" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ.Κ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ; – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΝΡΙ ΚΟΥΡΙΕΛ.



Henri_CurielΜια αμήχανη ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για τα γεγονότα της Αιγύπτου, στην οποία καλεί τον λαό της Αιγύπτου «να παλέψει για τα δικαιώματά του, χαράσσοντας το δικό του αυτοτελή δρόμο, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των διαφόρων μερίδων της αιγυπτιακής αστικής τάξης που χρόνια τώρα τον καταδυναστεύουν, να παλέψει για τη δική του εξουσία».
Αισθάνεται αμηχανία το ΚΚΕ διότι ΚΚ δεν υπάρχει στην Αίγυπτο. Γιατί δεν υπάρχει; Διότι το Κ.Κ. Αιγύπτου το ίδρυσε ένας… εβραίος! Επρόκειτο για τον διαβόητο Ανρί Κουριέλ, ο οποίος το 1943 ίδρυσε το Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα Αιγύπτου, που μετεξελίχθηκε σε Κ.Κ. Αιγύπτου και εν συνεχεία ίδρυσε ένα ακόμα Κ.Κ. στο… Σουδάν. Υποστήριξε θερμά την ίδρυση του σατανικού κράτους του Ισραήλ κι έτσι κατά τη διάρκεια του πρώτου αραβο-ισραηλινού πολέμου το κόμμα ετέθη εκτός νόμου και ο ίδιος συνελήφθη και φυλακίστηκε. Απελάθηκε από την Αίγυπτο το 1950 και κατέφυγε στην Γαλλία.
Το 1957 αναμίχθηκε στην υπόθεση της Αλγερίας, οργανώνοντας ευρύ αναρχοκομμουνιστικό τρομοκρατικό δίκτυο, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής, το «Κουριέλ Απαράτ». Στο δίκτυο ανήκαν και ελληνόφωνοι τρομοκράτες την περίοδο της Επταετίας (1967-1974), οι οποίοι μετέπειτα συνέχισαν τη δράση τους ως 17 Ν., ΕΛΑ κ.λπ.
 Ο ρόλος του Κουριέλ ήταν γνωστός τοις πάσι και χαρακτηρίστηκε ακόμα και από την ΕΣΣΔ «πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ». Δολοφονήθηκε από αγνώστους στις 4 Μαΐου του 1978, στο Παρίσι.
Με τέτοιο σιωνιστικό παρελθόν, ποιος να αποτολμήσει να ξαναστήσει Κ.Κ. στην Αίγυπτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου