" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ἡ «Ἐπιτροπή Ἑλληνισμοῦ» στήν ὁμογένεια τῶν ΗΠΑ

 Του Νίκου Σταματάκη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου (εδώ ένα σύντομο βιογραφικό) περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού». Η Επιτροπή Ελληνισμού είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 με αφορμή την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και ασχολείται κυρίως με τα εθνικά θέματα (για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε εδώ).  

Συναντήσαμε προσωπικά τον Δρα. Αμπατζόγλου πριν λίγες μέρες στη Ν.Υόρκη και είχαμε εκτεταμένη συζήτηση μαζί του. Πρόκειται για ένα αγνό και θερμό Ελληνα που δεν το βάζει κάτω και επιμένει να αγωνίζεται για τα θέματα που θάπρεπε σύσσωμος ο Ελληνισμός να τα κάνει σημαία του.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Δρ. Αμπατζόγλου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις με παρουσίαση του τρίτομου βιβλίου του “Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο αγώνας για τη Μακεδονία” και σχετικές ομιλίες στις ακόλουθες πόλεις προσεχώς:

ΣΙΚΑΓΟ: Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Έλμχουρστ του ΙΛΙΝΟΪ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:00μμ.  Συντονιστής θα είναι ο Δρ. Αλέξανδρος Αλέμης. Την εκδήλωση στηρίζει η ελληνική εφημερίδα του Σικάγο “Hellenic Voice”.

ΦΛΟΡΙΔΑ PALM HARBOR: στο Κρητικό Σπίτι, 1821 Curlew Rd. Palm Harbor, ΦΛΟΡΙΝΤΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 18:30. Την εκδήλωση στηρίζουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριντας, ο Κρητικός Σύλλογος Clearwater και ο Σύλλογος Μακεδόνων “Μέγας Αλέξανδρος”.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΑΣΤΟΡΙΑ: Στο Κρητικό Σπίτι, 32-33 31st Street, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00. Την εκδήλωση στηρίζουν: η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά, η Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών ΗΠΑ, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Υόρκης “ΚΟΜΝΗΝΟΙ”, ο Σύλλογος Ποντίων Κονέκτικατ “ΠΟΝΤΟΣ”. Η αίθουσα παραχωρήθηκε δωρεάν από τον Σύλλογο Κρητών Νέας Υόρκης “ΟΜΟΝΟΙΑ”.

Ἀπό : helleniscope.com

Γιά τό σημαντικό ἔργο πού κάνει ὁ καθηγητής Ἰωάννης Ἀμπατζόγλου ἔχουμε ἀναφερθεῖ καί στό παρελθόν μέ ἀνάλογες ἀναρτήσεις : 

Μνημεῖο στό Πισοδέρι γιά τήν Ἡμέρα Ἀντιστάσεως καί Ἀγῶνος ΚΑΤΑ τῆς προδοτικῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν   

Ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν καί ὁ Ἀγῶνας γιά τήν Μακεδονία- Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση, στο Ναύπλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό

Εἶναι ἴσως ἀπό τούς ἐλαχιστοτάτους πού ἔχουν μείνει ὡς Δόν Κιχώτης νά πολεμᾶ ἀκόμη,διότι «τίποτε δέν ἔχει τελειώσει» ὅπως χαρακτηριστικά λέει καί στίς ὀμιλίες του,ὁ ἀξιολογος αὐτός ἄνθρωπος, καί ὑπάρχει ἡ δυνατότης ν᾿ἀκυρωθῇ αὐτή η συμφωνία.  Νά πολεμᾶ λοιπόν ἐνάντια στήν μεγάλη προδοσία πού πραγματοποιήθηκε ἀπό τά κομμούνια τοῦ συριζα καί τό παρακολούθημά του,τόν Καμμένο,ὅπου παραδόθηκε μέσῳ τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας, ἡ ἴδια ἡ  Ἱστορική μας Κληρονομιά. 

Μόνος αὐτός «ὄργωσε» τό καλοκαίρι πού μᾶς πέρασε ὁλόκληρη τήν Πελοπόννησον καί μέ ὁμιλίες του διέδωσε τό πνεύμα τοῦ ἀγῶνα πού πραγματοποιεῖ. Μετέφερε τήν ἐλπίδα πώς τίποτε δέν ἔχει χαθεῖ ἀλλά τήν δικαίωσιν γιά τήν Μακεδονία μας πρέπει νά τήν διεκδικήσουμε ὅλοι μαζύ μέ ὀδηγό τήν Ἐπιτροπή Ἑλληνισμοῦ πού ὀργάνωσαν καί ἵδρυσαν μαζύ μέ τόν καθηγητή κι᾿ἄλλοι ἐπιστήμονες ἀλλά καί ἁπλοί ἄνθρωποι πού δέν δέχθηκαν καί δέν δέχονται ἀμαχητί τήν προδοσία αὐτή. 

Ποιά εἶναι ἡ Ἑπιτροπή Ἑλληνισμοῦ :


Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική παραχώρηση από γενέσεως του ελλαδικού κράτους. Με αυτή τη συμφωνία παραδόθηκε ο όρος «Μακεδονία» σε μη Έλληνες (στους σλαβικής καταγωγής Σκοπιανούς) και επίσης δόθηκε η δυνατότητα αυτοί να αποκαλούνται Μακεδόνες και η γλώσσα τους μακεδονική...

Η συγκεκριμένη συμφωνία –που υπογράφηκε από Έλληνες πολιτικούς– θέτει τον ελληνισμό σε κίνδυνο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Βεβαίως και σε άλλα θέματα το ελλαδικό κράτος έχει εκθέσει σε κίνδυνο το έθνος μας με τους χειρισμούς του, όπως με τη συνεχή υποχωρητικότητά του στις προκλήσεις των Τούρκων, με την εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών, με την αδιαφορία που δείχνει για τον κυπριακό ελληνισμό, με το να δείχνει ανοχή στην παράνομη μετανάστευση (στη συντριπτική πλειονότητα ισλαμιστών) κ.λπ. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως για πρώτη φορά παραχωρήσαμε μέρος της ιστορίας μας, αλλά και της ταυτότητάς μας σε έναν άλλο λαό, ο οποίος μάλιστα ποτέ δεν έκρυψε τον αλυτρωτισμό του σε βάρος της πατρίδας μας. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... 

... η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει από μία οργάνωση, η οποία θα εργαστεί ανεξάρτητα από το ελλαδικό κράτος και από τα ελληνικά κόμματα και μέσω της οποίας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Γι’ αυτόν το λόγο ιδρύσαμε την Επιτροπή Ελληνισμού (Committee of Hellenism) με έδρα τη Θεσσαλονίκη


( Διαβᾶστε ὁλόκληρη τήν διακήρυξιν ἐδῶ

Ἐπίσης ἡ σελίς τοῦ Ἰωάννου Ἀμπατζόγλου στο φ/β, Ε Δ Ω 


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Κατα τον κ. Μαζη, η συμφωνια των Πρεσπων ειναι ακυρη εν τη γεννεσει της διοτι δεν εχει υπογραφει απο τους δυο αρχηγους κρατων. Απο την Ελλαδα την υπεγραψε ο ΠΔ κ. Παυλοπουλος, απο τα Σκοπια ο ΠΔ κ. Ιβανωφ ηρνηθη και την υπεγραψε ο κ. Ζαεφ, πρωθυπουργος.

    Οποιος εχει εξειδικευμενες γνωσεις επι του θεματος, θα ητο χρησιμον να μας πληροφορηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή