" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ελλάς - Ισραήλ, ακόμη πιό "κοντά" ...


Στο άριστο κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο την Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κάρολος Παπούλιας εστίασε από την πλευρά του στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διμερείς σχέσεις, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία ιδίως στον ενεργειακό τομέα.
 Σημείωσε παράλληλα ότι ενώ «όλοι μιλούν για τον ενεργειακό τομέα», ο ίδιος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα, καθώς, όπως είπε κατάγεται από αγροτική περιοχή. Στον τομέα αυτό πρόσθεσε το Ισραήλ, «έχει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία, αλλά και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας».

 Απαντώντας ο κ. Λίμπερμαν επεσήμανε ότι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα του μετέφεραν ότι δεν θυμούνται ποτέ στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο χωρών να έφτασαν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ενώ υπογράμμισε και τις καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εβραϊκή κοινότητα.
Σε ό,τι αφορά τέλος τα αγροτικά θέματα, ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι και εκείνον τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ενώ δήλωσε λάτρης του ελαιολάδου της Καλαμάτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου