" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΧ (Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού) ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναστέλλεται οριστικά η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου (ΚΕΜΧ), το οποίο θα κλείσει μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12).
 

H 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη είναι πλέον Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης, όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και οπλίτες του Στρατού Ξηράς.
 

Τα στρατόπεδα της Σπάρτης και της Καλαμάτας θα λειτουργούν αποκλειστικά ως Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) για την κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς.
 

Οι παραπάνω επίσημες ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελα, ο οποίος επικαλείται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.

Οι ανακοινώσεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού, όμως δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Αργολίδας, ο οποίος με νέα επερώτηση ζητά να διασαφηνιστεί ο χρόνος λήψης της απόφασης, να του κατατεθούν τα συγκεκριμένα δεδομένα βάσει των οποίων προκρίθηκαν τα άλλα στρατόπεδα έναντι του αντίστοιχου του Ναυπλίου και καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αναπτυξιακών ισοδύναμων δράσεων .
 

Η πλήρης απάντηση του υφυπουργού που αφορά όλα τα στρατόπεδα ακολουθεί:
 

«Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς:
1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής)
2. ΚΕΠΒ (Θήβα)
3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής)
4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
5. ΚΕΥΠ (Λαμία)
6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα)
7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι)
8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.
Τα κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη για τη λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης όσων κατανεμήθηκαν στον Στρατό Ξηράς, αποκλειστικά στα οκτώ (8) προαναφερόμενα ΚΕΝ είναι τα παρακάτω:
1. Η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αφού με τη σχετική απόφαση κλείνουν οριστικά δέκα τέσσερα (14) από τα είκοσι τρία (23) ΚΕΝ που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι και προσωπικό, οι οποίοι θα διατεθούν ανάλογα στα υπόλοιπα ΚΕΝ για βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των νεοσυλλέκτων καθώς και για κάλυψη λοιπών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Η χωρητικότητα των ΚΕΝ και οι εγκαταστάσεις τους. Αποφασίστηκε η διατήρηση των ΚΕΝ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΤΘ, ΚΕΠΒ, ΚΕΕΜ) και αυτών που διαθέτουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΝ Καλαμάτας, 586 ΤΠ).
3. Η κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων. Η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού ΚΕΝ όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλιτών του ΣΞ θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους καθόσον πέραν της βασικής εκπαίδευση θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλο.
Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.
Το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), χωρητικότητας 800 Ν/Σ οπλιτών, για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στους οπλίτες θητείας και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση»
.


από : ΣΤΟΧΟΣ 

1 σχόλιο:

  1. Μου κάνη εντύπωση και με γεμίζει απορίες η φασαρία που γίνετε για το κλείσιμο του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο. Είναι κοινό μυστικό ότι η τοπική κοινωνία ποτέ δεν ήθελε το στρατόπεδο . Αυτό εξάλλου το μαρτυρούν όσοι υπηρετήσαν τη θητεία τους στο Ναύπλιο. Είναι γνωστό ότι άλλοι ήθελαν να γίνει ΟΙΚΟΠΕΔΑ άλλοι ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ άλλοι ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ .Όλοι είχαν έτοιμες μελέτες στο συρτάρι τους και πίεζαν προς αυτή τη κατεύθυνση εκτός από αυτούς που είχαν άμεσα οικονομικά συμφέροντα .Βέβαια ήρθε η οικονομική κρίση και τους έπιασε όλους πανικός .Αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι μήπως κέντρο λαθρομεταναστών όπως στην Κόρινθο . Για αυτό είναι ντροπή να φωνάζουν τώρα. Είναι δεδομένο ότι το ΚΕΜΧ θα κλείσει .Είμαι όμως περίεργος τι τελικά θα γίνουν τα 300 στρέμματα τα σπίτια και η λέσχη των αξιωματικών τα οποία βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της πόλης και αποκαλούνται .. ΦΙΛΕΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή