" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Γιά τά μάτια τοῦ Ζελένσκυ,οὔλα χαλάλιν του


Η Ελλάδα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει στην Ουκρανία όλα τα συστήματα αεράμυνας S-300 που διαθέτει.

Τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και πυρομαχικά για αρκετές εκατοντάδες πυραύλους σε αυτά, θα μεταφερθούν από την Ελλάδα για τις ανάγκες της Ουκρανίας, υπό την προϋπόθεση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ελλάδα τα συστήματα αεράμυνας Patriot. Η ανάπτυξη αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας μπορεί να είναι προσωρινή, ωστόσο, αυτή είναι βασική προϋπόθεση για την Αθήνα για να παράσχει στην Ουκρανία 12 εκτοξευτές σοβιετικού τύπου.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να μεταφέρει στην Ουκρανία τα όπλικά συστήματα και ένα απόθεμα πυραύλων για εκτοξευτές του συστήματος αεράμυνας S-300 Favorit. Είναι γνωστό ότι μιλάμε, μεταξύ άλλων, για πυραύλους με βεληνεκές στόχου έως και 150 χιλιόμετρα, οξεία έλλειψη των οποίων παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, γεγονός που μπορεί να αυξήσει σοβαρά την εμβέλεια των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πρόταση της Ελλάδας, ωστόσο, είναι περισσότερο από πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν ακόμα μια σειρά συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ελλάδα, αν και αυτό θα προκαλέσει σοβαρές διαμαρτυρίες από την Τουρκία, της οποίας οι σχέσεις με την Ελλάδα πρόσφατα επιδεινώνονται όλο και περισσότερο.

Μέχρι σήμερα, η Ουκρανία διαθέτει περίπου 10 εκτοξευτές S-300 SAM εν ενεργεία.

( ἀπό : avia-pro)

Διαβάζουμε ἐπίσης πώς  ὁ Παναγιωτόπουλος εἶπε : 

« ...η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει το σύστημα S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία μ’ αντάλλαγμα σύστημα Patriot », κάνοντας λόγο όχι για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, που σημαίνει ότι το Patriot θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Αμερικανών.
«Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν σύστημα Patriot στο νησί, τότε αφού ενσωματωθεί στο εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν ν’ αφαιρεθούν Η ίδια διαδικασία ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο ρωσικό σύστημα αεράμυνας που θα ήθελαν (οι ΗΠΑ) να στείλουν στην Ουκρανία»

Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει στο Κίεβο όχι μόνο τους S-300, αλλά και τα συστήματα Tor-M1 και Osa-AKM... ( ἀπό ἐδῶ

Ἄ, ναί,μποροῦμε νά παραδώσουμε τά πάντα, τί ἀνάγκη τά ἔχουμε ἄλλως τε ; Τί, οἱ Τοῦρκοι πού λένε πώς θά ἔρθουν νύχτα ; Σιγά μωρέ. Οἱ μαγκιές τοῦ Ἐρντογάν εἶναι. 

Τώρα ἄν συμβῇ κάτι σάν τά Ἴμια,ἕνα ξημέρωμα στό Αἱγαῖο, ἔ τότε θά τρέξουμε καί πάλι στόν Μπάϊντεν καί τά τράνς τῆς κυβερνήσεώς τους, νά μᾶς σώσουν. Δέν ξέρω ἄν τά καταφέρουν,γιατί ἐν τῷ μεταξὐ μπορεῖ νά τραβολογοῦνται σέ τίποτα δικαστήρια γιά κλοπή πολυτελῶν βαλιτσῶν καί ὁ Μπάϊντεν ν᾿ἀπολαμβάνῃ κάποιο ντούζ μέ τήν ...κορούλα του,ὁπότε τό «εὐχαριστῶ τίς ΗΠΑ» μπορεῖ νά περιμένῃ. Τό σίγουρο εἶναι πώς οἱ τουρκαλάδες δέν θά περιμένουν...

Δέν βαριέσαι,γιά τά μάτια τοῦ Ζελένσκυ,οὔλα χαλάλιν του ! 




Ἡ Πελασγική 

2 σχόλια:

  1. απο τον γιο του δοσιλογου δεν μπορουσαμε να περιμενουμε τιποτα καλυτερο....ας βαλει ο Θεος το χερι του,γιατι αυτο το ημιτρελλο αυτιστικο [ κουλης] θα μας βαλει σε περιπετειες.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὑπάρχουν χειρότερα ἄρα γε ; Δέν ξέρω,νομίζω πώς εἴμαστε τόσο ἐκτεθιμένοι,γενικῶς,πού ἄλλο δέν πάει.

      Χαμένοι ἀπό χέρι. Παραδομένοι στίς ἐπιταγές τῆς ΝΤΠ !

      Καλησπέρα ἀγαπητή Σοῦλα !

      Διαγραφή