" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Απαιτεί πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας η τρόικα

Στο μάτι της τρόικας έχει μπει η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων και ειδικά οι κατοικίες. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρας μας που υπολογίζεται στο 73% φαντάζει παράλογο στα μάτια των δανειστών μιας χώρας υπό καθεστώς επιτροπείας και γι’ αυτό δρομολογούνται παρεμβάσεις-σοκ για να αλλάξουν το χάρτη του real estate.

Ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν απαιτήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών που ισχύει από το 2008. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του 2012 και η τρόικα ζητά να καταργηθεί με το… πακέτο χαρατσιών και νέων μέτρων του Ιουνίου.

Χιλιάδες Έλληνες σε άμεσο κίνδυνο
Εάν ισχύει η άρση της απαγόρευσης κατ’ επιταγή της τρόικας, αυτό σημαίνει πως αυτόματα βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο χιλιάδες Έλληνες, ο οποίοι θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο «σφυρί» έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος.

Με βάση το νόμο που ισχύει σήμερα, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί για ποσά άνω των 200.000 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα, για πρώτη κατοικία ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής, ενώ τη διαδικασία αποφεύγουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το 14% των στεγαστικών δανείων δεν εξυπηρετείται. Από τα συνολικά 78,1 δισ. ευρώ τέτοιου είδους δανείων, τα 11 δισ. ευρώ βρίσκονται στο «κόκκινο»…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου