" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εκκενώνεται η Νομική

 Επιχείρηση εκκένωσης τού υπό κατάληψη κτιρίου της Νομικής Σχολής, από μετανάστες, ετοιμάζει η αστυνομία, μετά και την εντολή, που εκδόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, με αίτημα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου.
 Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο έχει απαγορευθεί, η πρόσβαση ακόμη και σε πεζούς δεν είναι εφικτή, και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επέμβαση των ΜΑΤ.
   Δύο εισαγγελείς βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων». 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σύσκεψη στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα, επεσήμανε η υπουργός Παιδείας. Ταυτόχρονα, η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «κατάχρηση και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδα μεταναστών που οδηγήθηκε εκεί και καθοδηγήθηκε από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και νόμος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην τον εφαρμόζει».
"Αγγίζουμε με ανθρωπιά τα προβλήματα των μεταναστών, χωρίς όμως να καταλύεται η τάξη" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΠΕ - ΜΠΕ. Υπογράμμισε δε πως "δεν νοείται να μην υπάρχει εφαρμογή του νόμου", ενώ χαρακτήρισε το μεταναστευτικό "θέμα που έχει πολλές προεκτάσεις".
"Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Την εφαρμόζουμε και την αναδεικνύουμε. Κυρίαρχο είναι το δημόσιο συμφέρον", είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου