" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ;!!!


Στο στόχαστρο για αναμόρφωση μπαίνουν, το επίδομα ανεργίας – όπου πλέον θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια - , το ΕΚΑΣ, τα πολυτεκνικά επιδόματα κ.α. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, έχει ήδη αναθέσει στον ΟΑΣΑ την πραγματοποίηση μελέτης για την αξιολόγηση της επιδοματικής πολιτικής, το πρώτο εξάμηνο του 2011 και βάσει αυτής η κυβέρνηση θα πράξει.

 Μιλώντας στην εφημερίδα, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι “η πολιτική παροχών” μοιάζει με “ποτιστικό δίκτυο με πολλές τρύπες”. Πρόσθεσε ότι παίρνουν επιδόματα άτομα που δεν τα έχουν ανάγκη, ενώ δεν δίνονται επιδόματα κατά της παιδικής φτώχειας για παράδειγμα. “Πρέπει πρώτα να καταγράψουμε τον χάρτη των επιδομάτων σήμερα και στη συνέχεια να αποφασίσουμε τις αλλαγές” τόνισε.

Φωνή διαμαρτυρίας ή απελπισίας !!!
Έχουν τρελαθεί τελείως; Πώς θα ζήσουμε; Είμαστε δύο άνεργοι γονείς με δύο παιδιά, που με την βοήθεια των γονιών μας αγοράσαμε ένα σπιτάκι πριν από χρόνια.
Αυτό όπως διαβάζω θα θεωρείται εισοδηματικό κριτήριο και θα κοπεί το ταμείο ανεργίας. Το σπίτι όμως δεν τρώγεται, ούτε πληρώνει τους λογαριασμούς. Οδηγούμαστε λοιπόν στο να γίνουμε άστεγοι; Την ίδια στιγμή υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ πηγαίνουν ακόμη δωρεάν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, στον ορθοδοντικό, και στις ξένες γλώσσες. Ας κόψουν πρώτα αυτές τις παροχές και τους τεράστιους μισθούς τους και ας αφήσουν την τελευταία ελπίδα να ζήσει. Γιατί με αυτή οφείλουμε να ζούμε από τη στιγμή που έχουμε παιδιά που δε φταίνε σε τίποτα. Και ας ξεσηκωθούμε όλοι για να μην περάσει αυτό το απίστευτα σκληρό μέτρο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου