" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩ


images 
Γράφει ο Αντίοχος.

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για τον «αντιρατσιστικό» Νόμο του Αίσχους. Και όπως είναι φυσικό, υπεραμύνεται του νόμου-εκτρώματος και αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα» όχι μόνο της Θράκης, αλλά και της Ρόδου και της Κω. Βλέπετε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, κι από όρεξη οι νέο-Οθωμανοί άλλο τίποτα… Ιδού τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης:

«Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανσού Μπιλγκίτς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και τιμωρεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Η Μπιλγκίτς ανέφερε πως παρακολούθησαν στενά την προετοιμασία και την ψήφιση του νόμου αυτού και είπε : 
 “Πιστεύεται πως η ψήφιση του εν λόγω νόμου θα δώσει την δυνατότητα τιμωρίας δράσεων και ρητορικών που συνιστούν διακρίσεις και εξοβελίζουν τους ομογενείς μας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – που βιώνουν στην Ελλάδα αδικίες οι οποίες φάνηκαν και στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ- και αυτών Ρόδου και Κω”
 «Παρακολουθήσαμε στενά και προσεκτικά τη διαδικασία προετοιμασίας και υιοθέτησης του αντιρατσιστικού νόμου από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Ο νόμος δεν αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής και δεν στρέφεται κατά καμιάς χώρας, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης.
 Βέβαια, θα παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αβάσιμα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική Βουλή στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να περιοριστεί η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών».

(ΥΓ) 1: Να περιμένουμε απάντηση των Σαμαροβενιζέλων, που έδωσαν το δικαίωμα στους Τούρκους να διεκδικούν τη μισή Ελλάδα; Σιγά να μη φιλοτιμηθούν… Ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί; Άλλωστε, η Θράκη, η Ρόδος και η Κως, είναι… μακριά για την εθνοπροδότρα ψοφοδεξιά (για να θυμηθούμε και την ανάλογη ρήση του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή για την Κύπρο το 1974)!

(ΥΓ) 2: Πάρτε και μια είδηση και γράφτε τη στο μυαλό σας: μετά τις εκλογές, θα αναγνωριστούν επισήμως οι σύλλογοι των «Τούρκων» της Θράκης, ως μέρος της κρυφής συμφωνίας Σαμαρά-Ερντογάν. Κι αν δεν είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός (που δε θα είναι), θα την υλοποιήσει μετά χαράς ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου