" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Washington Post: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλει να γίνει το Τζαμί στην Αθήνα οπωσδήποτε! Γιατί άραγε;




Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να ισχύει το «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», αλλά στην περίπτωσή μας προσθέστε και από ...Πακιστανό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ της “Washington Post” για το τζαμί στην Αθήνα, που έκανε ο Πακιστανός Ακμπάρ Αχμέντ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα και έκανε και… κήρυγμα σε παράνομο υπόγειο τζαμί, δύο είναι οι Έλληνες που έχουν πάρει το θέμα ζεστά και πολεμάνε για την κατασκευή του τζαμιού: ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής (υφιστάμενος του υπουργού Αρβανιτόπουλου, εκλεκτού του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ…) και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ.
Ο εν λόγω είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, και όπως υποστηρίζει ο Πακιστανός δημοσιογράφος έχει καταστήσει σαφές ότι το τζαμί πρέπει να χτιστεί. Γιατί τέτοια πρεμούρα άραγε, ειδικά από τον άνθρωπο του Αρχιεπισκόπου; Πως εξηγείται;
 
 Διαβάστε συνέντευξη του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ηλεκτρονικό περιοδικό της Θράκης " Αζινλίκτσα" :
"Το Υπουργείο Πολιτισμού στις 2/12/2011 ενέταξε στο ΕΣΠΑ το έργο της αποκατάστασής του Τεμένους του Βαγιαζήτ ύψους 4.156.000 ευρώ."
(Σημειώστε ότι την περίοδο εκείνη, επί ΓΑΠ, ο κ. Καλαντζής ήταν Γ.Γ. Θρησκευμάτων. Θέση την οποία ανέλαβε ( 7 Ιουλίου του 2011), μετά από την παραίτησή του από Δ/ντής του Γραφείου της Αντιπροεδρείας της Κυβέρνησης. Την θέση αυτή, κατείχε από 9/10/2009, δηλαδή επί κυβερνήσεως Τζέφρι Παπανδρέου.
 Γιατί παραιτήθηκε και ανέλαβε το πόστο στο Υπουργείο; Μήπως για έχει έτσι την δυνατότητα να προωθήσει την ένταξη στο ΕΣΠΑ του τεμένους του βαγιαζίτ; !!! Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω γραμματέας έχει κάνει το διδακτορικό του με θέμα: Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης.
Επίσης σημαντικότατο σημείο αναφοράς είναι ότι την περίοδο 1996- 1999 κατείχε την θέση του ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών επί υπουργείας Παγκάλου,τότε που ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ από την Πρεσβεία μας στην Κένυα ο αρχηγός των Κούρδων Οτσαλάν ( Φεβρουάριος 1999) στους τουρκαλάδες... Διαβάστε την έκθεση Κωστούλα- Πρέσβης τότε στο Ναϊρόμπι- σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν :  Η ΕΚΘΕΣΗ - ΣΟΚ Κωστούλα
 Όσο για τον Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ, τον έτερο κοπτόμενο για την ανέγερση του τζαμιού, διαβάστε : "Στους 17 λοιπόν βοηθούς επισκόπους, που πρέπει οι γηραιότεροι να μπουν άμεσα σε άμισθη εφεδρεία, αρκούμενοι στα (αφορολόγητα) έσοδα από την πώληση της “θείας χάρης” σε μυστήρια και από την, επί χρήμασι, παράστασή τους σε κηδείες και γάμους νεόπλουτων, προστέθηκε πολύ βιαστικά, με το που συμπλήρωσε τη νόμιμη ηλικία (35 ετών), και 18ος ο κ. Παπανικολάου, πνευματικόν τέκνον του τρισμάκαρος Χριστόδουλου (κι αυτός), που κληροδοτήθηκε ως στενός συνεργάτης του κ.Ιερώνυμου, εφημέριος της Αγ.Μαρίνας Θησείου και τώρα βοηθός με τον τίτλο της νεκρής επισκοπής Διαυλείας. Τον τίτλο έχει τιμήσει και βοηθός του τρισμάκαρος αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προαχθείς σε μητροπολίτη από τον κ.Ιερώνυμο, πρωταγωνιστής το πάλαι ποτέ πρωτοσέλιδων δηλητηριωδών σχολίων του «Ορθόδοξου Τύπου», ενώ τον ίδιο τίτλο νέμεται σήμερα και ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Ακάκιος. Ο τιτουλάριος της Διαυλείας, φαίνεται πως διαθέτει πέρα από τις σπουδές του και πολλά ακόμη προσόντα, νιάτα και καλή εμφάνιση, τα οποία κακώς νομίζω, επισημαίνονται επίμονα τόσο από το «Ποντίκι» όσο και από την «Εσπρέσσο» διότι οι ιερείς της αγιοτάτης Ανατολικής Εκκλησίας δεν κρίνονται από τα σωματικά τους προσόντα. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω τίποτα πνευματικό σε έναν κομψευόμενο νεαρό, που με τόση προπέτεια σε μια εποχή χρεοκοπίας τρέχει να φορέσει τη μίτρα και να ενδυθεί έναν άδειο τίτλο μιας ουσιαστικά «απολελυμένης» χειροτονίας, εκμεταλλευόμενος την πατρική αγάπη ενός καλοκάγαθου, αφιλοχρήματου, ασκητικού και ενάρετου γέρου αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει αποσπάσει και τον δημόσιο έπαινο των ΓΑΠ και Αλέξη Τσίπρα." 
Διαβάστε και άλλα ...σπουδαία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου