέγα και της Ωμέγα Τράπεζας. Σε όλες τις εταιρείες κατείχα θέσεις ευθύνης και ασκούσα διοίκηση με ομαδικό πνεύμα και σε άριστη συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους.
Επί σειρά ετών υπήρξα μέλος των ΔΣ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων “Γηροκομείο Μοδιάνο” και “Νισσήμ”. Είμαι επίσης μέλος της ΧΑΝΘ και της επιτροπής ανάπτυξης του Κολλεγίου Ανατόλια.
Το 2009, σε συνεργασία με δυο φίλους, αποκτήσαμε και αναβιώσαμε ένα από τα πιο αγαπητά παραδοσιακά bistrot της Θεσσαλονίκης, το Cafe Balkan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου