" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η Αριστερά του χαβιαριού


20 ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΥΨΟΥΣ 885.000 ΕΥΡΩ Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ- 565.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 9 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Η ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΛΑΡΗ!



papadhmoulis-money

Ελλάς Αιώνιον : Για να μην ξεχνάμε ποιοί βγαίνουν και μιλάνε και κατηγορούν το Έθνος και την Πατρίδα, ποιοί χαϊδεύουν λαθρομετανάστες και ποιούς συμφέρει ο κοινοβουλευτισμός ή αλλιώς η κλεπτοκρατία...

Στην κορυφή όλων των εχθρών της Πατρίδος οι του τσυριζα που τους ενοχλούν τα συνθήματα των Λοκατζήδων , παραπονούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ληστοτρομοκρατών (Μαζιώτης, Ξηρός και το κακό συνανπάντημα...) και διαμαρτύρονται γιατί τα εκατομμύρια των λαθρό δεν αφήνονται ανενόχλητοι να συρρεύσουν στην χώρα μας ώστε μαζί με τα εδώ ευρισκόμενα να γίνουν οι νέοι έλληνες υπήκοοι !!! Εκατομμυριούχοι και μεγαλοεπενδυτές των κορακιών της Ελλάδος (BlackRock, JP Morgan) κόπτονται για τον λαό ( λένε) αλλά αυτοί τρώνε τα ...χαβιάρια ... Άλλωστε το χαβιάρι ήταν πάντα η αδυναμία της ...αριστεράς των σαλονιών και της καλοπέρασης... Έχουν πιάσει το νόημα αυτοί ( δούλευέ τους για να δουλεύουν για πάρτη σου-σε βαρβάτο εβραϊκό μου ακοὐγεται αυτό ! Βρε λές; ) !!!

Ιδού λοιπόν για να μην ξεχνάμε...

(αναδημοσίευση από : pentapostagma)
 

  1. Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.
Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων.
Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.

2. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan.
Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ).


3. Σε περίοπτη θέση στο κλαμπ των εκατομμυριούχων της Βουλής συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος είναι δικαιούχος καταθέσεων ύψους 1.071.000 ευρώ. Το «εφάπαξ» του κ. Τσουκαλά με τα έξι μηδενικά  από την ιδιωτική ολλανδική τράπεζα όπου δούλευε, απογείωσε κυριολεκτικά την περιουσιακή του κατάσταση την τριετία 2010-2012 αφού τα προσωπικά εισοδήματα του πρώην προέδρου των τραπεζοϋπαλλήλων αυξήθηκαν κατά 1.473.040 ευρώ.

4. Σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών της συναδέλφου του κ. Τσουκαλά στη Β’ Αθήνας, κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη, αφού διαθέτει 20 βιβλιάρια καταθέσεων, ύψους 885.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 452.885 ευρώ και 364.000 λίρες Αγγλίας(432.967 ευρώ). Οσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο της γνωστής συγγραφέως και οικονομολόγου, περιορίζεται σε εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο με αξία κτήσης 24.500 ευρώ.
5. Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Το χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.

6. Συνδικαιούχος σε τραπεζικούς λογαριασμούς άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι και η βουλευτής Α’ Αθήνας, κυρία Μαρία Μπόλαρη, ιδιωτική υπάλληλος.
Η κυρία Μπόλαρη, ιδρυτικό στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς, Συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, συμμετέχει σε 9 προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς με συγγενικά της πρόσωπα, ύψους 565.640 ευρώ.
7. Ανάλογη είναι και η εικόνα της ρευστότητας του βουλευτή Λέσβου, κ. Γιάννη Ζερδελή, με οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις της τάξης των 494.500 ευρώ και 45.870 δολάριων(33.562 ευρώ).

8. Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται και η περιουσια­κή κατάσταση του συναδέλφου του στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Αμανατίδη, ως συνδικαιούχου με τη σύζυγό του σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με αξία κτήσης 463.410 ευρώ και οικογενειακές καταθέσεις 56.600 ευρώ.

9. Τέλος, οι οικογενειακές καταθέσεις του βουλευτή Εύβοιας, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ανέρχονται στα 350.143 ευρώ, ενώ έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια αξίας 32.500 ευρώ.

Η Αριστερά του χαβιαριού

Οι Γάλλοι την προσδιορίζουν ως «La gauche caviar», δηλαδή την «Αριστερά με το χαβιάρι». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τους επικριτές του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.
Ξεκάθαρα βέβαια η επιλογή επενδυτικών χαρτοφυλακίων και αμοιβαίων ομολόγων δεν αποτελεί αδίκημα. Το γεγονός, όμως, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε πολιτικά στο στόχαστρο εδώ και πέντε χρόνια τις «ανεξέλεγκτες αγορές» και το «αδυσώπητο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο», δημιουργεί λογικές απορίες για τον τρόπο που τα δύο κορυφαία στελέχη του οικονομικού του επιτελείου κινήθηκαν. Για κάποιους επρόκειτο για την πλήρη επαναφορά του περίφημου νεοκαραμανλικού σλόγκαν «το νόμιμο είναι και ηθικό», που  για την περίπτωση μπορεί να γίνει «νόμιμο ναι, αριστερό όμως;».

Κι αυτό διότι σαφώς παρανομία δεν υπήρξε στις τοποθετήσεις των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη σε αμοιβαία των σχημάτων Templeton, BlackRock, JP Morgan, Morgan Stanley, SISF EuroCorp ή Invescο Perpetual. Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο μπορείς να αντιμάχεσαι ένα αδηφάγο χρηματοοικονομικό σύστημα όντας εμμέσως (αφού επενδύεις στη βιωσιμότητά του) υπηρέτης του.
Μια προσεκτική ματιά, λοιπόν, στα χαρτοφυλάκια σε αμοιβαία κεφάλαια των δύο εξεχόντων εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για επενδυτές υψηλών γνώσεων που δεν ψωνίζουν από τον «επενδυτικό πάγκο της λαϊκής».

Η επιλογή στοχευμένων και «ψαγμένων» αμοιβαίων, οι εμπνεύσεις για τοποθετήσεις σε μακροχρόνιες αποδόσεις σε ομόλογα χωρών που αναγνωρίζονται ως προοπτικά δυναμικές μονάχα από τους μυημένους, τα σοφιστικέ επενδυτικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων παγκόσμιων οίκων του χρήματος προδίδουν μεγάλη εξειδίκευση – στα όρια του επαγγελματισμού. Πρόκειται όπως αναφέρει γνωστός αναλυτής των χρηματοοικονομικών δεδομένων για «χαρτοφυλάκια-Rolls-Roys και όχι για… επενδυτικό κατιμά».

Χαρακτηριστική είναι η επιλογή της JP Morgan από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρό παράγοντα του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διαθέτει 1.764,91 μερίδια, αξίας 25.000 ευρώ σε JP Morgan Fund – Germany Equity Fund.

Οπως εξάλλου αναφέρεται στο προφίλ του equity fund «στόχος του είναι να προωθήσει τη μακροχρόνια κεφαλαιακή ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε γερμανικές επιχειρήσεις». Η JP Morgan, όμως, ήταν που μιλούσε σε ανάλυσή της στις 28 Μαΐου του 2013 για «πλεόνασμα δημοκρατίας» στον ευρωπαϊκό Νότο. Γι’ αυτήν άραγε τη δήλωση-εκτίμηση του fund τι έχει να πει ο κ. Τσακαλώτος;
kourdistoportocali.com

Ελλάς Αιώνιον : Ά να μην ξεχάσουμε και τα ακίνητα, έτσι; Διότι τι είναι το ρευστόν άνευ των ακινήτων; Άλλωστε κάποιος που διαθέτει πολλά ακίνητα (και χρήμα,εννοείται...)  μου είπε κάποτε : Πλούσιος είναι αυτός που έχει ακίνητη περιουσία και όχι ρευστό... Έ, κάτι θα ήξερε όπως και οι τσυριζαίοι των οποίων τα ακίνητα φτιάχνουν μια ολόκληρη πόλη την  τΣΥΡΙΖΑιούπολη !

Ιδού την ! 


Δὲν ἄντεξα… Λύθηκα ἀπὸ τὰ γέλια.. Ἐλπίζω νὰ διασκεδάσετε ὅσο κι ἐγώ… Κι ἐλπίζω νὰ ἀντιλαμβανόμαστε ΟΛΟΙ μας τὸ ποιοὶ θὰ εἶναι οἱ νέοι μας «σωτῆρες»…
Φιλονόη
Βy N.M
” Αμα τους μαζέψεις και τους 71 Συριαζάιους μαζί…..με τα ακίνητα τους φτιάχνουν μια πόλη…μεσαίου μεγέθους….

Πιο φτωχός από όλους ο Τσίπρας είναι….αλλά αυτός από μαθητής έγινε κατευεθείαν πρόεδρος….δεν πρόλαβε…”

 - 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα…ο Παναγιώτης Κουρουμπλής…ανεπάγγελτος..επαγγελματίας κομματόσκυλο
3 αυτοκίνητα ο αθεόφοβος….κι είναι και τυφλός….


- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.
Με 19 ακίνητα….μλκας είναι να τα πληρώσει ;


-Νικόλαος Βούτσης….12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά)
….ανεπάγγελτο κομματόσκυλο….αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.
Ο γιος του λήστευε (απαλλοτρίωνε ) τράπεζες….


- Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια 15 ακίνητα….800 χιλιάρικα καταθέσεις στο εξωτερικό….μετοχές…3 αυτοκίνητα.
Φτώχεια καταραμένη….


- 9 ακίνητα η Ρένα Δούρου…με κανά δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο….
Πότε πρόλαβε ;


- 6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης (ο βαψομαλλιάς με την κοτσίδα)

-7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος


-10 ακίνητα 100% δικά του , συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ…(αυτός ο γλοιώδης, με το άσπρο τσουλούφι α λα Παναγιωταρέα)

-11 ακίνητα…500 χιλ.καταθέσεις μετρητά … πάνω από 500 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα….Δημήτρης Παπαδημούλης
(επάγγελμα λέει….μηχανικός – )ευρωπαικά προγράμματα


- 12 ακίνηταΑλέξης Μητρόπουλος

-11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST, η Θεανώ Φωτίου…. ….πανεπιστημιακός , πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.
Πληρώνουν καλά οι αγώνες….


- 11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα …Αλεξόπουλος Απόστολος…καθηγητής Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών…..

-5 ακίνητα ολοδικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια….Καφαντάρη Χαρούλα….συνταξιούχος της Εθνικής…

- 4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 …(πάλι το μαγικό 11)….Βασιλική Κατριβάνου….
…ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων.
Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμω ση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη


- 8 ακίνητα Γεροβασίλη Ολγα….γιατρός

- 11 ακίνητα ….Χατζηλάμπρου Βασίλης τεχνικός νοσοκομείου – συνδικαλιστής….

- 8 ακίνητα ….Καραγιαννίδης Χρήστος… ιδιωτικός υπάλληλος – συνδικαλιστής

-5 ακίνητα δικά του….συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% …Γάκης Δημήτριος , υπάλληλος ΟΤΕ….πρώην μέλος του ΚΚΕ

-8 ακίνητα….350.000 καταθέσεις …Αποστόλου Ευάγγελος….
Υπάλληλος Αγροτικής… κομματόσκυλο


-5 ακίνητα …. Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη
Καθηγήτρια Μέσης εκπαίδευσης


- 5 ακίνητα….Διακάκη Μαρία…
Φαρμακοποιός


- 2 ακίνητα….400.000 € σε μετοχές….50.000 € μετρητά…Αμανατίδης Ιωάννης…δάσκαλος

-11 ακίνητα….Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Εμπορος – Συνδικαλίστρια – πρώην μέλος ΚΝΕ – ΚΚΕ


- 5 ακίνητα ….συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνηταΓαιτάνη Ιωάννα Μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης ΟΣΕ, στέλεχος της ΔΕΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

- 5 ακίνητα….Μαρία Τριανταφύλλου
Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.Συνδικαλίστρια …πρώην μέλος της ΚΝΕ


- 5 ακίνητα δικά του…συνδικαιούχος σε άλλα 8 …Δημήτρης Κοδέλας Γεωπόνος…. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα

-12 ακίνητα ….Χρήστος Μαντάς
Γιατρός – Ψυχίατρος – Συνδικαλιστής


- 17 ακίνητα ….Νίκος Μιχαλάκης
Αγροτικός γιατρός – Συνδικαλιστής


- 16 ακίνητα ….Στέφανος Σαμοΐλης
Αρχιτέκτων – μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος


-Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα….. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου.


- Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα….Νίκος Συρμαλένιος
Υυπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.


- 11 ακίνητα….500.000€ καταθέσεις….380.000€ ξένα αμοιβαία…. Σταθάκης Γεώργιος

-18 ακίνητα ….Κωστής Δερμιτζάκης Φαρμακοποιός – συνδικαλιστής….

- 6 ακίνητα ….150.000 € καταθέσεις….Γιάννης Δραγασάκης….
Για συριζαίικα δεδομένα… φτωχός…..


- 8 ακίνητα…..Θανάσης Πετράκος Μαθηματικός…..αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα….Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

- 7 ακίνητα….Αιχάν καρά Γιουσούφ
Οδοντίατρος – συνδικαλιστής μειονότητας….


-13 ακίνητα…..Αφροδίτη Σταμπουλή
Γυναικολόγος….συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις.Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών».
πάρε το αυγό και κούρεφτο…οι αγώνες δικαιώνονται….
 

**Ax ρε Νίκο τι ιδέα μου έδωσες,αλλά βαρέθηκα να βάλω όλα τα κυκλάκια και ονόματα….

Ἀλκιβιάδης Σεμελίδης

Αναδημοσίευσις : Φιλονόη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου