" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Τρομοκρατία . Μία ἀτελείωτη ὑπόθεσις ...


 Η Τουρκία συνέλαβε έναν ύποπτο που οι αρχές πιστεύουν ότι τοποθέτησε τη βόμβα που σκότωσε έξι ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadol

Φρικιαστικό !  Νά κάνῃς τήν βόλτα σου καί ξαφνικά .... (τό βίντεο ἀπό ἐδῶ)

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν όταν έκρηξη σημειώθηκε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της λεωφόρου Istiklal στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε αυτό που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε βομβιστική επίθεση που «μυρίζει τρομοκρατία». 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τους Κούρδους μαχητές για την έκρηξη. Ανακοινώθηκε ότι έχουν συλληφθεί 46 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο βομβιστής, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως υπήκοος Συρίας.

....«Οι προσπάθειες για την κατάληψη της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους μέσω της τρομοκρατίας δεν θα αποφέρουν αποτελέσματα», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σοϊλού είπε ότι η εντολή για την επίθεση στη λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης δόθηκε στο Κομπάνι, μια πόλη στη βόρεια Συρία, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας τα τελευταία χρόνια.

«Εκτιμήσαμε ότι η οδηγία για την επίθεση προήλθε από το Κομπάνι», είπε ο Σοϊλού, προσθέτοντας ότι ο βομβαρδιστής πέρασε από το Αφρίν, μια άλλη περιοχή στη βόρεια Συρία.

Η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει στόχος στο παρελθόν από Κούρδους, Ισλαμιστές και αριστερούς μαχητές...
...το PKK εξέδωσε δήλωση τη Δευτέρα, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη στην έκρηξη της Κωνσταντινούπολης.

ἀπό : jpost.com

...η τουρκική εφημερίδα Sabah δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γυναίκα που συνελήφθη χθες για την επίθεση στην Ιστικλάλ, αν διέφευγε στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου, όπου θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της:

«Στο Λαύριο θα εκτελούσαν την κοπέλα που πραγματοποίησε το τρομοκρατικό χτύπημα», έγραψε η εφημερίδα.

Ωστόσο, από την τουρκική αστυνομία πλέον διαρρέεται στο Reuters η πληροφορία ότι πίσω από το χτύπημα μπορεί να βρίσκεται το ISIS.....


Ο Σοϊλού δήλωσε: «Γνωρίζουμε το περιεχόμενο του μηνύματος που μας έστειλαν. Συνεχίζονται με επιτυχία οι επιχειρήσεις μας. Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες. Αν δεν τους είχαμε συλλάβει σήμερα, θα διέφευγαν στην Ελλάδα. Είμαστε αντιμέτωποι με μια δομή τρομοκρατίας, την οποία γνωρίζουμε από πού προέρχεται και από πού κατευθύνεται».

Και συνέχισε: «Θα απαντήσουμε με ένα ισχυρό μήνυμα στο μήνυμα που μας έστειλαν. Μάλιστα, πολύ ισχυρό μήνυμα».
( ἀπό ἐδῶ

Τί θά ...ὁμολογήσῃ ἄρα γε,ἡ γυναίκα πού συνελήφθη ; Χμμ.. Μᾶλλον τά ...πάντα ! Δικά της ἤ ὄχι,θά γίνουν δικά της... 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου