" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας έσυραν στην “μέγγενη” του ΔΝΤ - Ιδού οι ΕΝΟΧΟΙ για τις χιλιάδες των αυτοκτονιών


Πανικός έχει καταλάβει τις εγκληματικές συμμορίες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου να μην τεθεί η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στο αρχείο, αλλά αντιθέτως να προσέλθουν και πάλι για καταθέσεις άνθρωποι, όπως ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.  

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό είχαν γίνει αποκαλύψεις σχετικά με τις μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων, ώστε να κουκουλωθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα είχε αποκαλυφθεί ότι συγκεκριμένο υλικό της δικογραφίας είχε «χαθεί μυστηριωδώς», με στόχο την αθώωση του Α. Γεωργίου και συνεπώς την απαλλαγή του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από τυχόν πολιτικές ευθύνες.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις πυροδότησαν τραγελαφικές αντιδράσεις από πλευράς της γαλαζοπράσινης εγκληματικής οργάνωσης, που αποδεικνύει την ενοχή τους στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μην μπορώντας να δικαιολογήσει την εμπλοκή της ΝΔ στην όλη υπόθεση είπε: «Αυτό για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση, είναι ότι αποδέχθηκε το έλλειμμα και το έβαλε στον προϋπολογισμό, όσον αφορά το έλλειμμα το οποίο δόθηκε τότε. Αυτό το έλλειμμα είχε γίνει αποδεκτό έξω πλέον. Δεν μπορούσαμε εμείς αυθαίρετα να βάλουμε ένα άλλο έλλειμμα. Αναγκαστικά και εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα, θα βάζαμε το έλλειμμα το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από την Eurostat».

Κοινώς, "αναγκάστηκαν" οι νεοδημοκράτες να αποδεχτούν το τεχνητά διογκωμένο έλλειμμα. Αυτό λέει η Βούλτεψη, όμως αυτό είναι τουλάχιστον ομολογία υπόθαλψης εγκληματία, με τις ποινικές ευθύνες να φτάνουν μέχρι την ευθεία συνενοχή σε εθνική προδοσία, 7000 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Η Βούλτεψη αναφέρθηκε, βεβαίως, και στο γιατί ουδέποτε έγινε εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, παρότι αυτή ήταν μία από τις κεντρικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Σαμαρά.


«Εμείς είπαμε ότι θα γίνει μία και μόνη εξεταστική επιτροπή, όταν ζητούσαμε αυτοδυναμία από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι δεν θα δώσει αυτοδυναμία σε κανέναν και επομένως αποφάσισε υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας.»

Κοινώς, η ΝΔ δεν έκανε εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, επειδή συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό δεν είναι ευθεία ομολογία συναίνεσης και συγκάλυψης ενός αποτρόπαιου εγκλήματος εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων, τότε πραγματικά τι θα ήταν ομολογία;


 Η Βούλτεψη λέει ενώπιον όλου του Ελληνικού Λαού ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς συναίνεσαν σε αυτό το έγκλημα, που είχε ως αποτέλεσμα 7000 αυτοκτονίες και εκατομμύρια απελπισμένους Έλληνες, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση και να πάρουν «καρέκλες», οφίτσια, υπουργεία, μισθούς και μίζες. 

Θυμίζουμε την απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είναι πραγματικά αποκαλυπτική: 

«Όταν ήλθε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, ο στόχος της οικονομικής πολιτικής της ήταν να δραματοποιηθεί η κατάσταση των Δημόσιων οικονομικών σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνουν αποδεκτά από την Ελληνική κοινωνία νέα σκληρά μέτρα. Η οποιαδήποτε δηλαδή εφαρμογή ήπιας προσαρμογής της οικονομίας σε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στην σταδιακή μείωση των Δημόσιων ελλειμμάτων και του χρέους, απορρίφτηκε από την τότε κυβέρνηση. Αντίθετα επιλέχθηκε η άμεση και βίαιη προσαρμογή της οικονομίας και της κοινωνίας. Στόχος ήταν η μείωση των εισοδημάτων και γενικότερα του κόστους παραγωγής στον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κατάσταση εσωτερικής υποτίμησης και άνοδο της ανταγωνιστικότητας, δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είχε αυτόνομη νομισματική πολιτική και δεν μπορούσε να επηρεάσει την ισοτιμία του ευρώ. Την εμπειρία για εφαρμογή μιας τέτοιας συνταγής βέβαια, την είχε το ΔΝΤ».


«Στην αντίληψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, λόγω της Αμερικανικής του κουλτούρας, δεν υπήρχε κανένας ενδοιασμός ότι η λύση του ΔΝΤ ήταν επιβεβλημένη. Πρόβλημα ήταν το κατά πόσον η ΕΕ θα δεχόταν μια τέτοια επιλογή, εφόσον ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκχωρηθεί εξουσίας στο ΔΝΤ προκειμένου να αναμειχθεί στα οικονομικά της Ευρωζώνης. Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρωζώνης επί χρόνια δυσφορούσαν στην πιθανή ανάμειξη του ΔΝΤ στα Ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα εφόσον θεωρείτο ότι οι συνταγές του δεν ήταν συμβατές σε μια Ευρώπη ώριμων κοινωνών, κοινό νόμισμα και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε αρχικά μια βολιδοσκόπηση των διαθέσεων του κ. Ντομινίκ Στρος Σκαν που ηγείτο του ΔΝΤ. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους τέθηκε εκ μέρους του ΔΝΤ ως προαπαιτούμενο να εμπλακεί στο σχέδιο και η ΕΕ, εφόσον ήταν γνωστές οι αντιρρήσεις των ηγετών της. Η μυστική επικοινωνία Παπανδρέου με το ΔΝΤ, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή αργότερα και καυτηριάστηκε από όλη την τότε αντιπολίτευση, ενώ διατυμπανήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου είχε αρχίσει να προσχεδιάζει την ένταξη της χώρας στην «μέγγενη» του ΔΝΤ, ενώ για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης εμφατικά το απέρριπτε».


«Η προτροπή του Στρος Σκαν ότι δεν θα ήταν δυνατή η εμπλοκή του ΔΝΤ στα Δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, αν δεν πειθόταν η ΕΕ να το επιτρέψει και παράλληλα να συμμετάσχει, έγινε ο νέος στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Έτσι, από το τελευταίο τρίμηνο του 2009, η νέα κυβέρνηση επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου παραποίηση των στοιχείων του τρέχοντος ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης, αποβλέποντας να το αυξήσει αμφίπλευρα μέσω της μείωσης των εσόδων και αύξησης των δαπανών. Η μεθόδευση παραποίησης των Δημόσιων οικονομικών έγινε κυρίως μέσω της αύξησης των δαπανών του τελευταίου τριμήνου του 2009, της μετακύλισης εσόδων από το 2009 στο 2010, της μεταφοράς δαπανών που έπρεπε να γίνουν το 2010 στο 2009, και πάνω απ' όλα με την αλλαγή των κανόνων της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με το οικονομικό αποτέλεσμα των ΟΤΑ, ΟΚΑ, ΝΠΔΔ και ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ τα οποία προστέθηκαν στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης»


  Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου