" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Χαστούκι στόν Ζελένσκυ ἀλά Μελόνι- Σούνακ

Ἡ Τζώρτζια καί ὁ Ῥίσι εἶπαν : Ἀμάν πιά μέ τήν Οὐκρανία καί τόν Ζελένσκυ. Στόπ ὡς ἐδῶ καί μή παρέκει. Ἔχουμε τίς πατρίδες μας πού πρέπει νά κυττάξουμε.

 Μετά την Βρετανία που προετοιμάζει το κλίμα για «διακοπή» της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία «πάγωσε» με την σειρά της την αποστολή του επόμενου, έκτου, πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Il Messaggero, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

....

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την χώρα και θα συναντηθεί τόσο με την πρωθυπουργό Μελόνι, όσο και με τον υπουργό άμυνας της Ιταλίας.

...........

Στην πραγματικότητα και η Τζόρτζια Μελόνι περιμένει να δει το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου για να αποφασίσει αν θα σταματήσει την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.


Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ θα διακόψει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία λόγω των βαρύτατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επί της ουσίας ο Ρίσι Σούνακ προετοιμάζει άπαντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Βρετανίας για εν μέρει τουλάχιστον, αποχώρηση από την στήριξη της Ουκρανίας.

Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους εξτρεμιστικούς κύκλους που την ελέγχουν και σπρώχνουν την χώρα σε μία πυρηνική αντιπαράθεση με την Ρωσία ενώ η ακρίβεια στα καύσιμα «πονάει» πλέον και την αμερικανική μεσαία τάξη.

Αν δεν αναγκαστεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να «μαλακώσει» την στάση της έναντι της Ρωσίας, τότε όλοι στην Ευρώπη θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο το οποίο νομοτελειακά οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και μετά από αυτήν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι πλέον πιθανός.

Ένα «πάγωμα» της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την Βρετανία και πιθανότατα μετά τις 8 Νοεμβρίου και από τις ΗΠΑ θα σημάνει το ουσιαστικό τέλος της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως Μελόνι και Σουνάκ εύχονται μία ήττα του Μπάιντεν για να έχουν το πρόσχημα που χρειάζονται για να ξεφύγουν από αυτή την τρέλα…

Στην πρώτη της συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε δηλώσεις της στον γνωστό δημοσιογράφο της Rai, Μπρούνο Βέσπα.

Του είπα: “Αγαπητέ Εμανουέλ, εσύ υπερασπίζεις τα συμφέροντα της Γαλλίας και εγώ της Ιταλίας. Σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσουμε, για κάποια άλλα θα τσακωθούμε. Η έντιμη και ξεκάθαρή μας προσέγγιση, όμως, μπορεί μόνον να ωφελήσει τις σχέσεις μας”. Και διαπίστωσα ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος στο να τηρήσουμε την συγκεκριμένη γραμμή» (φωτό)

Πιο αναλυτικά, απαντώντας σε ερώτηση του Βέσπα (ο οποίος και θα εντάξει, αναλυτικά, την απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού στο νέο του βιβλίο), η Μελόνι υπογράμμισε:

«Με τον Μακρόν, μιλήσαμε επί μια ώρα, σε τετ α τετ συνάντηση στο ξενοδοχείο Μέλια της Ρώμης. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε σαφείς και συζητήσαμε πολύ ξεκάθαρα, για τα όσα μας ενώνουν και όσα μας χωρίζουν. Αναφέρθηκα στην πρόθεσή μας να υπερασπίσουμε το Made in Italy, εξέφρασα την αντίθεσή μου στην επιθετική, επιχειρηματική στρατηγική που σε κάποιες περιπτώσεις υιοθετήθηκε από την Γαλλία, διαπίστωσα ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την διατροφική κυριαρχία, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα και το Παρίσι», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. «Μιλήσαμε για την Λιβύη, τις υποδομές και το μεταναστευτικό», πρόσθεσε η Μελόνι και κατέληξε:

«Του είπα:Αγαπητέ Εμανουέλ, εσύ υπερασπίζεις τα συμφέροντα της Γαλλίας και εγώ της Ιταλίας. Σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσουμε, για κάποια άλλα θα τσακωθούμε. Η έντιμη και ξεκάθαρή μας προσέγγιση, όμως, μπορεί μόνον να ωφελήσει τις σχέσεις μας”. Και διαπίστωσα ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος στο να τηρήσουμε την συγκεκριμένη γραμμή».

Ἀπό : ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ 


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,μόνον εμείς με τον άχρηστο που έχουμε θα συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για χρηματοδοτούμε τους γύφτους της Ουκρανίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἕνας ἄχρηστος,ἄλλος ἄχρηστος ( Ἄλεξ) κι᾿ἄλλος ἄχρηστος ( Ἀνδρουλάκης) ἀκόμη ἕνας πανάχρηστος ( Κουτσούμπας) καί πάει λέγοντας ...

      Τίς πταίει γιά τούς ἀχρήστους αὐτούς πού τά παίρνουν χοντρά μηνιαίως χωρίς νά κάνουν τίποτε ;

      Ἔλα ντέ !

      Μόνη ἐλπίδα μας,μία Ἐθνική Κυβέρνησις. Ἀλλά ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Ακούστε τον καλά, ξανά και ξανά:
      https://www.youtube.com/watch?v=UqyjQnMlrGA

      Διαγραφή
  2. https://www.sportime.gr/bloggers/eleftherios-andronis/i-fasistria-meloni-xanapire-piso-tous-igionomikous-i-neofileleftheri-aristia-tou-maximou-ti-kani/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα ἡ ἡμέρα ἦταν ἀφιερωμένη στήν ἐπάνοδο Νετανιάχου. Ἔ...μᾶς νοιάζει...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ Εὐχαριστῶ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, πάντως σύμφωνα με την 'The Jerusalem Post', ο Ζελένσκι παρουσιάζεται ως o No.1 Eβραίος Influencer ΤΟΥ 2022, με τη μεγαλύτερη επιρροή!!

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=5591526400942736&set=a.1662729673822448&__cft__[0]=AZVEnP-oaRS7sw-WNnCZ8Q0ZMGZXjoCxZCRpvA1YPbQhguWaDnbUxDre4ctO4UexUSRUKIGYYp7v0LdnljEwalXeYM0i7b09um-n6ahISmTJiBrs0FL96fJ1GDxeJ7nnxzF-3cy3Jx1cCdescmWbm7zbe7VaZryDq430NZPW_GXwrg&__tn__=EH-R

    archanggelos.uriel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά ἔτσι εἶναι. Ὅμως γιά νά ᾿δοῦμε θά συνεχίσῃ νά εἶναι ;
      ἘΚεῖ εἶναι τό ζητούμενον.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή