" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η ένοχη σιωπή των καναλαρχών - Ούτε λέξη δεν είπανε για την αποφυλάκιση του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου

Η ένοχη σιωπή των καναλαρχών - Ούτε λέξη δεν είπανε για την αποφυλάκιση του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου

Απόλυτη σιωπή κάλυψε την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να κρίνει απαράδεκτη την εξωφρενική προφυλάκιση του Συναγωνιστή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, και να την ανατρέψει με βούλευμα. Τα βραδινά δελτία ειδήσεων δεν τόλμησαν να την παρουσιάσουν και τα δύο δελτία που την παρουσίασαν, το έκαναν σε μονόλεπτο ρεπορτάζ, στο οποίο κυρίως «αναλύονταν» οι «λόγοι» προφυλάκισής του Συναγωνιστή.

Ο λόγος που υπήρξε μία τέτοιου είδους αμηχανία από πλευράς των καθεστωτικών ΜΜΕ είναι ότι δεν υπήρχε τρόπος να παρουσιαστεί η εν λόγω είδηση, χωρίς να αποτελέσει ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα στην όλη σκευωρία. Η δημοσιοποίηση της είδησης θα προκαλούσε τον απλό συλλογισμό που μοιραία θα κατέληγε στην ανάδειξη της αδικίας και της σκευωρίας να προφυλακίζεται κάποιος μόνο και μόνο επειδή είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Αυτή η ένοχη σιωπή τους, η οποία ήταν εφάμιλλη με την σιωπή που κάλυψε την σκανδαλώδη (ν)τροπολογία – δώρο της κυβέρνησης προς τους «νταβατζήδες» της παραπληροφόρησης, αποτελεί και απόδειξη της ενοχής τους, αλλά και της παραπληροφόρησης που λαμβάνει ο Λαός. Δεν ήταν, άραγε, σημαντική είδηση η αποφυλάκιση ενός αδίκως διωκόμενου Βουλευτή; Προφανώς και ήταν σημαντική, όμως η μετάδοση της δεν συνέφερε το αμαρτωλό κλεπτοκρατικό καθεστώς ούτε τους καναλάρχες – εργολάβους του.

Οι καναλάρχες εξακολουθούν να νομίζουν ότι άμα κάτι δεν το παρουσιάσουν στα δελτία ειδήσεων τους θα πάψει να υφίσταται. Την ίδια τακτική είχαν πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012 για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Δεν τα εμφάνιζαν ελπίζοντας ότι αυτά θα πάψουν να υπάρχουν. Όμως, όπως έχουν μάθει πλέον, με πολλά παραδείγματα, η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με τα δελτία ειδήσεών τους. Το ότι ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων λέει ότι κάτι «δεν είναι είδηση», αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται. Το ότι κάτι επιλέγουν να μην το παρουσιάσουν, δεν σημαίνει ότι δεν έγινε.

Θρέφουν ελπίδες ότι θα μπορούν να χειραγωγούν ες αεί τους Έλληνες με τα στημένα δελτία ειδήσεών τους, τα οποία παραπληροφορούν και είναι σχεδιασμένα για να σχηματίζουν την κοινή γνώμη. Γνωρίζουν, όμως, την πλήρη απαξία των Ελλήνων, οι οποίοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη, αναγνωρίζοντας τα ψεύδη που εκτοξεύουν εναντίον τους στα δελτία ειδήσεων.  

από : Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου