" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Χερσών : Ἡ σοφή κίνησις στρατηγικῆς τοῦ Ποῦτιν


 Ο γραμματέας Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Πιθανώς το πιο σημαντικό για εκατομμύρια Ρώσσους μετά την πρόσφατη αποχώρηση των στρατευμάτων από τη Χερσόνα. Η περιοχή Χερσώνα παραμένει μέρος της Ρωσσίας. Έτσι, σίγουρα θα επιστρέψουμε εκεί - όπως επιστρέψαμε τον Μάρτιο του 1944. Αφορμή αισιοδοξίας δίνουν και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη διεθνή σκηνή.

Μιλώντας για την Χερσόνα, ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους ήταν πολύ συγκεκριμένος:

Η περιοχή Kherson είναι υποκείμενο της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, αυτό το θέμα καθορίζεται και ορίζεται από το νόμο. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή.
.... ( ἀπό tsargrad.tv) 

Διαβάζουμε ἐπίσης ἀπό τό θέμα τοῦ Διοδότου : 

Γιατί εἶναι ἀνοησία αὐτό τό δημοσίευμα


Γράφει ὁ con

Η απόσυρση του ρωσικού στρατού από τη KHERSON και τα σχόλια του PRONEWS που δεν κοιτάζουν τον ουκρανικό χάρτη..

ΕΔΩ :     XA XA XA XA XA XA XA XA

1/ Η Ρωσία άφησε μια άδεια πόλη καθώς όλος ο πληθυσμός μεταφέρθηκε σε νέα σπίτια αριστερά του Δνείπερου .

2/ Οι Ουκρανοί μπορεί να έχουν την πόλη KHERSON , αλλά έχουν μόνο το 25% της περιοχής που βρίσκεται δεξιά του Δνείπερου. Aνατολικά είναι ρωσική καλά προστατευμένη γη στο μέγεθος σχεδόν της Γαλλίας…..

3/ Οι Ρώσοι έφυγαν καθώς η περιοχή είναι ανοιχτός χώρος και πολύ επικίνδυνη για τους στρατιώτες τους , ΑΛΛΑ , ο κύριος λόγος της αποχώρησης είναι ότι αν οι Ουκρανοί που ήδη βομβάρδισαν το φράγμα θα μπορούσαν να το ξανακάνουν, και ο ρωσικός στρατός θα είχε αποκλειστεί σε μια μη ενδιαφέρουσα στρατιωτική ανοιχτη γη , ενώ το νερό θα πλημμύριζε την περιοχή…….

4/Οπότε είναι πιο σοφό να μετακινήσουν το στρατό τους βορειοδυτικά και μετά να κατέβουν προς το Μυκολάγιεφ και την Οδησσό.

5/Χωρίς να υπολογίζεται ο ρωσσικός στρατός στη Λευκορωσία, οι Ρώσσοι έχουν συγκεντρώσει περίπου 320.000 στρατιώτες στην περιοχή και μέχρι το τέλος του μήνα, όταν το έδαφος θα είναι σκληρό, τα άρματα μάχης και ο βαρύς στρατός τους θα είναι σε θέση να προχωρήσουν ευκολότερα (σήμερα είναι λασπώδης παντού).

6/Συμβουλευτείτε κάτω τον χάρτη και να παρατηρήσετε το τεράστιο φράγμα :


Πᾶμε τώρα στό ἄρθρο τοῦ Γ. Μεταξᾶ 

Η αποχώρηση του ρωσικού στρατού από τη Χερσώνα ήταν κίνηση ήττας ή στρατηγικής;

αναλύει ο Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Από το Φεβρουάριο, οπότε και ξεκίνησε η Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, πολλοί αναλυτές έχουν εμφανιστεί στα διάφορα τηλεοπτικά παράθυρα, στα διάφορα ΜΜΕ, αλλά και κοινωνικά δίκτυα, προβαίνοντας σε αναλύσεις επί αναλύσεων για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Είναι συστημικοί αναλυτές, μιλούν για νίκες του ουκρανικού στρατού, που μόνο αυτοί βλέπουν. Από την άλλη οι μη συστημικοί αναλυτές, μην μπορώντας να κατανοήσουν τη λογική ενός ανθρώπου όπως είναι ο Πούτιν, μιλούν απλώς για μία τακτική προσεκτική.

Αυτό όμως που δεν βλέπουνε και οι δύο πλευρές, είναι ότι στην ουσία ο πόλεμος δεν διεξάγεται στην Ουκρανία. Αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα η βιτρίνα ενός άλλου πολέμου που διεξάγεται κρυφά. Πρόκειται για έναν οικονομικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρώπης και Κίνας. Και αν θέλετε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον πόλεμο, είναι ένας πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία κατά του αγγλοσαξονικού τόξου, το οποίο υποστηρίζεται από την βαυαρική πάλαι ποτέ αυτοκρατορία. Και ως σύμμαχοι των Ρώσων εμφανίζονται οι Κινέζοι οι οποίοι επιθυμούν να εξαπλώσουν παντού την εμπορική τους κυριαρχία.

Το ΝΑΤΟ αποτελεί στην πραγματικότητα την έδρα της νέας αγγλοσαξονικής αυτοκράτορας. Ένα ΝΑΤΟ το οποίο υποστηρίζεται από τον πρώην βαυαρικό οίκο των Rothschild. Για να είμαστε και λίγο πιο σαφείς, το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε από τη βαυαρική Δυναστεία των Rothschild, στα πρότυπα ενός τέταρτου Ράιχ. Οπότε τίθεται το ερώτημα: μήπως τελικά οι βαυαροί εκμεταλλεύονται τους αγγλοσάξονες και όχι το αντίθετο; Είναι άλλωστε γνωστό από τα αρχαία χρόνια ότι οι αγγλοσάξονες, και δει οι Βρετανοί κυρίως, είναι μία αβδηρίζουσα* φυλή.

Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, για κάποιο άλλο – κατά πάσα πιθανότητα – άρθρο.

Ας επιστρέψουμε όμως στο προκείμενο.

Από την αρχή της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρούμε μία σειρά από προσεγμένες τακτικές και κινήσεις. Πρώτοι στόχοι ήταν οι νατοϊκές εγκαταστάσεις. Κυρίως εργαστήρια που κρυφά κατασκεύαζαν βιολογικά όπλα. Ακολούθησαν ουκρανικοί στρατιωτικοί στόχοι. Στη συνέχεια έγινε επέμβαση στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με μία εύλογη καθυστέρηση προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι. Τέλος ακολούθησαν τα λιμάνια, και όλα τα σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος. Και παρά το γεγονός ότι αυτή η επέμβαση θα μπορούσε να είχε λήξει εντός μίας εβδομάδος με την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσική πλευρά αποφάσισε ότι έπρεπε να παρατείνει το χρονικό διάστημα της παραμονής της στην Ουκρανία. Και αυτό δεν ήταν τυχαία επιλογή.

Οι στόχοι της ρωσικής πλευράς είναι εμφανής, για όποιον μπορεί να τους διακρίνει βεβαίως. Η μη επέκταση του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα ήταν στην πραγματικότητα η πρόφαση. Η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, ήταν η αφορμή. Ο στόχος όμως ήταν καθαρά οικονομικός. Και αυτός αφορούσε τόσο το αγγλοσαξονικό τόξο όσο και την Ευρώπη η οποία έχει συμμαχήσει με αυτό, μέσω του ΝΑΤΟ. Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα!

Και ξαφνικά, η Ρωσία αποχωρεί από τη Χερσώνα. Οι συστημικοί αναλυτές και τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έσπευσαν να πανηγυρίσουν για κάποια νίκη του ουκρανικού στρατού την οποία μόνο αυτοί είδαν. Για να καταλάβουμε όμως το τι πραγματικά συνέβη στη χερσώνα θα πρέπει να γνωρίζουμε τη γεωλογική κατάσταση της περιοχής αλλά και τα όσα συνέβησαν πριν από αυτή την αποχώρηση.


Η Χερσώνα είναι μία μικρή περιοχή η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Δνείπερου. Για την ακρίβεια βρίσκεται στις αρχές του δέλτα του Δνείπερου με τη Μαύρη Θάλασσα. Η ονομασία της προέρχεται από το ελληνικό «Χερσόνησος» Και αποτελεί κομμάτι της Ταυρικής Χερσονήσου. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η Κριμαία. Η Κριμαία έχει καταληφθεί από τους Ρώσους εδώ και αρκετά χρόνια. Και απλά να θυμίσω εδώ εν είδει παρένθεσης, ότι η Κριμαία είχε γίνει δώρο από τη Ρωσία προς την Ουκρανία όταν η τελευταία συμφώνησε στο να ενταχθεί στην Ένωση Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).

Αυτά ως προς τη γεωλογική θέση. Τι έχει συμβεί πριν από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα;

Το κυριότερο συνέβη περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εκνευρίστηκε με τον Ζελένσκι, όταν εκείνος ζήτησε παραπάνω οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι, ήταν το γεγονός ότι ο οπλισμός που δόθηκε ως βοήθεια για την Ουκρανία βρέθηκε σε χώρες όπως η Φινλανδία η Αραβία και αλλού. Πρόσφατα Ανακάλυψα και μία ιστοσελίδα στην οποία πωλούνται ουκρανικά όπλα. Θα ρωτούσε κάποιος για ποιο λόγο η Ουκρανία να πουλάει όπλα δεξιά και αριστερά τη στιγμή που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε πόλεμο. Προφανώς για να γεμίζουν οι τσέπες του Ζελένσκι, ο οποίος κάθε βράδυ κάνει live στο tik tok! Πολύ λογικό για έναν Πρόεδρο μιας χώρας η οποία βρίσκεται σε πόλεμο…

Στιγμιότυπο από το χθεσινοβραδυνό (11/11/2022) live του Ζελένσκι στο tik tok.

Όλα αυτά δείχνουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικά ματαιόδοξο και κενόδοξο. Έναν άνθρωπο ο οποίος ως ηθοποιός κοιτάζει πώς θα φτιάξει καλύτερα την εικόνα του. Και εκείνο που καταφέρνει είναι να καταστρέφει την εικόνα του και να εξευτελίζει τους συμμάχους του. Αυτά και άλλα πολλά ήταν που έκαναν το ΝΑΤΟ να θέλει πλέον να βγάλει από τη μέση τον Ζελένσκι. Και έτσι άρχισαν οι πιέσεις προκειμένου να έρθει σε συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά, κάτι που από την αρχή ζητούσε η Ρωσία αλλά οι σύμμαχοι της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ το έκριναν ως αδιανόητο.

Αυτό που ζητάνε στην πραγματικότητα είναι πλέον να έρθει η Ειρήνη στην Ουκρανία ώστε αφενός μεν να γλυτώσουν τα οικονομικά κόστη που προέκυψαν από τη ρωσική επέμβαση στη χώρα, αλλά από την άλλη να ξεφορτωθούν και ένα Πρόεδρο ο οποίος κοιτάζει μόνο να κάνει δημόσιες σχέσεις και να ζητάει συνεχώς βοήθεια και χρήματα.

Συνεπώς η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία μόνο δύο σκοπούς εξυπηρετεί. Ο πρώτος σκοπός είναι η απομάκρυνση με ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων σε μέρος όπου θα μπορούν να είναι πιο χρήσιμοι. Μετά το σαμποτάζ της γέφυρας στη Χερσώνα, αλλά και του Nord Stream 1, κρίθηκε χρησιμότερο να μετακινηθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Χερσώνα προς την Κριμαία προκειμένου να προστατέψουν την περιοχή. Από την άλλη βέβαια, Η αποχώρηση από τη Χερσώνα, δείχνει και κάποια ίχνη καλής θέλησης από τη ρωσική πλευρά, ώστε οι δύο χώρες (Ρωσία και Ουκρανία) να έρθουν σε συνομιλίες.

Η συμβουλή του Ζελένσκι ωστόσο, καταλαβαίνω ότι μία τέτοια κίνηση σημαίνει αυτόματα δύο πράγματα:

Την πλήρη εγκατάλειψη της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του και

Την ολοκληρωτική νίκη της Ρωσίας

Σε απλή μετάφραση, η Ρωσία θα βρίσκεται πλέον σε θέση διαπραγματευτικής ισχύος, με την Ουκρανία να κάθεται μόνη της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς τις πλάτες του ΝΑΤΟ. Και αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτε άλλο από την εξαφάνιση του Ζελένσκι και από τον πολιτικό χάρτη.

Με απλά λόγια, η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα, είναι μία κίνηση στρατηγικής, που φέρνει τη Ρωσία επικεφαλής του διπλωματικού παιχνιδιού. Και για να το πούμε πιο απλά, η Ουκρανία είναι πλέον μία χαμένη υπόθεση για όλους εκτός από τους Ρώσους και πιστεύω ότι σύντομα θα τη δούμε ως ένα ακόμα μέλος της ρωσικής κοινοπολιτείας…

*Αβδηριτισμός= αφροσύνη, ηλιθιότητα. (ο όρος προέρχεται από τα Άβδηρα της Θράκης, μία πόλη που έχτισε ο Ηρακλής προς τιμήν του ήρωα και φίλου του Αβδήρου. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι κάτοικοι της πόλης αυτής ήταν συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της ευήθειας, της επιπολαιότητας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς.)
 
( ἀπό τό ἱστολόγιο : kanenazori.com)

Ἐπίσης πολύ ἐνδιαφέρον ἄρθρο : 

Αν στη θέση της σημερινής Ρωσίας ήταν το…Βυζάντιο και η Ρωμανία, τι θα γινόταν σήμερα;


Πιστεύω πώς ἔχει καλυφθεῖ ἐπαρκῶς τό θέμα. Ἡ οὐσία πού ἐξάγεται εἶναι πώς μέσῳ τῆς κίνησης αὐτῆς ὁ Ποῦτιν φαίνεται νά εἶναι ὁ μελλοντικός νικητής,ἀπό κάθε ἄποψιν. Συνεπῶς μία ἀκόμη στρατηγική κίνησις ἀπό τόν Ποῦτιν πού θέλω νά ἐλπίζω πώς θά βάλλῃ τά θεμέλια γιά τήν εἰρήνευσιν στήν περιοχή.  Εἴθε ! 

Ἐπίσης δύο πολύ καλά θέματα μᾶς ἔδωσε ὁ φῖλος μας "Κατακομβική Ἐκκλησία" ( ἐδῶ) . Τά συμπεριλαμβάνουμε γιά ἀνάγνωσιν καί τόν εὐχαριστοῦμε πολύ ! 

...η αποχώρηση από τη Χερσώνα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος αντι-Στάλινγκραντ. Αντί η πολιτική παρέμβαση να εμποδίζει τον στρατό, έχουμε τον στρατό ελεύθερο να κάνει επιχειρησιακές επιλογές, ακόμη και με το κόστος να φέρει σε αμηχανία τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτός, τελικά, είναι ο πιο έξυπνος -αν και οπτικά ταπεινωτικός- τρόπος να διεξάγεις έναν πόλεμο.



Ἡ Πελασγική

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,αυτό που πιστεύω,και νομίζω οι περισσότεροι που σε διαβάζουν ,είναι πως,τελικά ο Β.Πουτιν και η Ρωσία κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς με την Κύπρο και την"Β.Ηπειρο",για αυτό και οι λουλουδες της πατρίδας μας δεν τον συμπαθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Ποῦτιν ξέρει πάρα πολύ καλῶς τί κάνει. Προσωπικῶς εἶναι ἀπό τούς ἐλαχιστοτάτους πολιτικούς,τοὐλάχιστον τῶν τελευταίων 80 χρόνων,πού τόν παραδέχομαι κι᾿ἐμπιστεύομαι μέ κλειστά μάτια. Βεβαίως θά μοῦ πῆς "μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μή λές",ἀλλά ὅταν πρὄκειται γιά τόν Ποῦτιν φαντάζομαι πώς μποροῦμε νά τολμήσουμε μία μεγάλη κουβέντα !

      Ναί,ὅπως τό λές !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Εσύ αγαπητή Πελασγική τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια, κι εγώ έχω καραδηλωμένο το μπλογκ απ' το ξεκίνημά του ως "πουτινικό" χεχε..
      Κοίτα τώρα την νέα μεγάλη πατάτα των mainstream ιστοσελίδων, που ή ξεπουλιούνται ή είναι απλώς ηλίθιοι που δημοσιεύουν ό,τι τους δίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

      Pronews: " Νέα υποχώρηση των Ρώσων: Εκκενώνουν από πολίτες και την πόλη Κακχόβκα στην Χερσώνα - Τους καταδιώκουν οι Ουκρανοί "

      Η πραγματική εξήγηση όμως είναι ότι:

      Η πόλη βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Χρεσόν και οι Ρώσοι σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν τους Ουκρανούς που έρχονται από τη μόνη γέφυρα που έχει απομείνει, καθώς έχουν καταστρέψει όλες τις άλλες γέφυρες. Είναι ένα σχέδιο εξόντωσης. Η πόλη είναι μόλις λίγα μίλια μακριά και είναι εύκολος στόχος για τους Ουκρανούς, έτσι πρέπει να εκκενώσουν .

      Διαγραφή
    3. Τό εἶδα στό Προνιούς,πρίν ἀπό λίγο. Τί νά πῶ ; Μά δέν θέλει καί πολύ μυαλό βρέ παιδί μου νά καταλάβῃ κανείς πώς κάποιο σκοπό ἔχουν οἱ Ῥῶσσοι πού λειτουργοῦν ἔτσι. Ἄν τε ἀπό ἐκεῖ πού μᾶς παρουσιάζουν τόν ψηλοτακουνάκια καί τά ναζιστοπράγματα ὡς νά εἶναι οἱ τέλειοι στρατιωτικοί νόες ! Ἤμαρτον !

      Ὅταν γευτοῦν αὐτό πού ἑτοιμάζουν οἱ Ῥῶσσοι νά ᾿δοῦμε τί θά λένε, ἄν ὑπάρχουν γιά νά μποροῦν νά λένε...

      Ὅσο γιά ἐμᾶς πού πιστεύουμε κι᾿ἐμπιστευόμεθα τόν Ποῦτιν,ἄς τους νά μᾶς λένε πρακτόρια ΤΩΝ / OKHRANA / KGB / FSB ! Χά,χά, χά !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Κώστα !

      Διαγραφή
  2. ΗΓΕΙΤΑΙ , ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Κιεβο εχει πολυ βαθειες ριζες στις ψυχες των Ρωσσων. Οταν ο Πουτιν αναφερη την λεξη ''Υπαρξιακος Κινδυνος'' για την Ρωσσια το διδυμο ΝΑΤΟ/Ουκρανια κατι θελει να μας πη
    Ειναι πολυ επιπολαιον το αναλυειν καθημερινες εξελιξεις πολεμικων επισοδειων λες και ειμαστε μεσα στο Κρεμλινο.
    Η σημερινη Ουκρανια ειναι ενα τεχνητο κρατος αποτελουμενο απο αρχαιγονα Ρωσσικα εδαφη. Ο πρωτος Τσαρος της Ρωσσιας εστεφθει στο Κιεβο, το 1000 μ.χ.
    Στο 2ΠΠ ο Χιτλερ μπηκε για λιγο στο Κιεβο. αλλα μετα... Μην το ξεχνατε το μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τράβηξαν γιά Μόσχα. «Στήν Μόσχα ἀδελφές μου,στήν Μόσχα» πού ἔλεγε καί ἡ γκαρσόνα βού,στό Κων/νου καί Ἐλένης ( πάρα πολύ πετυχημένη σειρά ! )
      Πῆραν τό Κίεβο,πῆραν τήν Κριμαία,πῆραν τό Χάρκοβο,τήν Ὀδησσό, τό Ντονμπάς καί τράβηξαν γιά Μόσχα.Ἔ καί ; Τήν πάτησαν ΚΑΙ αὐτοί ὅπως ὁ Ναπολέων. Ἔτσι θά τήν πατήσουν ὅλοι ὅσοι τά βάζουν μέ τήν Ἁγία Ῥωσσία.

      Ὁσονούπω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  4. Το (νατοικο) μενου περιλαμβανει για τη συνεχεια: Ζαποριζια, Μελιτοπολη, Εξοδο στην Αζοφικη. Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά νά ᾿δοῦμε,ὅπως λές... Μᾶλλον μέ τό πηρούνι καί τό μαχαίρι στά χέρια θά μείνουν... Ἤ τέλος πάντων ἄς φᾶνε κανέναν πλαστικό μπριζολίκι μέ γαρνιτοῦρα σκουλίκια καί ἀκρίδες καί γάλα κατσαρίδας. Καί νά ποῦν κι᾿εὐχαριστῶ ἄν δέν τούς ἐξαϋλώσει ὁ Ποῦτιν. ( Προσωπικῶς προτιμῶ σφόδρα, τό δεύτερο. )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. Η οικονομικη καταστροφη της Ευρωπης ειναι ως γνωστον(στους νοημονες βεβαια) ο κυριος στοχος της Αγγλοσαξονικης Ελιτ.Απο προθεση, σχεδιασμο, εχθροτητα και υστεροβουλια εντελως. Ταυτοχρονα ομως η καταστροφη της Ευρωπης (και εδω ειναι το οξυμωρο) ειναι ΚΑΙ στοχος της Ρωσσιας!! Οχι εθελοντικα, οχι απο προθεση αλλα ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ αφου η Ρωσσια για να επιβιωσει θα πρεπει να καταστρεψει την σημεριμηω Ευρωπη που της κλεινει τον δρομο της εθνικης της επιβιωσης. Και δεν την αφηνει να ανασανει. Μια Ευρωπη που χειραγωγειται τοσο βαναυσα απο τις μαριονετες και τους μπροστινους που την κυβερνουν. Κοιταξτε λοιπον τι σοφιστηκαν οι νεοταξιτες!!!!!! ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.Μια Ρωσσια που δρα οπως προειπα ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ κατ αυτον τον τροπο αφου ειναι αδυνατο να συνεννοηθει με τις μαριονετες του CLAUS.Η μονη ελπιδα ειναι να ξυπνησουν απο τον ληθαργο της καλοπερασης οι Ευρωπαικοι λαοι (θα το κανουν συντομα, λογω πεινας υποθετω) και να ερθουν σε απευθειας συνεννοηση με την Ρωσσια.Καθοσον η Ευρωπη με την Ρωσσια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ. Αφου η αμφοτεροβαρης και αμοιβαια επωφελης συνεργασια ειναι κατι παραπανω απο αυταποδεικτη. Λογω της απολυτης συμπληρωματικοτητας των οικονομιων κυριως, θα προσθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Θαλῆ ! Ὅλοι ἐλπίζουμε στήν ἀφύπνησιν τῶν εὐρωπαϊκῶν λαῶν ( καί τῶν βαριά κοιμωμένων καί ἀποβλακομένων ἐλλήνων). Κάτι πού ὅπως δείχνουν τά πράγματα γίνεται.

      Καλησπέρα ἀγαπητε Θαλῆ !

      Διαγραφή
  6. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/synetrivi-i-oukraniki-apovasi-sto-delta-tou-dneiperou-dekades-nekroi/

    Ειναι που τους καταδίωκαν οι Ουκρανοι....
    Που πας ρε καραμήτρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι !

      https://sxolianews.blogspot.com/2022/11/blog-post_14.html

      Εὐχαριστοῦμε ἀγαπητέ ! Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  7. Στό ἄκουσμα τῆς εἴδησης τῆς ἀποχώρησης τῶν ρωσικῶν στρατευμάτων ἀπό τή Χερσώνα καί βλέποντας τούς πανηγυρισμούς τῶν Οὐκρανῶν ἀπό τήν ἄλλη, αὐτοστιγμεί ἀνακάλεσα στό στοχασμό τούς στίχους ἀπό τήν "Αἰνειάδα" τοῦ Βιργιλίου:

    Nos rati abiisse, et petiesse Mycenas vento
    Ergo omnis Teucria se solvit longo luctu:
    portae panduntur, juvat ire et videre Dorica castra
    desertosque locos relictumque littus
    (Πώς ἔφυγαν θαρρήσαμε ἐμεῖς κι ἀνοίξανε πανιά γιά τίς Μυκήνες
    Λεύτερη ὅλη ἡ Τροία, παρελθόν τό πένθος πού τήν πλάκωνε για χρόνια
    Ὀρθάνοιχτες οἱ πύλες. Μέ χαρά πηγαίνουμε στό δωρικό στρατώνα
    βλέπουμε τά λημέρια ἀδειανά καί τό γυαλό πού ἄφησαν καί φύγαν)

    Ἀλλά,

    Tum vero fides manifesta insidiaesque Danaum patescunt
    (Τότε, ἧρθε τῆς ἀλήθειας ἡ στιγμή καί οἱ πλεκτάνες τῶν Δαναῶν φανερώνονται)

    Πρόκειται γιά τό γνωστό ἐπεισόδιο μέ τούς Τρῶες πού ἔκπληκτοι βλέπουν ἄδειο τό στρατόπεδο τῶν Δαναῶν, νόμίζουν πώς ἔλυσαν τήν πολιορκία καί ἀναχώρησαν καί δέχονται τόν Δούρειο Ἴππο μέσα στό κάστρο τῆς Τροίας...Καί τότε ἀρχίζει ὁ ὄλεθρος...
    "Νύχτα τοῦ χαλασμοῦ καί τοῦ χαμοῦ - τό φονικό της ποιός ν΄ἀνιστορήσει"

    Deja vu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά ἀκριβῶς λέμε !

      Φοβοῦ τούς Δαναούς καί δῶρα φέροντες
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/11/blog-post_14.html

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητή Θεοδώρα ! Καλησπέρα !

      Διαγραφή