" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Φίλιππος, Ἀμφίπολις καὶ …«περίεργες» ἐξαφανίσεις ἀρχαιολογικῶν εὑρημάτων

Ποῦ εἶναι τό ἄγαλμα; 




Φαίνεται νὰ νομίζουν, ὅτι ἔχουν δικαίωμα ζωῆς καὶ θανάτου ἐπάνω μας. Θάβουν τὴν εὐκαιρία γιὰ ἀνάπτυξη σὲ νομοὺς Σερρῶν, Καβάλας καὶ Δράμας. Ἂμ δέ!
Τώρα ἀρχίζει!!!

Ἀστέριος Τσίντσιφος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στον Τύμβο Καστά ενταφιάστηκε ο Φίλιππος!


 Πριν από ημέρες, αφού παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την  ομιλία του Αστέριου Τσίντσιφου, αναρωτήθηκα δημοσίως γιατί ενώ είχε εγκριθεί το κονδύλιο (300.000) για την εξέταση DNA των οστών που βρέθηκαν στον λόφο Καστά δεν πραγματοποιήθηκε η εξέταση.

Στην εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε ο «Όμιλος φίλων για την  ανάδειξη της αρχαίας Αμφιπόλεως Αμφιπολίτες» στην οποία ο συγγραφέας-ερευνητής-νομισματολόγος κ. Αστέριος Τσίντσιφος με την υποστήριξη του λόγου του από τον αφηγητή κ.Αθανάσιο Μπίντα Δρ. Φιλοσοφίας ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Νις της Σερβίας παρουσίασαν τα νομίσματα της εποχής και  «διάβασαν»  την ιστορία που αποτυπώνεται επάνω σε αυτά!

Με βάση τις όψεις των αρχαίων νομισμάτων που εμφάνισε και επεξήγησε ο Αστέριος Τσιντσιφος προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο «Τύμβος Καστά» ήταν Ιερό της Ρέας, με άγαλμα ύψους 2 μ. της Περσεφόνης να θηλάζει τον Διόνυσο Ζαγρέα, που ήταν στην θέση, όπου είναι σήμερα η οπή στο ψηφιδωτό. Σύμφωνα με τον νομισματολόγο, το άγαλμα βρέθηκε άθικτό και αφαιρέθηκε από την ανασκαφική ομάδα.

Σε άλλη θέση του περιβόλου υπάρχει και ο Ναός του Ηλίου, ο Ναός του ημιθέου Ρύσσου και ο Ναός θεού Στρυμόνος, σύμφωνα με τα αρχαία  νομίσματα.

Επί Ολυμπιάδος, ετέθη ο μαρμάρινος περίβολος κι έγινε και  μαντείο, απ’ όπου η χρησμοδοσία της  με τον  αίσιο οιωνό  της εκστρατείας του Αλεξάνδρου του Μεγίστου (Αναπαριστάται στα επιστύλια του Τύμβου  και σε αρχαία νομίσματα).

Στον Τύμβο Καστά ενταφιάσθηκε ο Φίλιππος, ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο ψηφιδωτό δεν είναι ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη, αλλά παριστάται ο Φίλιππος με στεφάνι ολυμπιονίκου επάνω στην συνωρίδα του (άρμα ολυμπιακών αγώνων) αγκαλιά με την Ολυμπιάδα, με ξέπλεκα μαλλιά (δείγμα πένθους), που ήταν εν ζωή και παρήγγειλε το ψηφιδωτό που φιλοτεχνήθηκε, περιμετρικά του αγάλματος της Περσεφόνης, και μερίμνησε για την ταφή του βασιλιά.

(Στην Βεργίνα κείται ο βασιλιάς Λυσίμαχος, πρώην υπασπιστής Φίλιππου και Μ. Αλεξάνδρου, οράτε στο youtube: ‘Βεργίνα ο νέος βασιλιάς’, που παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση του Ομίλου το Μάιο 2018).

Η Ολυμπιάδα κατέστησε τον Τύμβο Καστά το οστεοφυλάκιο της δυναστείας των Τημενιδών.



Στον πρώτο θάλαμο τοποθετήθηκε χάλκινο άγαλμα του Βουκεφάλα, το οποίο είχε παραγγείλει ο Αλέξανδρος ο Μέγας μετά τον θάνατο του αγαπημένου του αλόγου. Επί ρωμαιοκρατίας, το μετέφεραν οι Ρωμαίοι στην Ρώμη και σήμερα σώζεται και εκτίθεται  στο Μουσείο του Καπιτωλίου.  Τα αρχαία νομίσματα παριστούν όλες τις φάσεις – θέσεις του αγάλματος που θεοποιήθηκε και το προσκυνούσαν  «αντί αυτού».

Στον Τύμβο Καστά, επίσης, ενταφιάσθηκε η Ρωξάνη και ο μικρός Αλέξανδρος.

Στον Τύμβο Καστά ενταφιάσθηκε και η Ολυμπιάδα.

Στην κορυφή του Τύμβου Καστά υπήρχε πυραμοειδής φάρος με συνεχές φώς, ως καβείριο ιερό.

Οι αποκαλύψεις της νομισματικής έρευνας είναι συνταρακτικές. Στο Μνημείο βρίσκεται  ο Τάφος του Φιλίππου και το οστεοφυλάκιο της δυναστείας των Τημενιδών. Από την εξέταση DNA των οστών  θα φανεί η συγγένεια  του Φιλίππου, του μικρού Αλέξανδρου και της μητρός αυτού Ρωξάνης.

Το μνημείο είναι φάρος του πολιτισμού και της ιστορίας της πατρίδος μας και μπορεί να καταστεί πόλος έλξεως εκατομμυρίων τουριστών.

Μπορεί πλέον κάποιος να θεωρήσει ύποπτη την συμπεριφορά  του Υπουργείου Πολιτισμού εδώ και 4 χρόνια για:

1. Την μη αξιοποίηση του  μνημείου ώστε να καταστεί επισκέψιμο

2. Την έρευνα και ανασκαφή στην γύρω περιοχή για την οποία  υπάρχουν απόψεις ότι ευρίσκονται και άλλα ευρήματα

3. Την μη αποκάλυψη όλων των ευρημάτων του Λόφου Καστα.



ΥΓ. Να υπενθυμίσω ότι κατά την συνέντευξη τύπου τότε των προϊσταμένων της ανασκαφής Μενδώνη και Παναγιωταρέα στην ερώτησή μου «τι μετεφέρθησαν σκεπασμένα από τον Λοφο Καστά στο Μουσείο της Αμφιπόλεως όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών έκλεισε τον δρόμο Μεσολακιάς-Αμφιπόλεως για 3 ώρες και ξαφνικά δεκαπλασιάσθηκε η Αστυνομική  Δύναμη για την φύλαξη του Μουσείου», Απαντήθηκε: «Αυτό δεν έγινε ποτέ» διαψεύδοντας θρασύτατα την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών τους οδηγούς και τους κατοίκους της Μεσολακιάς – Αμφιπόλεως που έβλεπαν τα φορτηγά να ταξιδεύουν σκεπασμένα και ξαφνικά δεκάδες Αστυνομικούς  στην φύλαξη του Μουσείου!

ΝΥΧΤΑ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ (00.30) ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ μέσω Εγνατίας οδού προς Θεσ/νικη και αυτομάτως εξαφανίστηκε η ισχυρή Αστυνομική φύλαξη από το Μουσείο!

Βασίλης Περδικίδης



Ἀναδημοσίευσις ἀπό : Φιλονόη 


Ξαναθυμόμαστε : 

ΑΜΦΙΠΟΛΗ 1916 Α' Π.Π. : ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ. ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ...ΣΥΜΜΑΧΟΙ ! 

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

 ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ! 753 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ !!!

Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μόνο ιστολόγιο. Το παράξενο από την πρώτη στιγμή λέει ότι εκεί είναι τουλάχιστον η Ολυμπιάδα.....η ΜυρταλΜ, ο Κύκνος,για αυτό και στον προθάλαμο ευρέθη θυσιθ κύκνου.......θα στείλω το λινκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἂγαπητέ,χαίρεται ! Τήν συγκεκριμένη ἱστοσελίδα τήν γνωρἰζω.Ἔχει δημοσιεύση πολλά θέματα σχετικῶς μέ την Ἀμφίπολη.Προφανῶς ἐσύ,ἐννοεῖς αύτό τό θέμα : Αμφίπολη: Βρέθηκε σκελετός κύκνου! είναι η Ολυμπιάδα στον Τύμβο;;;;-(τεκμηρίωση απο Οκτ 2014)http://www.paraxeno.com/8902/amfipoli-vrethike-skeletos-kiknou/.

      πολύ ἐνδιαφέρον,θά μελετηθῆ καί θά κάνουμε κάποια ἀνάλογη ἀνάρτησιν.

      Σ'εὐχαριστῶ πολύ !

      Διαγραφή