" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ἀπό ποιόν ἑβραῖο,ἐκπροσωπεῖται ἡ Κύπρος στό EjP ;

 

ἀπό ἐδῶ ὅπου καί τό λοιπό ...πλουσιώτατο βιογραφικό μέ τήν δράσι του στήν Κύπρον 

Ὁ Ράσκιν εἶναι ὁ θρησκευτικός ἀρχηγός τῆς ἑβραϊκῆς κοινότητος τῆς Κύπρου.Πῆγε στό νησί γιά νά βοηθήσῃ τούς ὁμόθρησκούς του,ὁ ἄνθρωπος βρέ παιδί μου.

Ἔχει καλές προθέσεις.Νά βοηθήσῃ εἴπαμε...


Θυμᾶστε τό περιστατικό μέ τούς ἑορτασμούς τῆς Χανουκά,στήν Κύπρο; 


Menachem Margolin
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των timesofisraelη Κυπριακή Δημοκρατία απέστειλε λογαριασμό την επόμενη μέρα των εορτασμών προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης.



Ο Ραβίνος Menachem Margolin, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη. Σ’ έντονο ύφος χαρακτήρισε ως προσβολή την κίνηση αυτή της Κύπρου, καλώντας παράλληλα τον ΥΠΑΜ να διαγράψει την χρέωση αυτή. Υπενθύμισε παράλληλα ότι στις 6 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε ψήφισμα εναντίον του αντισημιτισμού.

Το σχετικό ψήφισμα μεταξύ άλλων «καλεί τα κράτη μέλη να προβλέψουν την χρηματοδότηση και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων, των θεσμών και των πολιτών».

Την πλήρη αντίθεσή της στο περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής εξέφρασε η εβραϊκή κοινότητα Κύπρου διά του Προέδρου της Εβραϊκής ΚοινότηταςShahak Avni...

Καταλάβατε; Ἀπό τήν μία ἔρχεται ὁ ἐξ Εὐρώπης Ῥαββίνος καί ἀπειλεῖ τήν Κυπριακή Δημοκρατία ἀνοικτά ὡς ἀντισημιτική,ἀλλά καί θέλοντας νά δείξῃ ποιός στήν οὐσία ἔχει τό πάνω χέρι καί ἀπό τήν ἄλλη ὁ τοπικός ῥαββίνος «καταδικάζει» τήν συγκεκριμένη συμπεριφορά καί «χαϊδεύει» τήν Κυπριακή Δημοκρατία. Ἡ οὐσία εἶναι πώς τό «μήνυμα» ἐστάλη καί οἱ παραλῆπτες ἄν θέλουν ν᾿ἀποφύγουν τίς ῥετσινιές τοῦ ἀντισημιτισμοῦ,μ᾿ὅ,τι φέρει μαζύ της μία τέτοια κατηγορία ( Εὑρωπαϊκό ψήφισμα κ.λπ.), μελλοντικῶς δέν θά πέσουν στό ἴδιο ...παράπτωμα. (ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό τήν μία ὁ Μαργκολίν τῆς European Jewish Association,ἀπό τήν ἄλλη ὁ Ράσκιν τοῦ European Jewish Parliament

Ἡ δουλειά τους νά γίνεται...

Η συναγωγή της Λάρνακας βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο και πόλη της Λάρνακας της Κύπρου. Η συναγωγή εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005. Είναι η πρώτη και μοναδική συναγωγή του νησιού. Μέχρι τα εγκαίνιά της η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συναγωγή.
 "Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Κύπρο," δήλωσε ο αρχιραβίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζγκερ, μπροστά σε ένα πλήθος 100 ατόμων, κατά την τελετή εγκαινίων. "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Κύπρος είναι ανοιχτή σε όλες τις θρησκείες." 

Ο Πεύκιος Γεωργιάδης, υπουργός παιδείας τότε, δήλωσε ότι "Η Κύπρος είναι ένα κράτος όπου όλες οι θρησκείες είναι ανεκτές και χαιρετίζουμε την Εβραϊκή συναγωγή,".(ἐδῶ)

Ὁ ραββίνος Ράσκιν,καί μέλος τοῦ EjP,ἔχει πολύ καλές σχέσεις μέ κύπριους κρατικούς ἀξιωματούχους καί ἄλλους ...ἐπισήμους,γενικῶς : 


Καί εἶναι αὐτός που : ανέλαβε να ξεναγήσει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη στις εγκαταστάσεις του νέου Μουσείου της Εβραϊκής Κοινότητας στη Λάρνακα, στις 2 Οκτωβρίου 2019...


Το μουσείο είναι ιδέα του ραβίνου Raskin και του Sibyl Silver, διευθυντή του Ιδρύματος Εβραϊκής Κληρονομιάς με έδρα τις Η.Π.Α. Ο Raskin, αναφέρει το δημοσίευμα, διατηρεί επίσης δύο κυλίνδρους Τορά στο εβραϊκό κοινοτικό κέντρο της Κύπρου στη Λάρνακα, δίπλα από το οποίο θα κατασκευαστεί το Μουσείο. Με την Κύπρο να έχει ρεκόρ επισκεπτών, ο Raskin έχει ως στόχο να προσελκύσει παραθεριστές και επιχειρηματίες από τις αραβικές χώρες, τη Ρωσία και το Ισραήλ. Εκτιμά ότι το συνολικό κόστος του μουσείου θα φτάσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.(ἐδῶ)

«Θυμάμαι τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Κύπρου. Δεν είχαν καλή σχέση με το Ισραήλ », δήλωσε ο ραβίνος Raskin. "Ήταν κομμουνιστές και έμοιαζαν με τους Άραβες. Δεν παρακολούθησαν ούτε καν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Yom Ha'atzma'ut [Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ]. Αλλά αυτή η κυβέρνηση οικοδομεί σχέσεις σε καθημερινή βάση. Βλέπουμε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.» (ἐδῶ)

 Ὁ ῥαββίνος Ράσκιν,παρακαλῶ,ὁ θρησκευτικός ἀρχηγός τῆς ἑβραϊκῆς κοινότητος Κύπρου καί μέλος τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ ἑβραϊκοῦ Κοινοβουλίου.

Αὐτά...


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Οι πρώτοι σιωνισταί Θεόδωρος Χέρτζλ, Μαξ Νορντάου, Μπερνάρ Λαζάρ κλπ
    επεδίωκαν να δημιουργήσουν το πρώτο σιωνιστικό κράτος στην Κύπρο μας την εποχή της αγγλοκρατίας και κατόπιν να επεκταθούν στην Παλαιστίνη.
    Τέλη του 19ου αιώνος κάποιες δεκάδες Ισραηλίτες εγκαταστάθηκαν κυρίως διωκόμενοι από Ρουμανία.Οι Κύπριοι δεν τους ανέχθησαν και έφυγαν. Αρχάς 20ου αιώνος το Ιουδαϊκό Πρακτορείο άρχισε να αγοράζει εδάφη στην Κύπρο για μελλοντικό εποικισμό. Αυτή την εποχή λαθροβιούν στην Μεγαλόνησο περίπου 120 Εβραίοι στην πλειοψηφία τους άνδρες.
    Αμέσως μετά τον Β΄Π.Π συρρέουν στην Κύπρο δεκάδες χιλιάδες. Αναφέρεται ο αριθμός 52.000. Οι αδελφόι μας Κύπριοι αντέδρασαν εντόνως με αποτέλεσμα η αγγλική κατοχική διοίκηση να τους προωθήσει ανά 200 και κρυφά από τους Άραβες στην Παλαιστίνη.
    Δεν υπήρχαν Εβραίοι στην Κύπρο αλλά προ εικοσαετίας άρχισαν να καταφθάνουν από Ισραήλ και από κράτη του σοβιετικού συνασπισμού.
    δύο εκατοντάδες χιλ. αλλογενείς έχουν εγκατασταθεί στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργα τά πράγματα στήν Κύπρο ! Πάντως αὐτό πού ἔχει σημασία εἶναι πώς σχεδόν τό 80% εἶναι Ἕλληνες καί μέ ποσοστό 90% Χ.Ο. στό θρήσκευμα.
      Ἀλλά τί νά κάνουμε,οἱ Κύπριοι ἦσαν πάντα ἀνεκτικοί μέ τούς ...ἄλλους,γι᾿αὐτό καί ἔχουν πέσῃ σέ τόσες περιπέτειες,ἀνά τήν Ἱστορία τους.Κι᾿ὅμως,δέν ἀλλάζουν μυαλά...

      Εὐχαριστοῦμε πολύ γιά τίς πληροφορίες,ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ο Άριε Ζέεβ (Λέων Λύκος)Ράσκιν ανήκει στην σέχτα των Τσαμαπάντ Λουμπάβιτς, μία κίνηση που ίδρυσε ο ραβίνος Σνέερσον στο Λουμπάβιτς της Λευκορωσίας. Ο τελευταίος ραβίνος απόγονος του απεβίωσε το 1994 στην Ν.Υόρκη. Ανήκουν στους λεγομένους χασσιδίτες, ζηλωταί.
    Έχουν ειδική εκπαίδευση, όπως και οι γυναίκες τους, οι ραβίνισες.
    Στην Αθήνα έχει εγκατασταθεί προ αρκετών ετών ο εκ Γαλλίας ραβίνος της Τσαμπάντ Χέντελ Μέντελ με τη γυναίκα του Νεχαμά. Έχει δημιουργήσει εστιατόριο κοσσέρ στου Ψυρρή με σεφαρδίτικη κουζίνα, παρ΄ό,τι είναι εσκενάζυ Ιουδαίος.
    Στην Θεσσαλονίκη επίσης έχει εγκατασταθεί παρόμοιος ραβίνος εξ Ισραήλ ονόματι Ιωήλ Καπλάν , τον οποίο οι επίσημες αλβανικές αρχές τον έχουν ανακηρύξει αρχιραβίνο για τους 200 Εβραίους, που επανήλθαν στην Αλβανία.
    Οι Τσαμπάντ ισχυρίζονται ότι έχουν ένα κοινό 1,5 εκατ.Πάντως γνωστοί Εβραίοι επιχειρηματίεα τους χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -- ΚΥΠΡΟΣ ==
    > Μητροπολίτηs Mόρφου Νεόφυτοs - Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

    > https://www.youtube.com/watch?v=rEY-7lXku5Y&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επ. Μόρφου Νεόφυτος.Και το ονομα αυτου..

    > https://www.youtube.com/watch?v=Y4ZzCueQzwQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή