" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ὁ Νετανιάχου εἶναι πάλι ἐδῶ !


Ἡ ἐπάνοδος τοῦ Νετανιάχου στήν Πρωθυπουργία τοῦ Ἰσραήλ, ἔφερε μαζύ της καί πολλά παλιά θέματα. Ὄχι κλειστά,σίγουρα. Μέ σχόλιό του, ἀναγνώστης μας, μᾶς θύμισε πώς τό πραγματικό ἐπίθετο τοῦ Πρωθυπουργοῦ τοῦ Ἰσραήλ,εἶναι Μιλικόφσκυ. Ἐπίσης πώς ὁ παππούς του,Νάθαν ἦταν πού τό ἄλλαξε ( γεννημένος καί μεγαλωμένος στήν Βαρσοβία) θέλοντας νά δώσῃ  ἕνα ἐπίθετο περισσότερο ἑβραϊκό,στήν οἰκογένεια,ὁπότε καί τό ἔκανε Νετανιάχου, ἐπίθετο μέ νόημα : « ὁ Θεός ἔδωσε» : 

Ο Nathan Milikowsky Netanyahu γεννήθηκε στον Zvi στο Krevo (περιοχή Vilna) το 1875. απόγονος των Γκαών από τη Βίλνα. Σπούδασε στο Volozhin Yeshiva για 8 χρόνια και στη συνέχεια έγινε ρήτορας που κήρυττε περί Σιωνισμού. Μετανάστευσε (με τα παιδιά του που γεννήθηκαν στη Βαρσοβία) στην Παλαιστίνη το 1920 και υπηρέτησε ως διευθυντής διαφόρων εβραϊκών σχολείων σε πολλές πόλεις πριν εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ όπου εργάζεται ως υπάλληλος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού. Κατά την άφιξή του στην Παλαιστίνη,ο Μιλικόφσκι άλλαξε το οικογενειακό όνομα σε Νετανιάχου («Ο Κύριος έδωσε»). Αυτός ήταν από την αρχή υποστηρικτής των δεξιών απόψεων στο Σιωνιστικό κίνημα, μια τάση που βάθυνε στις επόμενες γενιές την δεμένη οικογένεια. Πέθανε το 1935.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι εγγονός του Nathan MILEIKOWSKY/ Milikowsky από το Krevo, που άλλαξε το όνομά του σε Νετανιάχου ( ἐδῶ

« ...εβραιοποίησε το επώνυμό του από το «Mileikowsky» στο «Netanyahu», που σημαίνει «ο Θεός έδωσε». Ενώ η οικογένειά του είναι κατά κύριο λόγο Ασκενάζι...»

Ἑβραιοποίηση ἐπιθέτων ἦταν κάτι πού ἐσυνηθίζετο στό Ἰσραηλ ἀπό τούς ἑβραίους τῆς διασπορᾶς. Διαβάζουμε σχετικῶς ἐδῶ

Τί μᾶς ἐνδιαφέρει ἀπό τό Μιλικόφσκυ ; 

Κάποια ἐξαδέλφια του ἀπό τίς ΗΠΑ,τά ὁποῖα σέ συνεργασία μέ τόν ἐξ Ἀμερικῆς Σπῦρο Κωνσταντινίδη,ἀγόρασαν τήν χρεοκοπημένη βιομηχανική μονάδα "Ἑλληνικός Χάλυψ " ( Hellenic Steel) πρό 3ετίας. Μία ἐπένδυσιν μέ σημασία...

Διαβάζουμε :

 Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ για την επένδυση των 100 εκατ ευρώ και την επαναλειτουργία της Hellenic Steel.

Ο επενδυτής είναι η εταιρία Jordan International συμφερόντων της οικογένειας Μιλικόφσκι, που ήταν επί πολλά χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της χαλυβουργίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Αμερικανός επενδυτής κος Nathan Milikowsky είναι ξάδελφος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Ο τελευταίος λίγους μήνες πριν σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ ήταν εκείνος που πριν από λίγους μήνες ήταν πρωταγωνιστής στη συμφωνία μεταξύ της κρατικής εταιρίας του Ισραήλ, Israel Natural Gas Lines και της IGI Poseidon που αποτελεί κοινοπραξία της  ΔΕΠΑ με την ιταλική Edisson για την κατασκευή αγωγού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από την Αν Μεσόγειο στη Δυτική Ευρώπη.

Τα ΜΜΕ του Ισραήλ ισχυρίζονται πως ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο κινήσεων η πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχετίζεται με την επένδυση Μιλικόφσκι.

Επισημαίνουν δε ότι ο κ. Νετανιάχου έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βοήθεια από τον κ. Μιλικόφσκι προκειμένου να αντιμετωπίσει νομικά τις έρευνες για διαφθορά που γίνονταν σε βάρος του.

Τονίζουν ότι ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκόμισε κέρδος 700% από τη μετοχή της Seadrift Coke ιδιοκτησίας Μιλικόφσκι η οποία πουλήθηκε στην Thyssenkrupp λίγο πριν συγχωνευτεί με άλλη εταιρία του Μιλικόφσκι.

Ο  κ. Μιλικόφσκι πάντως μιλώντας στην Zman Israel ισχυρίστηκε ότι η επένδυση στη Hellenic Steel δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή του αγωγού και ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την εξαγορά αυτή.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα για το project του αγωγού και ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το έργο.

ΕΔΩ

Συμφέροντα που συνδέονται με τον ισραηλινής καταγωγής Αμερικανό επενδυτή Νάθαν Μιλικόφσκι βρίσκονται πίσω από την Jordan International Co. Η τελευταία είναι ο στρατηγικός επενδυτής που επιχειρεί να αποκτήσει έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ την αργούσα από το 2014 και σε καθεστώς εκκαθάρισης ελληνική ελασματουργία προϊόντων χάλυβα Hellenic Steel. 

 Ο 76χρονος Νάθαν Μιλικόφσκι, που είναι συγγενής του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει διατελέσει μέτοχος και ανώτατο διοικητικό στέλεχος σειράς αμερικανικών εταιρειών με δραστηριότητα σε βιομηχανικά προϊόντα μεταξύ των οποίων στη Seadrift Coke, η οποία παράγει προϊόντα και ηλεκτρόδια γραφίτη, όπως και η GrafTech International στην οποία έχει επίσης διατελέσει γενικός διευθυντής. Με σπουδές σε νομικά στο Yale University και στο New York University School of Law θεωρείται επενδυτής που ειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις προβληματικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και οι προαναφερθείσες. Τα εταιρικά του οχήματα εκτός από την Jordan International περιλαμβάνουν και την Jordanmill Ventures, την Premia Spine που ειδικεύεται στα ιατρικά μοσχεύματα και την PS Investments που ειδικεύεται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

...............

Αξίζει να σημειωθεί πως η Hellenic Steel, που ιδρύθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη από την αμερικανική Republic Steel, το 2005 είχε κύκλο εργασιών 218,47 εκατ., ο οποίος το 2010 είχε υποχωρήσει στα 126,9 εκατ. και το 2012 στα 85,83 εκατ., ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες έφταναν τα 74,57 εκατ. ..

Με βάση τη συμφωνία το ενεργητικό της Hellenic Steel που μεταβιβάζεται αποτελείται από 172 ακίνητα, 357 είδη μηχανολογικού εξοπλισμού και άλλα 36 είδη λοιπού εξοπλισμού και η αξία τους είναι 9,8 εκατ., ενώ το μεταβιβαζόμενο παθητικό είναι 6,49 εκατ. με υπόλοιπο τιμήματος σε μετρητά 12 εκατ. ευρώ.

ΕΔΩ 

Ὁ συνεργάτης τοῦ Νάθαν Μιλικόφσκι,ἑλληνο-ἀμερικανός Σπύρος Κωνσταντινίδης,ἦταν ἐκεῖνος πού στήν οὐσία ὤθησε στήν ἐπένδυσιν αὐτή γιἀ τόν ἑξάδελφο τοῦ Νετανιάχου. Ψάχνοντας γιά τόν Κωνσταντινίδη ἐξ ΗΠΑ, βρῆκα ἕναν Κωνσταντινίδη,ἐδῶ στήν Ἑλλάδα,ἑβραϊκῆς καταγωγῆς,ἀπό τήν Ζάκυνθο πού βρέθηκε στό Ἰσραήλ,οἰκογενειακῶς τό 1946. Διαβᾶστε τήν ἱστορία του ἔχει ἐνδιαφέρον : Ἐδῶ

Γιά τόν Σπῦρο : 

Με τη φράση "σε λίγες ημέρες η Hellenic Steel δεν θα είναι πτωχευμένη", ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και εκπρόσωπος των αμερικανών επενδυτών της Jordan International, Σπύρος Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι "μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός η εταιρεία δεν θα είναι πτωχευμένη και θα τεθεί σταδιακά σε πλήρη λειτουργία με μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ και με τις θέσεις εργασίας, σε πρώτη φάση, να προσεγγίζουν τις 400"...ἐδῶ


Καί πάνω σ᾿αὐτή τήν ἐπένδυσιν στάθηκε καί ὁ Κούλης γιά νά κάνῃ τήν πολιτική του. 


Καί διαβάζοντας τά παραπάνω θέμα ἤ μᾶλλον βλέποντας τήν φωτό μέ τόν ὅλο καμάρι Κούλη,τί θυμήθηκα ; 



Καί κῦττα νά ᾿δῆς πού ὁ Νετανιάχου ξαναέγινε Πρωθυπουργός τοῦ Ἰσραήλ καί βεβαίως οἱ παλιές ἀγάπες μέ τόν Κούλη δέν ξεχνιοῦνται. Τί νά πῶ, ἴσως κάποιες νέες ἐπενδύσεις εἶναι στά σκαριά, ὁ East Med πού φαίνεται νά μπαίνῃ ξανά στό ...παιχνιδι ; Ἀλλά εἶναι καί ἡ Κύπρος ὅπου γίνονται οἱ μεγάλες μπίζνες καί οἱ Ἰσραηλινοί ἀγαποῦν πολύ τήν Κύπρο,ὅπως καί τήν Ἑλλάδα...

Γιατί μή νομίζετε, μέ τήν νίκη του αὐτή ὁ Νετανιάχου δέν εἶναι παρών καί πάλι μόνον στό Ἰσραήλ,ἀλλά  εἶναι καί ἐδῶ ! 


ἀπό ἐδῶ ( Συλλογή ἀναρτήσεων μέ Νετανιάχου - Μητσοτάκη) 


Ἡ Πελασγική

15 σχόλια:

  1. Όλα τα εβραϊκά επώνυμα στο Ισραήλ είναι επιλογή.
    Το επώνυμο του Μπεν Γκουριόν ήτο Grun. Το έλαβε από τον οπλαρχηγό του Μπάρ Κοχμπα, που επαναστάτησε τον β' αιώνα μ.Χ. κατά των Ρωμαίων με αποτέλεσμα
    κ δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σφαγμένους σε Κύπρο και Κυρήνη.
    Το επώνυμο του Περετζ (αετός) ήτο Περσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι᾿αὐτούς τίποτε τυχαῖον !
      Ὅπως τά γράφεις εἶναι.

      Πάντως φανταζεσαι νά μήν ἄλλαζαν τά ἐπιθετά τους οἱ μετανάστες ἑβραῖοι στό Ἰσραήλ ; Τί σόϊ ἑβραϊκό κράτος θά ἦταν ;

      Εὐχαριστοῦμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Η Ελληνικός Χάλυψ επωλήθη το 1996 στην ιταλική Ilva, έκλεισε την
    βιομηχανία πρό ετών λόγω μειώσεως του κύκλου εργασιών κυρίως από εισαγωγές από Τουρκία μετά την κατάργηση των δασμών από την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε γιά τίς πληροφορίες οἱ ὁποῖες βεβαίως λαμβανονται ὑπ᾿ὅψιν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Το Κωνσταντινίδης δεν είναι επώνυμο του Χαιμ, είναι το Κωνσταντίνι.
    Το κείμενο της Καθημερινής το είχα αναγνώσει και με είχε παραξενεύσει η ελληνική πατρωνυμική κατάληξις -ιδης.
    Οι Ισραηλίτες της Ζακύνθου μετεφερθησαν το 1522 από την Κρήτη από τους Ενετούς για να τους προστατεύσουν από την οργή των Κρητών, επειδή διά μίαν εισέτι φορά είχον προδόσει επαναστατική ενέργεια κατά της Ενετοκρατίας.
    Το Κωνσταντίνι ή Κωνσταντίνης προέρχεται από την Κρήτη.
    Φίλος του Βενιζέλου ο βιομήχανος
    Μωυσής Κωνσταντίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι εἶναι. Ἕχουμε γράψει σχετικῶς μέ τούς ἐν Κρήτῃ ἑβραίους,ἀλλά καί τήν διασπορά τους σ᾿ὄλα τά Ἑπτάνησα καί τήν Κέρκυρα,βεβαίως-βεβαίως.

      https://sxolianews.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html
      https://sxolianews.blogspot.com/2018/09/blog-post_89.html

      Ὅ Μωϋσῆς Κωνσταντίνης ἦταν γιά πολλά χρόνια πρόεδρος τοῦ ΚΙΣ. Καί φυσικά θά ἦταν φίλος τοῦ Βενιζέλου,ποίου ἄλλου ἄλλως τε ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ,εὐχαριστοῦμε !

      Διαγραφή
    2. Αυτός ο Μωυσής Κωνσταντίνης ήτο υιός του Ελκανάν που κυκλοφορούσε με το όνομα Κανάρης, υπάλληλος του υπουργείου των ΤΤΤ, κ σιωνιστής πράκτωρ.
      Ο έτερος ιδρυτής της βιομηχανίας ζυμαρικών ΜΙΣΚΟ το 1926 πτωχευσάσης προπολεμικώς κ αγορασθείσθης μεταπολεμικώς από Έλληνες.

      Διαγραφή
    3. Οἰκογένεια Κωνσταντίνη,Μπουρλᾶ,Νεγρίν (Γκαμπριέλ Νεγρίν Ῥαββῖνος Ἀθηνῶν ) καί γενικῶς μία «ὡραία συλλογή»!
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_19.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ,εὐχαριστοῦμε !

      Διαγραφή
    4. Κάθε επώνυμο κ ιστορία. Το Κωνσταντίνι ρωμανιώτικο, το Μπουρλά σεφαρδίτικο. Ο γνωστός Αλμπέρτο Μπουρλά έχει εξάδελφο με το αυτό ονοματεπώνυμο νυν ανώτατο στέλεχος της Vodafone, πριν διευθυντής καρτοκινητής της Cosmote, κ πριν της Wind.
      Επίσης ο Ρούμπυ Μπουρλά διευθύνων σύμβουλος των επιχειρήσεων του κομμουνιστού Πάνου Γερμανού, Puplic κλπ.
      Γαβριήλ Νεγρίν κολλητάρι με τον νεοταξίτη μητροπολίτη Ν. Χαλκηδόνος, Ιωνίας, Φιλαδελφείας κ Ηρακλείου Γαβριήλ.

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει κ έτερος Αλμπέρτο Μπουρλά, εξάδελφος, ανώτατο στέλεχος στην Vodafone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,μᾶς τό ἔγραψε πιό πάνω,ὁ Ἀνώνυμος ,- 4/11-11.21μ.μ.

      Πάντως εὐχαριστοῦμε ἀγαπητέ, Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  5. Το επανέγραψα περιληπτικώς διότι θεώρησα ότι είχε απωλεσθεί στον λαβύρινθο του διαδικτύου.
    Υπήρχε κ ο Μωυσής Μπουρλά, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, μέλος του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη
    Συμμετέσχε στις ταραχές της 06/05/1936 με τους εννέα νεκρούς εξ ών οι τρείς Ισραηλίτες. Με τον ένα ήτο δίπλα.
    Το αναφέρει στα απομνημονεύματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Ο ματωμένος Μάης του ᾿36 »,πού λένε τά κομμούνια ; Ἐκεῖ μπῆκαν πολλές παρακαταθῆκες. Ἔμπνευσις γιά καλλιτέχνες ! Ῥίτσος,Θεοδωράκης οἱ ἀγαπημένοι τῶν κομμουνιῶν κληρονόμησαν εἰς τάς τέχνας τά ἐμπνευσμένα ἀπό ἐκείνο τόν μεγάλο ἀγῶνα τά ἔργα σταθμούς !
      Τώρα ὁ Μίκης τόν ὕμνο τοῦ Σκαπανέως, τῆς 4ης Αὑγούστου, τόν ἔγραψε πρίν μελοποιήσει τόν Ἐπιτάφιο τοῦ Ῥίτσου ἤ μετά ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  6. Ανοιχτο βιβλιο για δαυτους, ο Μετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή