" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών στη Λάρνακα

Ο ελαφρύς τραυματισμός δύο μαθητών και η πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών είναι ο απολογισμός των επεισοδίων, που έγιναν σήμερα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών στο Λύκειο «Βεργίνα» της Λάρνακας.
Ελληνοκύπριοι μαθητές φαίνεται, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας, ότι ξεκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια με αραβόφωνους συμμαθητές τους στο Λύκειο «Βεργίνα» στη Λάρνακα.Το επεισόδιο θεωρείται ως συνέχεια του ξυλοδαρμού αστυνομικού από Παλαιστίνιους μετανάστες.

 Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι 20 με 25 Ελληνοκύπριοι μαθητές, που προέρχονταν από άλλο άγνωστο μέχρι στιγμής σχολείο, μετέβησαν στο Λύκειο «Βεργίνα» και, αφού συνενώθηκαν με άλλους περίπου 100 μαθητές του Λυκείου, συνεπλάκησαν με 15 Αραβόφωνους μαθητές.
Ο κ. Κατσουνωτός είπε πως μόλις εξελίχθηκαν τα γεγονότα, η Αστυνομία αφίχθηκε άμεσα στο σχολείο και με την παρέμβασή της αποκαταστάθηκε η τάξη.
«Η αφορμή, τα αίτια, οι συνθήκες και οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το περιστατικό είναι αντικείμενο της ποινικής έρευνας που διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας», σημείωσε. 
Επίσης, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των επεισοδίων και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση καταδικάζει τα επεισόδια, «που σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ομάδα νεαρών έχει προκαλέσει σε βάρος αλλοδαπών μαθητών».
Τέτοιες ενέργειες, όπως η σημερινή, προκαλούν μεγάλη ζημιά στην κυπριακή κοινωνία και στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ανέφερε ο κ. Στεφάνου.
Επίσης, τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτά τα φαινόμενα και αυτές τις συμπεριφορές, ειδικά στο χώρο του σχολείου, που πρέπει να λειτουργεί ως χώρος προώθησης του σεβασμού της διαφορετικότητας και καλλιέργειας της αλληλεγγύης.
Τα επεισόδια καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους και πολιτικά κόμματα.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου